files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Trhovišti kompletná inovácia cestnej siete

     

Už viac ako trištvrte roka vybrané firmy rekonštruujú cestné úseky na vjazde do Trhovišta v smere od Michaloviec. Stavebné práce sa začali v druhej polovici januára tohto roku. Ide zhruba o kilometrový úsek. Ten už bol pre mimoriadnu dopravnú vyťaženosť v havarijnom stave. Je to totiž medzinárodná komunikácia vedúca z Košíc na Ukrajinu.


      

Situácia sa mení

      

Trhovište sa nenachádza na štandardnej ceste. Z obce je prudký a strmý výjazd smerom na okresné sídlo. Navyše, hlavná cesta sa v istom úseku (kúsok za výjazdom) stáča do nebezpečnej zákruty. Dopravu v obci komplikujú aj zložitejšie odbočky na Vranov nad Topľou a Oborín. O to viac, že v ich blízkosti sú dva kostoly. Tieto komunikácie boli zároveň vo veľmi zlom technickom stave, a tak vodičom motorových vozidiel naháňali strach. Mnohí ich pokladali za najhoršie na Slovensku.  Situácia sa však postupne mení k lepšiemu.  „Za viac ako deväť mesiacov sa urobil kus práce. Po pravej strane cesty v smere od Michaloviec bol na menšiu časť chodníkov položený nový podklad. Sú pokryté zámkovou dlažbou,“ priblížil časť prác len 32-ročný starosta Róbert Koba, ktorý patrí spolu s Tomášom Rovňákom (starostom Petroviec nad Laborcom) k najmladším starostom na Slovensku. Súčasne sa realizuje rozsiahla rekonštrukcia mosta pri odbočke na miestne Roľnícke družstvo. „V súčasnosti je už hotová viac ako polovica oporného múra pri hlavnej ceste,“ poznamenal. Súčasne spoločnosť T-com na náklady Slovenskej správy ciest vymenila telekomunikačné vedenie v časti obce.  Bola zbúraná predajňa potravín, ktorá bránila rozšíreniu vozovky. V Trhovišti taktiež pribudli štyri nové autobusové zastávky vyrobené z betónu.

      

Objem sa znížil

     

V tomto roku však bol naplánovaný väčší objem prác. Na východnom Slovensku sa však momentálne realizuje viacero podobných investičných akcií. Nehovoriac o tom, že objem finančného balíka ovplyvnila stále prebiehajúca ekonomická kríza. Vyzerá to tak, že termín dokončenia prác, ktorým bolo leto 2011 dodržaný nebude. „V pláne je aj položenie nového povrchu na hlavnú cestu. Pričom ale pôjde o renováciu celej konštrukcie cesty. Povrch pod ňou bude odvodnený,“ priblížil ďalší pracovný postup R. Koba.  Za cintorínom v smere na Michalovce bude vybudovaný ďalší jazdný pruh, a to preto, lebo na tomto úseku sťažovali plynulosť dopravy skrížené kamióny.  Súčasne sa dokončí oprava chodníkov. Projekt v investícii Slovenskej správy ciest si celkove vyžiada viac ako 2 a pol milióna Eur.

                                                                                                  (janč)




Uverejnené: 25.10.2010 09:48:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.