files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvadsať rokov michalovského športu: Začiatok

Tretie tisícročie má za sebou už dvadsať rokov. Čo sa dialo v oblasti športu v Michalovciach? Veľmi veľa! Zmenila sa infraštruktúra, ale aj ambície jednotlivých tímov. My vám v jednotlivých článkoch na začiatku tohto roka budeme približovať všetky dôležité momenty, ktoré sa v metropole Zemplína čo sa týka športu udiali.

Športová metropola Zemplína

Za dvadsať rokov sa zo šedej myši stala doslova a do písmena metropola Zemplína v športovej oblasti. Pomohla k tomu aj prestavba športovísk, no aj výdatná pomoc samosprávy, ktorá svojimi podmienkami dokázala vytvárať priestor pre nástup silných generálnych partnerov a teda aj vyššie ambície pre kluby. Keď si pozrieme, že futbalový MFK Zemplín na začiatku tisícročia figuroval iba v tretej lige a tíško závidel svojmu partnerovi z Horného Zemplína Chemlonu Humenné, ktorý sa dokonca predstavil aj v európskom pohári, dnes je situácia iná. Michalovčania bojujú v najvyššej Fortuna lige, Humenčania hrajú ligu tretiu. O ceste michalovského futbalu do najvyššej ligy si povieme v ďalších článkoch.

Tridsaťjeden trofejí Iuventy

Michalovce sa ale môžu pýšiť aj tým, že v najvyššej súťaži majú aj hokej. Dukla Ingema do Tipos Extraligy postúpila v roku 2019. O jej ceste sa zmienime takisto. Najväčšou pýchou Michaloviec sú však hádzanárky Iuventy. Ženské družstvo bolo dlho v tieni mužskej hádzanej, ktorá sa už v Michalovciach sedem rokov nehrá. Michalovčanky sa na začiatku tisícročia iba oťukávali v najvyššej súťaži, dnes sú 12-násobné majsterky Slovenska, desaťnásobné víťazky národného pohára, deväťnásobné víťazky nadnárodnej MOL ligy a pravidelný účastník európskeho pohára. Hádzaná teda v našich článkoch chýbať nemôže takisto a to nie iba ženská, ale aj mužská, ktorá zažila svoju slávu v roku 2013.

Európske mesto športu

Úspechy michalovského športu samozrejme neunikli pozornosti nikomu. Michalovce sa tak v roku 2019 mohli pýšiť vzácnou poctou. Boli Európskym mestom športu. Tým sa stali ako prvé nekrajské mesto na Slovensku, po Košiciach, Banskej Bystrici a Nitre. Tento úspech si taktiež v našom článku priblížili a oslovíme aj tých, ktorí sa oň pričinili. Výraznou zmenou prešli aj športoviská. Dnes máme v Michalovciach modernú halu na hádzanú, jeden z najkrajších zimných štadiónov a futbalový štadión pripravený na zápasy najvyššej súťaže, teda aj s umelým osvetlením a vyhrievaným trávnikom. Ako sa zmenili športoviská za dvadsať rokov si priblížime aj v podobe fotogalérii. No a moderné športoviská znamenajú aj príchod reprezentácii do Michaloviec. Predstavili sa tu hádzanári, hádzanárky, futbalisti, hokejisti. Všetko si podrobne takisto zhrnieme v ďalších dňoch, či týždňoch...

Peter Brendza



Uverejnené: 03.01.2021 13:08:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.