files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žofčák s Vojtkom zhodne: Bod berieme, no mali sme na viac!

Dlhých 382 minút čakali na gól futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Pri výhre v Trnave (2:1) ešte v posledný októbrový deň skóroval dvakrát Abdulrahman Taiwo a bol to práve nigérijský útočník, ktorý ukončil gólové suchoty Michalovčanov. Po troch dueloch bez gólu prispel k domácej remíze 1:1 so Žilinou, keď ako striedajúci hráč pretlačil tri minúty pred koncom za chrbát hosťujúceho brankára Petráša center ďalšieho hráča z lavičky, Igora Žofčáka.

Michalovčania síce po troch domácich prehrách zabodovali, no proti Žiline mohli vzhľadom na priebeh duelu získať viac. „Myslím, že sme dnes mohli získať tri body. Mali sme viac šancí ako súper, nevyužili sme ich. Je to škoda,“ rozhovoril sa najstarší michalovský hráč Žofčák, ktorý pred mikrofóny žurnalistov až tak často v poslednej dobe nechodí, hoci je volaný takmer po každom zápase. Po Žiline urobil výnimku. „Blížia sa Vianoce, tak som vám ich chcel urobiť aj ja,“ smeje sa Igor Žofčák. Ten je stále s troma gólmi najlepší strelec tímu, ktorý v lige doteraz zaznamenal najmenej gólov. Nie je už však sám, keďže ho dobehol práve Taiwo. „Čakám, kedy ma už konečne niekto predbehne. Je vidno, že sa trápime v koncovke. Aj tentoraz sme mali dostatok šancí, dali sme iba jeden gól a to na víťazstvo nestačilo,“ pokračuje Igor Žofčák. Najskúsenejší Michalovčan mal kvôli zraneniu tréningový výpadok a hral tak až od 74. minúty. Aj za posledných šestnásť minút však ukázal, že aj v 37-rokoch má tímu čo dať.

Ďalším striedajúcim žolíkom trénera Jozefa Majoroša bol nigérijský útočník Abdulrahman Taiwo. Toho Majoroš poslal na ihrisko po prvom polčase a Taiwo rozbehal jeho ofenzívu. V samom závere prišla zaslúžená gólová odmena, keď si efektne spracoval Žofčákov center a v páde skóroval. „Išiel som do toho priestoru, pretože som vedel, že Igor tam centruje. Bolo to trošku krkolomné zakončenie, no aj takéto sa počíta,“ smeje sa útočník, ktorý sa s troma gólmi vyrovnal v internej tabuľke strelcov Žofčákovi. „Som rád za to, že sa mi podarilo dať gól, no ten by som vymenil za body. Myslím si, že sme boli lepším tímom a mali sme získať tri body. Jeden sa nám teraz máli,“ pokračuje 22-ročný nigérijský strelec v službách MFK Zemplín, ktorý je pri Laborci do konca kalendárneho roka na hosťovaní z Dunajskej Stredy.

 

Bod sa málil aj slovenskému reprezentantovi do 21 rokov Matúšovi Vojtkovi. Aj podľa ľavého beka boli totiž domáci lepším tímom, hoci od 53. minúty prehrávali po góle Jána Bernáta 0:1. „Po troch domácich prehrách sme chceli zabodovať. Sme vďační aj za bod, pretože Žilina je silným protivníkom, no mali sme na víťazstvo. Ja osobne som sklamaný,“ rozhovoril sa Vojtko, ktorý následne pokračoval v hodnotení duelu. „Podľa môjho názoru sme už v prvom polčase boli lepším tímom. Súpera sme skoro do ničoho nepustili. Sami sme mali viac šancí, no nepremenili sme ich.“

 

Michalovčania čakali na strelený gól skoro 400 minút. Po troch dueloch bez presného zásahu štvrtý nedopustil tri minúty pred koncom Taiwo. „Je to strašne dlho,“ krčí plecami Matúš Vojtko. „Pozitívom je, že predtým dva zápasy sme sa dokonca nedostali ani do šancí. Pred týždňom v Zlatých Moravciach a  teraz to už bolo iné. Ja verím, že sa šťastie konečne usmeje aj na nás a v zostávajúcich dvoch dueloch v Trenčíne a doma s Ružomberkom konečne vyhráme,“ podotýka ľavý obrancu Zemplína a k záveru jesennej časti dodáva. „Súboj v Trenčíne bude pre nás nesmierne dôležitý. Je to náš tabuľkový sused. No a o našej nepriaznivej sérii s Ružomberkom sa už popísalo veľa. Verím, že to zlomíme a získame z posledných dvoch zápasov, čo najviac bodov. Ja by som bol najspokojnejší, keby ich bolo šesť.“     

pb 



Uverejnené: 05.12.2020 22:38:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.