files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

TaZS mesta Michalovce pracujú naplno


    

Technické a záhradnícke služby (TaZS) mesta naplno pracujú aj na jeseň. V prvej polovici októbra uskutočnili zvlášť na Sídlisku juh rozsiahly orez listnatých drevín rastúcich pri jednotlivých cestných úsekoch.  Konáre stromov totiž zakrývali stĺpy verejného osvetlenia, ktoré prešlo rozsiahlou rekonštrukciou. Výsledkom bola znížená intenzita osvetlenia, ktorá je však už našťastie minulosťou.

     

Orezujú stromy

    

Zamestnanci technických služieb sa zapotia aj v najbližších týždňoch.  „Už tradične v posledných dvoch mesiacoch kalendárneho roka naši pracovníci pozbierajú popadané lístie zo stromov. Ide o časovo náročnú činnosť, keďže v meste rastie množstvo drevín,“ pustil sa do rozprávania vedúci úseku údržby zelene TaZS Daniel Terezka, ktorý v technických službách pracuje už 22 rokov. Pravdepodobne po novom roku príde na rad orez a ošetrovanie stromov v rôznych častiach mesta. Stane sa tak na základe povolení, ktoré vydáva úsek životného prostredia na mestskom úrade. „Máme výkonné stroje, takže táto práca nám potrvá asi tak dva až tri týždne,“ pokračoval.

      

Ach tie prekopávky...

    

V týchto dňoch TaZS finišujú s tohtoročnou kosbou verejných priestranstiev. V uplynulých týždňoch ešte kosili priestranstvá pri výpadovkách na uliciach Močarianskej, Topolianskej, Partizánskej a ďalších. „Tohtoročnú kosbu hodnotím ako veľmi náročnú. Príčinou boli predovšetkým intenzívne jarné zrážky, ktoré spôsobili nadmerný rast trávy,“ vrátil sa do obdobia spred pol roka. Zdôraznil však, že kosba bola v porovnaní s minulosťou podstatne intenzívnejšia. Pre spomínané klimatické okolnosti technické služby prepustili menej výkonných pracovníkov. Nahradili ich fundovaní odborníci, ktorí spolu so „starou“ časťou kolektívu pracovali na dve zmeny. Kosba často trvala aj do večerných hodín. Priniesla však ovocie v podobe pravidelne upravovaných priestranstiev spokojných občanov. „Bolo to však vďaka nadľudskému úsiliu našich zamestnancov,“ veľavravne dodal. Problémom však boli často neodborné prekopávky rôznych úsekov. „Firmy by si na to mali viac záležať. Na nerovnom povrchu dostávajú kosačky poriadne zabrať. Nehovoriac o riziku ich poškodenia a väčšej spotrebe pohonných látok,“ posťažoval sa.

      

Likvidácia zastaraných komponentov

       

Technické a záhradnícke služby mesta vyvíjali počas roka aj iné aktivity. „V súlade s plánom práce sme do konca marca zlikvidovali nefunkčné komponenty detských ihrísk a nevyhovujúce pieskoviská na sídlisku Stráňany,“ konštatoval. Pracovníci zlikvidovali štyri pieskoviská, ktoré nahradili dvoma novými. Malú časť uvedených komponentov odstránili aj zo sídliska Západ. „V tejto časti mesta sme zároveň doplnili piesok do vybraných pieskovísk,“ doplnil. V prvých troch mesiacoch budúceho roka zlikvidujú na Západe ďalšie zastarané kolotoče, hojdačky a šmýkačky, takisto aj nevhodné pieskoviská.

                                                                                          (j)

 

 



Uverejnené: 25.10.2010 17:41:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.