files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V utorkovej dohrávke o kráľa zvieracej ríše. „Lišiaci“ hostia „medveďov“

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce po dvoch prehrách v rade zabrali naplno. V nedeľňajšom súboji v Spišskej Novej Vsi, kde ich privítal v tabuľke posledný Liptovský Mikuláš, jednoznačne dominovali, keď zvíťazili 7:1. Gólový účet si otvorila nová fínska posila Antti Erkinjuntti, ktorý skóroval rovno dvakrát a prvý gól za „lišiakov“ a aj historicky extraligový zaknihoval na štadióne, kde vyrastal, Alexander Zekucia.

Asi by sme mali na Spiši hrať častejšie,“ smeje sa dvadsaťročný mladík na otázke, kedy pridá ďalšie extraligové góly. „Je to určite skvelý pocit skórovať na ľade, kde som vyrastal. Škoda, že tento zápas nemohli vidieť moji najbližší, keďže diváci nemajú vstup na štadióny. Som určite rád za svoj prvý gól, ako aj za to, že ten zápas vyzeral ako vyzeral. Súper nám nekládol veľký odpor. Výsledkom toho bolo našich sedem gólov,“ pokračuje posledný zo spišskonovoveských odchovancov v drese michalovskej Dukly. Na svoj prvý gólový extraligový moment nikdy nezabudne. Pripomínať mu ho bude aj puk, ktorý mu doniesol Samuel Takáč. „Určite! Prvý gól je prvý gól. Nesmierne som sa z neho tešil,“ smeje sa Zekucia, ktorému úsmev na perách nezmizol ani pri našej otázke, či už ho navštívil pokladník tímu Marek Mašlonka. Ten má po Jakubovi Raganovi a Pavlovi Regendovi dôvod vyžmýkať nejaké to euro aj od ďalšieho premiérového strelca. „Nemám s tým problém, aby som prispel do „kasičky“. Marek ešte za mnou nebol, no viem, aká je moja povinnosť. Nevyhýbam sa tomu.“  

Ešte predtým v piatok vo Zvolene si odkrútil svoj návrat na ľad útočník Samuel Mlynarovič. Ten naposledy hral v piatok 23. októbra v Košiciach, kde Michalovčania po vynútenej dvojtýždňovej prestávke zapríčinenej koronavírusom v šatni zvíťazili 4:3 po predĺžení. Popradský odchovanec odvtedy pauzoval kvôli zlomenine palca na ruke. Do zápasového diania sa vrátil minulý piatok vo Zvolene po 42 dňoch.  „Ak mám povedať pravdu, naskakovalo sa mi ťažko,“ rozhovoril sa útočník. Ten doteraz v piatich dueloch zaznamenal tri asistencie. „V prvej tretine som sa trošku hľadal. Od druhej to už bolo lepšie a v nedeľu v Spišskej Novej Vsi to už bolo úplne v poriadku. Zranenie bolo dosť nepríjemné. Musel som čakať, kým sa kosť zrastie. Urýchliť sa to nedalo,“ pokračuje „Mlynky“, ktorý do Michaloviec prišiel v lete z Banskej Bystrice.  Počas jeho neprítomnosti v zápasovom dianí sa zmenil káder Dukly, ako aj realizačný tím. Jeho šéfom už nie je Miroslav Chudý, ale Fín s poľskými koreňmi Tomek Valtonen. „Ja som tu nebol iba týždeň, potom sa už pripravoval s kondičným trénerom. Bol som teda v dianí. Všetky zmeny som registroval a bol som ich súčasťou. To, čo sa stalo,  sa stalo. Taký je proste hokej a k nemu patria aj zmeny,“ pokračuje Mlynarovič.

Michalovská Dukla Ingema pred decembrovou prestávkou odohrá ešte tri zápasy. Postupne doma v utorok privíta v dohrávke šiesteho kola Detvu (17.30 hod.), v piatok sa predstaví v Trenčíne (18.00 hod.), no a v nedeľu nastúpi doma proti ďalšiemu ašpirantovi na medailu, Nitre (16.00 hod.). „Najskôr sa musíme sústrediť na prvého súpera a to Detvu. Čo viem, hrajú nepríjemný hokej. Prvý duel, ktorý sme tam vyhrali 4:2, som nehral. Videl som ho na videu a musím povedať, že sme hrali asi najlepší zápas. Keď výkon zopakujeme, určite uspejeme aj v utorok. Verím, že sa nám to podarí a uspejeme aj v ďalších dvoch dueloch do reprezentačnej pauzy. Bodov sme už totiž postrácali dosť a teraz sa nám hodí každý jeden,“ dodáva Samuel Mlynarovič.

„Detvianske medvede“ v nedeľu pohrýzli „býkov“ z Nových Zámkov, ktorých zdolali na ich ľade 4:3. „Vieme o ich sile. V minulých sezónach hrýzli predovšetkým na svojom ľade, kde sa hrá každému ťažko. V tejto sezóne sú však silným súperom aj vonku. Majú kvalitný káder s viacerými legionármi. Ľahký duel teda určite nečakám. V tejto sezóne sú v lige všetky družstvá kvalitné a ani jeden zápas nie je ľahký. Prehrať môže aj prvý v tabuľke trebárs s ôsmym. Detva má silné mužstvo a my sa musíme na ňu dobre pripraviť,“ podotýka Samuel Mlynarovič a na jeho slová nadväzuje aj Alexander Zekucia. „Detva je nepríjemný súper. My sa musíme na duel dobre pripraviť, tak ako sme sa pripravili v nedeľu. Nemôžeme nič podceniť.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 07.12.2020 17:49:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.