files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Draisaitl ho nepresvedčil, Suju zlákali ambície Michaloviec a slovo Spilara

Michalovskej Dukle Ingema sa výsledkovo nedarí ani po výmene trénera. Ambiciózny extraligista, u ktorého sa hovorilo pred sezónou o najvyšších cieľoch, odohrá jeden duel dobre a hneď na to príde prehra. Kolísavú výkonnosť „lišiakov“ sa snaží vedenie klubu zrušiť aj zmenami v kádri. Ofenzívu Dukly v posledných dňoch vystužila dvojica Juraj Majdan a Antti Erkinjuntti. No a najnovšou akvizíciou v kádri sa stal iba v piatok stredný útočník Jakub Suja.

Tridsaťdvaročný odchovanec hokeja v Prešove sa do najvyššej slovenskej súťaže vracia iba po pár mesiacoch. Po piatich rokoch ukončil v lete svoje účinkovanie v Košiciach a upísal sa ambicióznemu Bratislava Capitals, ktorý od novej sezóny vstúpil do nadnárodnej ICEHL (stará EBEL liga). Po trinástich dueloch sa ale Sujove účinkovanie tam skončilo. „Dlhšie sme boli dohodnutí, že v Capitals pokračovať nebudem,“ rozhovoril sa na túto tému účastník majstrovstiev sveta v roku 2017 v Nemecku. „Chcel by som touto cestou poďakovať manažérovi tímu Dušanovi Pašekovi, že pochopil moju situáciu a rýchlo sme sa dohodli,“ pokračuje Jakub Suja. Toho Michalovčania oslovili prostredníctvom bývalého hráča Gabriela Spilara. „Gabo sa mi ozval a skrz neho prejavili o moje služby záujem Michalovčania. Slovo dalo slovo a nakoniec som tu.“

Paradoxne, Jakub Suja odišiel z Bratislavy v čase, kedy sa Capitals upísal tréner Peter Draisaitl, ktorého pozná z vlaňajšieho účinkovanie v Košiciach. Nepresviedčal ho otec hviezdy NHL k tomu, aby ostal? „My sme sa dohodli na tom, že tam končím ešte predtým, ako prišiel pán Draisaitl. Pred svojim príchodom do Bratislavy mi dokonca volal, pretože chcel vedieť nejaké informácie o mužstve. Povedal som mu, že sa tam zišla výborná partia a aj manažér Pašek robí všetko preto, aby to tam bolo úspešné. Je to taká zhoda náhod, že on tam prišiel a ja som v tom čase odišiel. Ďalším paradoxom bolo, že sa to udialo po víťaznom zápase vo Villachu,“ smeje sa Jakub Suja.

Bývalý hráč extraligového Martina, či Košíc, ktorý si v dresoch Hradca Králové a Českých Budějovíc zahral aj najvyššiu českú extraligu, má za sebou víťaznú premiéru. V piatok pomohol tímu k výhre 2:1 v Trenčíne. „Pre mňa osobne bol veľmi, veľmi ťažké. V stredu okolo piatej ráno sme prišli z Villachu. Počas stredy som si vybavoval veci s odovzdaním bytu, vo štvrtok som zase vybavoval iné veci. V piatok som už hral v Trenčíne. Nebolo to ľahké. Musím sa zžiť so systémom, ktorý tu je. Nedá sa to nejako urýchliť. Verím, že to bude iba lepšie a lepšie,“ poznamenáva Suja, podľa ktorého ďalších slov sú očakávania z jeho strany, ako aj zo strany klubu. „S trénermi sme sa o tom ešte nerozprávali, ale určite nejaké očakávania odo mňa majú. Keď pozerám na mená, v tomto tíme je neskutočný potenciál. Určite chcú byť vyššie v tabuľke, ako sú teraz. Ja dúfam, že budem nápomocný v tom, že sa družstvo vyšvihne vyššie a bude plniť tie ciele, ktoré má stanovené.“

Spomenutý obrovský potenciál ale káder Dukly zatiaľ nenapĺňa. Mužstvo sa momentálne točí okolo hranice play-off, čo nekorešponduje s vytýčenými cieľmi, ktorými bol útok na najvyššie priečky. „Stále si myslím, že v tomto mužstve je potenciál obrovský. Mužstvu chýba strelecká efektivita a možno aj kúsok šťastia. Taký kúsok, ktorý sme mali trebárs v piatok v Trenčíne. Na druhej strane, v lete sa tu vytvorilo nové mužstvo. Je tu veľa nových tvári a nie je to tak, že ihneď to pôjde všetko samo. Chce to čas. Osobne si myslím, že cesta je nastavená výborne. Potrebujeme sa ale zlepšiť v efektivite a potom to pôjde,“ podotýka Jakub Suja. Podľa jeho ďalších slov sa môžu Michalovčania nakopnúť v prípade úspešného výsledku v stredu v odvetnom dueli Kaufland Cupu v Poprade. Prvý duel doma prehrali 0:1... „Každá výhra môže pomôcť tímu a netreba pozerať na to, či je v pohári, alebo v lige. Čo som videl nejaké zápasy, túto sezónu je naša liga strašne vyrovnaná. Musíme ísť do každého zápasu s týmito cieľmi. Ako som povedal, potenciál v tíme rozhodne je. Je len na nás, aby sme to ukázali aj na ľade,“ uzatvára debatu Jakub Suja.



Uverejnené: 15.12.2020 09:32:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.