files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jasný signál súperom. Michalovská Dukla je späť!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatkovom stretnutí sedemnásteho kola Tipos Extraligy na ľade HC 07 Detva 4:2 a svojim súperom tak ukázali, že sú z krízy von a opäť v hre o najvyššie priečky. Tréner Tomek Valtonen zaznamenal tretie víťazstvo zo štyroch zápasov, ktoré s tímom absolvoval. Najbližšie budú môcť Michalovčania nárast formy ukázať už v nedeľu na domácom ľade, kde ich čaká východoslovenský rival HC Košice, ktorého ešte doma v lige nezdolali. Pomôcť by im k tomu mala aj nová posila do ofenzívny, 34-ročný fínsky útočník Antti Erkinjuntti, ktorý má na svojom konte 652 duelov v najvyššej fínskej lige a devätnásťkrát si obliekol aj reprezentačný dres.

Zemplínčania síce pod Poľanou prehrávali 0:1, keď inkasovali vo svojej presilovke, no ešte v nej vyrovnal Marek Bartánus. Vyrovnávajúcim gólom nasmeroval „lišiakov“ za troma cennými bodmi. „Vieme, že v Detve sa nehrá ľahko,“ rozhovoril sa útočník Dávid Šoltés, ktorý bol pri všetkých štyroch góloch svojho tímu. Na prvé dva asistoval, ďalšie dva zaznamenal. „Je pravdou, že dosť dlho som takýto zápas nemal. Po zranení, ktorým som teraz prešiel, som rád, že som sa chytil a pomohol tímu. Určite ma štyri kanadské body potešili, viac ma ale teší výhra z ľadu súpera, kde sa ľahko nevyhráva,“ pokračuje Dávid Šoltés.

Hráčom michalovskej ofenzívy sa v poslednom čase nedarilo. Trápili sa v koncovke a družstvu chýbali ich góly. V posedných dvoch zápasoch ale michalovskí útočníci zaznamenali sedem gólov a ukázali, že sú späť. „Ideme od zápasu k zápasu. Je pravdou, že predtým nám to príliš nešlo.  Teraz sa ale začíname chytať a všetci veríme, že sme z najhoršieho už vonku,“ zdôrazňuje michalovský útočník, ktorý v doterajších siedmych dueloch, ktoré odohral zaznamenal deväť kanadských bodov (3+6). Svoju bilanciu bude môcť zvýšiť v nedeľu proti Košiciam. „Je jedno, kto sa gólovo presadí, dôležité sú body. My sme ich doma postrácali už dosť, takže ďalšie stratiť rozhodne nechceme,“ poznamenáva odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly.

Priamy súboj proti „oceliarom“ tak môže brať špecificky. „Už to tak určite neberiem. Proti Košiciam som totiž odohral už viacero zápasov. Beriem to ako každý iný zápas,“ konštatuje michalovský útočník, ktorý varuje pred silou Košičanov. „Možno v kádri tentoraz nemajú veľké mená, no ide o silného súpera. Košičania to ukazujú každým jedným zápasom. Jednoznačne sa musíme dobre pripraviť, pretože nič ľahké nás nečaká. Očakávam teda, že to nebude jednoduché, no chceme ako som už povedal, doma sme stratili dosť bodov a preto chceme v nedeľu vyhrať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 28.11.2020 12:34:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.