files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla opäť dobyla Steel arénu, v Košiciach vyhrala 2:1

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v treťom zápase v rade, keď na ľade HC Košice vyhrali v stretnutí 27. kola Tipos Extraligy 2:1. O ich víťazstvo sa gólovo zaslúžili Christophe Lalancette a Jordon Southorn. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa tak posunuli na šieste miesto v tabuľke. Najbližšie sa opäť predstavia vonku, konkrétne v nedeľu tretieho januára v Poprade.

Prvá vážnejšia gólová situácia sa v košickej Steel aréne zrodila na konci piatej minúty, kedy najskôr obrana hostí zrazila Vrábeľovú strelu, puk sa však dostal k Bellušovi, ktorého tvrdú strelu zneškodnil Tomek. Na druhej strane Torok neprestrčil puk za Sedláčkové betóny, hneď následne dobre mieril aj Chalupa, košický brankár ale zostal neprekonaný. V siedmej minúte putoval na trestnú lavicu domáci Tomáš Slovák, početná výhoda ale Michalovčanom absolútne nevyšla. V ďalšom priebehu prvej tretiny sa čisté gólové šance nerodili. V samom závere prvého dejstva išiel na trestnú lavicu domáci Réway. Michalovčania síce zahrali túto presilovku lepšie, gól ale nestrelili, a tak prvá časť východoslovenského derby skončila remízou.

Hneď v úvode druhej tretiny mohol nerozhodný stav zmeniť Marek Mašlonka, ktorý sa vyrútil na Sedláčka, bekhendové zakončenie mu ale nevyšlo podľa predstáv. Aj napriek tomu nebol michalovský tréner Tomek Valtonen spokojný a v 25. minúte siahol k oddychovému času. Iniciatívnejší po ňom boli stále Košičania, gólové šance sa však ani na jednej strane neudiali. Až v 32. minúte úradoval opäť štvrtý michalovský útok, Torok ale neprestrčil puk cez padajúceho Sedláčka. V samom závere si ešte oba tímy zahrali po minútovej presilovke a aj skúsili hru štyroch proti štyrom, prvého sme sa ale nedočkali.

Meniť sa mohlo skóre hneď v úvode tretej tretiny a to na oboch stranách. Najskôr Sedláček vytlačil nepríjemnú strelu Erkinjunttiho, na druhej strane domáci nepretavili na otvárací gól brejk dvoch na jedného, pri ktorom výborne zasiahol obranca Louis. V 45. minúte sa vyrútil na Tomeka Martin Pospíšil, ale ani on nedokázal puk dostať za bránkovú čiaru, keď ho odstreľoval preč McCormack. Hneď na to sa Juraj Milý zahnal hokejkou po Ventelovi a išiel na trestnú lavicu. A tretiu presilovku už hostia využili. Po tridsiatich sekundách dostal puk medzi kruhy Lalancette, ktorý strelou z jednej otvoril skóre na šance slabšieho duelu. Michalovčania mohli hneď na to navýšiť svoje vedenie po faule Ružičku, po desiatich sekundách ale putoval na trestnú lavicu aj Dávid Šoltés. Vylučovanie a kúskovanie hry pokračovalo aj naďalej. Dukla si dokonca zahrala po faule Pospíšila 38 sekundovú presilovku štyroch proti trom a v nej Southorn zvýšil na 2:0. Košičania vykresali iskierku nádeje v 54. minúte, keď v presilovke presne mieril Pavel Klhúfek. Na vyrovnanie im už ale nestačila ani záverečná power-play-, Michalovčania tak zaznamenal na konci roka tretie víťazstvo v rade.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Góly: 54. Klhůfek (Pospíšil, Chovan) pres/1 – 46. Lalancette (McCormack) pres/1, 49. Southorn (Erkijuntti, Lalancette) pres/1.
Vylúčení: 6:3. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Mullner - Janiga, Šoltés. Bez divákov.
HC: Sedláček - Pavlin, Baránek, Nemčík, Růžička, Slovák, Deyl, Cibák - Réway, Mráz, Chovan - Klhůfek, Pospíšil, Jokeľ - Milý, Vrábeľ, Belluš - Krasničan, Havrila, Frič - Demek.  
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Ventelä, Louis, Southorn, Mihálik, Ťavoda, McCormack, Zekucia - Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen - Regenda, Suja, Šoltés - Takáč, Bartánus, Mašlonka - Chalupa, Galamboš, Torok - Češík.



Uverejnené: 30.12.2020 18:46:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.