files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dôležité víťazstvo michalovskej Dukly nad Trenčínom

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v dohrávanom stretnutí desiateho kola Tipos Extraligy na domácom ľade nad Trenčínom 3:2 a po dlhom čase si tak na svoje konto pripísali tri body. O góly Dukly Michalovce sa postarali Christophe Lalancette, Pavol Regenda a Tomáš Torok. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa najbližšie v piatok predstavia v Detve, doma ich opäť uvidíme v nedeľu, kedy privítajú vo východoslovenskom derby Košice.

V prvej tretine súboja dvoch tímov, ktorým sa v poslednej dobe nedarí, sa začalo v opatrnejšom tempe. Obaja súperi vychádzali z pozornej defenzívy a súperov nepúšťali do čistých gólových šancí. Aktívnejší boli predsa viac domáci, ktorí sa ale nedokázali prebiť cez trenčianske hradby. Nepodarilo sa im to ani v presilovke pri vylúčení Šveca a brankára Valenta neprekonal ani po parádnej krížnej prihrávke Takáča Lalancette. V samom závere sa vyznamenal aj domáci brankár Tomáš Tomek, ktorý zlikvidoval čistú gólovú šancu Mareka Valacha.

Čakanie na úvodný gól pokračovalo aj v prvých minútach druhej časti. Prerušiť ho mohol Alderson, mieril však iba do dobre postaveného Tomeka. Hneď na to ušiel hosťujúcej obrane Lalancette, Valent však pri jeho šanci opäť vynikol. V 27. minúte sa situácia zopakovala a tentoraz už bol úspešný michalovský útočník, ktorý krásnym blafákom otvoril skóre. Vyrovnať mohol Marek Valach, Tomek bol ale proti a michalovský brankár sa nedal prekonať ani Okuliarom, ktorý sa natlačil až pred neho. Následne opäť putoval na trestnú lavicu Švec, domáci však jeho vylúčenie nepotrestali. Keď ale išiel hneď za ním na „lavicu hanby“ aj Stacha, skóre sa už konečne menilo. Od modrej napriahol McCormack a Regenda tečoval jeho strelu do siete. Mimochodom, pre mladého michalovského útočníka to bol prvý ligový gól na seniorskej úrovni. Michalovčania však dvojgólové vedenie neudržali. V predposlednej minúte putoval na trestnú lavicu Ťavoda a Alderson prudkou strelou od modrej prekonal Tomeka. Hostia mohli dokonca aj vyrovnať, keď sa cez michalovskú obranu prekľučkoval Lemcke, ktorému už ale neostali sily na razantnejšie zakončenie.

V úvode tretej tretiny pohrozil tvrdou strelou Bokroš. V 43. minúte sa ale opäť dvojgólového vedenia ujali Michalovčania, ktorí skórovali po jednoduchej akcii - strele od modrej Mihálika a teču Toroka. Hostia následne opäť zapli na vyššie obrátky, Michalovčania ale umne bránili a hoci si sami nevypracovávali gólové šance, nepúšťali do nich ani súpera. Síce nevyužili presilovku po faule na Regendu, no stále držali dvojgólový náskok. Ten mohli navýšiť Lalancette so Šoltésom, Valent ale odolal. V 58. minúte bol vylúčený Ján Ťavoda a Trenčania tak po odvolaní brankára hrali šiesti proti štyrom. Podarilo sa im nakoniec využiť aj druhú presilovku, keď skóroval Nick Shore, na vyrovnanie už ale nemali čas a tak si michalovská Dukla po dlhom čase na svoje konto pripísala tri body.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: 27. Lalancette (Southorn, Takáč), 37. P. Regenda (Takáč, McCormack) pres/1, 43. Török (Mihálik) – 40. Alderson (Ackered, N.Shore) pres/1, 59. N.Shore (Ackered) pres/1.
Vylúčení: 2:4. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Korba, Štefík – Bogdaň, L. Beniač. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: Tomek – Southorn, McCormack, Ventelä, Mihálik, Ťavoda, Louis, Zekucia – P. Regenda, Hickmott, Šoltés – Takáč, Lalancette, Bartánus – Majdan, Galamboš, Török – Chalupa, Češík, Mašlonka – Ragan.
HC DUKLA: Valent – Ackered, Lemcke, Stacha, Bokroš, E. Švec, Rajnoha, Sládok – Bezúch, Kettunen, Alderson – Hecl, Valach, Chromiak – Okuliar, N. Shore, D. Shore – Krajč, J. Švec, Kukuča – Ferenyi.



Uverejnené: 24.11.2020 20:30:54
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.