files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Siedma domáca porážka Dukly, Nitre podľahla 2:4

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali už siedmy tohtosezónny domáci duel, keď tentoraz v rámci 22. kola Tipos Extraligy podľahli HK Nitra 2:4. Michalovčanom nepomohli ani góly Samuela Chalupu a Petra Galamboša. V najvyššej hokejovej súťaže teraz nastáva reprezentačná pauza, Michalovčania budú v hre až v utorok 22. decembra, kedy privítajú HC Košice. Ešte predtým ich v stredu 16. decembra o 15.30 hod. čaká v Poprade odvetný semifinálový duel Kaufland Cupu.

Oba tímy to od úvodnej sekundy rozbalili naplno. Viac ako sedem minút sa hralo bez prerušenia, no aj bez čistej gólovej šance. Prvú príležitosť získali hostia v deviatej minúte, keď za vrazenie na mantinel išiel na trestnú lavicu Mark Louis. Nitrania zahrali presilovku výborne. Andrej Šťastný sa medzi kruhmi zmocnil puku a ponad Tomekovu vyrážačku otvoril skóre duelu. Michalovčania mohli vyrovnať v presilovke, keď Regendu fauloval práve strelec úvodného gólu. Z tlaku však nič nevyťažili, navyše, krátko pred jej koncom sa dopustili zlého striedania a bolo po prevahe o jedného hráča. Nitrania síce svoju ďalšiu presilovku nevyužili, no do kabín išla aj napriek tomu s tesným náskok. Nič na tom nezmenili ani šance Regendu či Šišku z poslednej minúty prvej tretiny.

V druhej tretine prebrali opraty zápasu do svojich rúk Michalovčania. Tí boli aktívnejším tímom a išli v ústrety vyrovnaniu. Najskôr sa to nepodarilo Torokovi s Galambošom, v 25. minúte už ale nitrianskeho brankára Cowleya prekonal svojim prvým gólom v tejto sezóne Samuel Chalupa. Domácim dal strelený gól krídla a v ďalších minútach na ľade dominovali. Do vedenie ich mohol poslať Regenda a hneď na to sa nepresadil ani Takáč. Michalovčania neskórovali ani v dvoch presilovkách a ani v krátkej 25 sekundovej presile o dvojicu hráčov. Za svoju aktivitu však boli predsa odmenení a opäť v tom mal prsty štvrtý útok. V 37. minúte sa zo skrumáže pred bránkou presadil navrátilec do zostavy Peter Galamboš. Jeho gól musel odobriť až videorozhodca a keďže Nitrania požiadali o „challenge“, Dukla hrala hneď na to presilovku, z ktorej ale tretí gól nestrelila. Nedáš – dostaneš sa potvrdilo na druhej strane. Tridsaťdva sekúnd pred koncom druhej časti vyrovnal Andrej Kollár. Treba podotknúť, že tomuto gólu predchádzalo prísne zakázané uvoľnenie, ktoré arbitri odpískali...

Vyrovnávajúci gól Nitranom pomohol. Už po 32 sekundách tretej časti opäť viedli, keď Hrnka nabil Tvrdoňovi a ten prestrelil Tomeka. Michalovčania sa opäť snažili o ofenzívny hokej, no opäť im chýbal pokoj v koncovke. Trápili sa v presilovkách, ktorými sa mohli vrátiť do zápasu. V záverečnej desaťminútovke nevyužili tri, pri jednej opäť zle striedali a prišlo vylúčenie aj na ich strane. A keď sa nedokázali presadiť ani v power-play, Nitrania si zákonite odniesli domov tri body. Ich víťazstvo spečatil gólom do prázdnej bránky Marek Slovák. Ako inak, 32 sekúnd pred koncom...

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Góly: 25. Chalupa (Galamboš, Mihálik), 37. Galamboš (Chalupa, Török) – 10. Šťastný (Lantoši) pres/1, 40. Kollár (Švarný, Lantoši), 41. Tvrdoň (Hrnka, Slovák), 60. Slovák (Tvrdoň).
Vylúčení: 4:7. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefík, Kalina – Janiga, Bogdaň. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Southorn, Mihálik, McCormack, Ventelä, Zekucia, Louis, Ťavoda – Takáč, Lalancette, Hickmott – Erkinjuntti, Suja, Regenda – Šoltés, Mlynarovič, Bartánus – Chalupa, Češík, Török – Galamboš.
HK: Cowley – Mezei, Cardwell, Švarný, Bodák, Vitaloš, Zech, Pupák, M. Knižka – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kollár, Šťastný, Lantoši – A. Sýkora, Šiška, Žitný – Gubo, Čaládi, Minárik.



Uverejnené: 14.12.2020 12:31:17
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.