files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan Kaplan vystupuje z OĽANO

Poslanec Košického samosprávneho kraja a mesta Michalovce, občiansky aktivista Milan Kaplan dnes oficiálne oznámil svoj odchod a teda ukončenie členstva v hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA, čím sa stal vôbec prvým riadnym členom, ktorý tento politický subjekt opustil.

„Keďže snem hnutia sa konal len prostredníctvom emailového hlasovania per rollam a aj to len o jedinom bode, kde teda nebola možnosť moje dôvody komunikovať, rozhodol som sa spísať ich v krátkosti v tejto forme“, vysvetľuje Kaplan. V otvorenom liste následne dodáva. Do hnutia OĽANO som nevstupoval zo žiadnych zištných osobných dôvodov. Nikdy som nebažil po žiadnej ľahko získanej politickej funkcii či nejakom teplom fleku v štátnej správe. Vstupoval som ako mladý človek, ničím nepošpinený nadšenec, možno idealista, ktorý úprimne veril ideám OĽANO, že zvedie bez rozdielu boj proti korupcii, klientelizmu a organizovanému zločinu, ktorý vyciciava celé Slovensko. Tieto hodnoty v mojich očiach vtedy jasne presadzovali osobnosti Matovič, Remišová, Grendel, Naď, Heger a náš poslanec NR SR za Zemplín Miro Sopko, ktorému som mal v minulom volebnom období česť byť asistentom. Bol som hrdým reprezentantom hnutia aj v časoch, keď to nebolo populárne, v časoch, kedy malo hnutie 5%tnú podporu, v časoch, kedy Smer a jeho mašinéria bola na vrchole svojich síl. Verejne som vždy hájil farby hnutia, nechal na seba ako jeho reprezentant a volený zástupca v regióne podávať desiatky trestných oznámení, nechal na seba doslova pľuť na uliciach, keď som v jeho mene zbieral po Zemplíne petíciu proti Kaliňákovi a pod. Bojoval som, keď nám, ale aj celému Slovensku už nikto neveril. Pri tom všetkom som si vždy uvedomoval svoje postavenie, nelietal som nikdy v oblakoch, vedel som, že moje miesto je v regióne a aj keď som bol na kandidátke do NR SR, tak vždy skôr ako symbolický reprezentant hnutia. Tento list spolu s oznámením o mojom ukončení členstva vám zasielam preto, že som stratil to najpodstatnejšie, čo ma s hnutím spájalo a tým je presvedčenie, že hájim správnu vec.“ 

Milan Kaplan je poslancom Košického samosprávneho kraja a mesta Michalovce. V hnutí pôsobil od roku 2016 ako asistent poslanca NR SR Miroslava Sopka, členom bol od roku 2019 a kandidoval zaň vo voľbách do NR SR v rokoch 2016 (vtedy ako kandidát hnutia NOVA) a 2020. Zlom paradoxne nastal po vyhratých voľbách keď sa do vrcholnej pozície na najdôležitejšom rezorte v boji proti korupcii dostala neprijateľná osoba pre celý Zemplín, pani Bilecová. Nominácia tejto osoby spustila sled udalostí. Čelil som osobným vyhrážkam, anonymom, obťažovali moju manželku a vrchol všetkého bol, keď mňa a aj ďalších kolegov nechali celé dni sledovať NAKOU, keď sme pripravovali reportáž s Andrejom Bánom! Pevne verím, že zdravé jadro hnutia OĽANO sa v ťažkých časoch vládnutia a potrebách naštartovania Slovenska rozhodne správne. Ďakujem za všetko pozitívne a aj keď odchádzam z hnutia OĽANO navždy ostanem obyčajným človekom,“ dodal Kaplan v otvorenom liste.



Uverejnené: 07.12.2020 13:34:24 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.