files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín sa rozlúčil s rokom historickým víťazstvom

V sedemnástich dueloch doteraz nenašli recept futbalisti MFK Zemplín Michalovce v najvyššej súťaži na MFK Ružomberok. Ten nedokázali odkedy sú Fortuna lige zdolať, podobne ako Slovan Bratislava. Michalovčania ale jednu z týchto bariér prelomili. V stredajšom dueli posledného jesenného osemnásteho kola sa im osemnásty pokus vydaril. V gólovej prestrelke vyhrali 4:3 a nielenže si pripísali cenný skalp súpera, ktorého ešte nezdolali, ale odpútali sa od zostupových priečok a ako tak si napravili chuť po nevydarenej jesennej časti.

Zemplínčania sa museli na prvú výhru nad „Ružou“ poriadne nadrieť. Po góle Martina Regáliho, ich bývalého spoluhráča, prehrávali 0:1. Na tento presný zásah dokázali odpovedať gólmi po centroch Igora Žofčáka z rohových kopov Vaško s Tandirom, Regáli však ešte do konca prvého dejstva dvoma gólmi otočil výsledok opäť v prospech Ružomberka. V druhom dejstve už ale skórovali iba Michalovčania. Najskôr z pokutového kopu vyrovnal ich kapitán Žofčák a dvanásť minúť pred koncom strhol výhru na ich stranu najlepší strelec tímu Abdulrahman Taiwo. „Všetci sme radi za túto výhru,“ zdôraznil Ismar Tandir. Bosniansky útočník s nemeckým pasom mohol skórovať dokonca dvakrát. Pred rozhodujúcim presným zásahom jeho strela ale išla iba do žrde a od nej sa odrazila k Taiwovi. „Je jedno kto dal gól. Dôležité je víťazstvo.“

Gól pre Mareka Rodáka

Chvíľa Tandira prišla aj krátko po polhodine hry, kedy si nabehol na center Žofčáka a hlavou poslal loptu do siete. Chvíľu predtým mu v podobnej situácii loptu vyškriabal z čiary brankár Macík. „Už tá prvá šanca mohla skončiť gólom, brankár však výborne zasiahol. Vedel som ale, že môže prísť ďalšia šanca. Tá prišla a z druhej to konečne padlo,“ zdôraznil Tandir, ktorý gól venoval odchádzajúcemu trénerovi brankárov Marekovi Rodákovi. „Povedal som mu, že v jeho poslednom zápase strelím gól a mu ho venujem. Teda, patrí jemu,“ smeje sa 25-ročný útočník.

Ismar Tandir prišiel do Michaloviec krátko pred ukončením prestupového obdobia. Spolu s ním z Dunajskej Stredy na hosťovanie prišli do konca roka aj Martin Bednár a ďalší útočník Abdulrahman Taiwo, ktorý sa ukázal ako výborná kúpa. Aj keď tu odohral len osem zápasov, zaznamenal v nich šesť presných zásahov, čím sa stal najlepším jesenným strelcom tímu. „Som útočník a od útočníka sa góly aj čakajú. Som rád, že týmto spôsobom pomáhal tímu, ktorý mne pomohol v dobre, keď som nehral,“ zdôraznil 22-ročný útočník z Nigérie. Ten je stále zmluvným hráčom Dunajskej Stredy a pri Laborci je spoločne s Bednárom na hosťovaní. O oboch má Zemplín eminentný záujem aj naďalej. „Je to na rokovaní klubov. Som hráčom Dunajskej Stredy a budem hrať tam, kde budú chcieť oni,“ pokračuje Taiwo, ktorý na Slovensku okrem Michaloviec a Dunajskej Stredy hral aj za Nitru.

Prvý seniorský gól si zapamätá

V stredajšej jesennej ouvertúre sa otváral jeden gólový účet. Svoj premiérový presný zásah v seniorskej súťaži zaznamenal Filip Vaško. Urastený stopér si nabehol na center Igora Žofčáka z rohového kopu a hlavou poslal loptu do siete. Zo svojho premiérového presného zásahu mal obrovskú radosť. „Ako by nie, veď to bol môj prvý seniorský gól. Navždy si ho zapamätám,“ smeje sa odchovanec košického futbalu, ktorý do Michaloviec prišiel v lete po anabáze v talianskom Udinese. Následne nám popísal gólovú akciu. „Bol to nacvičený signál, ktorý trénujeme na tréningu. Igor poslal loptu do ohňa a tá si ma našla,“ pokračuje v dobrej nálade šťastný strelec.

Hra nezodpovedala výsledkom

Michalovčania tak ukončili päťzápasové čakanie na výhru v posledný možný jesenný moment. Zverenci trénera Jozefa Majoroša tak mohli učiniť už v nedeľu v Trenčíne, kde viedli ešte desať minút pred koncom 2:0. Nakoniec ale remizovali 2:2... „Samozrejme, táto strata nás poriadne mrzela. Bol to totiž zápas s tabuľkovým susedom. Vtedy nám šťastena nepriala, teraz už áno,“ zdôraznil Ismar Tandir a na jeho slová nadviazal Filip Vaško. „Nesie sa to s nami prakticky celú jeseň. Aj keď naše výkony neboli najhoršie, výsledky sme nemali. Verím, že na jar to bude v tomto smere lepšie.“

Zamiešajú karty v prvej šestke?

Najvýchodnejší fortunaligista sa tak v posledný moment odpútal z „barážovej“ jedenástej priečky a prezimuje s osemnástimi bodmi za štyri výhry, šesť remíz a osem prehier na desiatom mieste. „Spokojnosť s tým celkom nie je,“ reaguje stopér Filip Vaško. „Ako som povedal, naše výkony neboli najhoršie, viaceré zápasy sme ale nedotiahli do víťazného konca.“ Michalovčania majú na posledné Pohronie náskok šiestich bodov. Pred sezónou ale chceli viac. Chceli sa pobiť o miesto v prvej šestke, na ktorú aktuálne strácajú štyri body. „Trošku sme si pomohli výhrou nad Ružomberkom. Nič nie je stratené. Na jar nás čakajú ešte štyri zápasy a pokiaľ ich zvládneme, môžeme miešať karty v prvej šestke,“ dodáva na záver Ismar Tandir.  

Peter Brendza



Uverejnené: 17.12.2020 10:11:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.