files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská aréna Košičanom praje, Dukle opäť zvlhol pušný prach

Do poslednej novembrovej nedele tohto roku boli hráči HC Košice jediným tímom, ktorých v extralige doma nezdolala Dukla Ingema Michalovce. A bude to tak aj naďalej. Michalovčania boli po prvýkrát v lige favoritom duelu, no svoju pozíciu nezvládli. Vypracovali si síce viac gólových šancí, boli aktívnejší, no zvlhnutý pušný prach spôsobil, že Košičania si domov odniesli dva body. Mimochodom, sú to ich prvé body z ľadu súpera v tejto sezóne. Dosiahli ich v pre seba prajných Michalovciach.  

V samotnom zápase gól nepadol, nerozhodlo ani predĺženie, a tak museli prísť na rad nájazdy. Tie sú lotéria, ktorá viac priala hosťom.  „Myslím si, že sme boli lepším tímom. V druhej tretine sme mali dosť šancí na to, aby sme rozhodli. Bohužiaľ, nepadlo nám to. Nájazdy sú len lotériou a v nej sme teraz nemali šťastie,“ poznamenal po stretnutí útočník Dukly Samuel Takáč, ktorý mohol čakanie na gól prerušiť v 34. minúte. Po jeho strele ale zvonila žŕdka na bránke výborne chytajúceho Riečického. „Nepovedal by som, že to bolo čakanie na gól. My sme išli do toho s cieľom, aby sme skórovali čím skôr. Sú však aj také zápasy, kde sa vám nedarí,“ dodával Samuel Takáč.

Práve košická brankárska dvojka Dominik Riečický bol hlavným strojcom víťazstva „oceliarov“. Jeho prínos po zápase zveľaďoval aj tréner HC Jan Šťastný. „Je to pre náš taká lúpež za bieleho dňa,“ smeje sa tréner Košičanov, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Získali sme prvé body z vonku a sme o to šťastnejší, že sa nám to podarilo práve na ľade nášho regionálneho rivala. Možno sme neboli hokejovejší, no poctivou robotou sme dostali šťastenu na svoju stranu. Vyzdvihnúť by som chcel hlavne Dominika Riečického. Nedostal gól, chytal fantasticky. Hlavne v druhej tretine nám dal šancu, že sme mohli pomýšľať na body.“ K prvému zisku bodov u súpera dodal. „My sme na bodový zisk siahali aj v predošlých dueloch. Niektoré detaily ale boli proti nám. Teraz to všetko klaplo. Ja dúfam, že v tom budeme pokračovať a na tieto body nadviažeme už v utorok v Poprade.“  

Michalovčania boli lepším tímom. Hlavne v druhej tretine mohli strhnúť vedenie na svoju stranu, nepremenili ale až tri nájazdy na brankára Riečického, keď si v prečísleniach na košickom brankárovi dvakrát vylámal zuby Hickmott a raz Galamboš. „Samozrejme, že sme sklamaní,“ rozhovoril sa asistent trénera Ivan Droppa, ktorý na tlačovej konferencii tentokrát zastúpil trénera Tomeka Valtonena. „Rozhodli naše nepremenené šance práve v druhej tretine. Podľa mňa sme päťdesiat minút boli lepším tímom. Hrá sa to na góly a my sme nedali ani jeden...,“ pokračuje Droppa. Toho síce na jednej strane teší progres tímu, ktorý pod Valtonenom v piatich dueloch inkasoval v rovnovážnom stave jeden gól, tentoraz ale ani žiaden nedal. „Proti Košiciam nám to nebolo súdené. Strelili sme tyčku, párkrát nám to v rozhodujúcej chvíli odskočilo a čo sa podarilo vystreliť, pochytal výborný Riečický. Keby sme dali gól v druhej tretine, zápas je úplne iný. Nedali sme ho však a to bolo rozhodujúce. Verím, že teraz trošku oddýchneme, pretože hráme až v piatok vo Zvolene a tam sa nám strelecká pohoda vráti na hokejky,“ dodáva na záver Ivan Droppa.  

V nájazdovej lotérii boli úspešní traja strelci. V prvej sérii prekonali brankárov domáci Marek Bartánus a hosťujúci Martin Belluš. Z ďalších pokusov bol úspešný vo štvrtej sérii Košičanom Bruno Mráz, ktorého gól sa nakoniec stal rozhodujúcim. „Vedel som, že idem na „Rudyho“ Tomeka, ktorý bol vlani mojím spoluhráčom vo Zvolene. Snažil som sa ho trošku rozpohybovať a nakoniec to vyšlo. Pôvodne som chcel strieľať, nakoniec som skúsil blafák a vyšlo to,“ smeje sa útočník, ktorý nedávno posilnil Košičanov, keď skončil v Slovane Bratislava. 

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2020 09:56:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.