files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal bez nových tvári, no s novým trénerom brankárov

Ako jeden z posledných účastníkov Fortuna ligy odštartovali v pondelok jedenásteho januára prípravu na novú sezónu futbalisti MFK Zemplín Michalovce.

Pod vedením trénerskej dvojice Jozef Majoroš a Marek Ondrík hráči absolvovali prvý tréning na umelej tráve. V kádri veľké zmeny nenastali. Skončila akurát dvojica Gríger a Kontouriotis. Jeden novic ale na tréningu predsa bol. Je ním nový tréner brankárov Pavol Penksa, ktorý nahradil odchádzajúceho Mareka Rodáka staršieho. Zemplínčania odohrajú v príprave sedem duelov, súperi sa im oproti prvému návrhu zmenili.

O zmenách v kádri a realizačnom tíme

Nové tváre by ste na tréningu v kádri hľadali márne. Zatiaľ teda poznáme iba úbytky z kádra. Prvým je odchod talentovaného sedemnásťročného Adama Grígera do rakúskeho LASK Linz. Druhým odchodom je nepokračovanie v zmluve s gréckym stredopoliarom Christosom Kontouriotisom. „Čo sa týka príchodov, je to v štádiu riešenia. Máme aj dlhodobejšia zranenia, na ktoré budeme musieť reagovať. Na dlhšie nám vypadol Martin Kolesár, zranený je aj Siopis, takže sa zrejme budeme obzerať po nejakom pravom bekovi. Niečo už máme dohodnuté, takže je možné, že sa tu v blízkej dobe objaví. Zranený je aj stopér Soler. Uvidíme, či bude môcť nastúpiť do zápasov od začiatku jarnej časti. Keď nie, budeme na to taktiež reagovať,“ poznamenal tréner tímu Jozef Majoroš, ktorý zvyšných legionárov mal k dispozícii na prvom tréningu.  „Veľký zásah do kádra bol u nás v lete. Teraz sme veľké zmeny robiť nechceli. Káder zo záveru jesene chceme udržať pokope. Trochu nám to komplikujú zranenia, na ktoré musíme reagovať,“ pokračuje k zloženiu kádra Jozef Majoroš.


O hosťovaniach Taiwa a Bednára

Na prvom tréningu sa objavil aj stopér, či stredný záložník Martin Bednár, ktorý v závere jesene mal na rukáve aj kapitánsku pásku. Ako je známe, Bednárovi skončilo na konci minulého roka hosťovanie z Dunajskej Stredy. Kluby sa však dohodli na jeho predĺžení do konca aktuálnej sezóny. Iná situácia je s najlepším strelcom tímu, Nigérijčanom Abdulrahmanom Taiwom. Toho si DAC ešte drží v príprave. „Bol tam prísľub, žeby tu mal ostať aj na jar. Je však hráčom Dunajskej Stredy a tá rozhodla, že má trénovať tam. Uvidíme, aká bude situácia s ním, či ostane tam, alebo aj on na jar bude pôsobiť u nás,“ uviedol Jozef Majoroš k účasti strelca šiestich michalovských gólov v jesennej časti. Jednu novú tvár sme ale na prvom tréningu zazreli. Ide o trénera brankárov Pavla Penksu, ktorý nahradil odchádzajúceho Mareka Rodáka. „Verím, že rovnako ako Marek, aj on zapadne do nášho realizačného tímu,“ podotýka Majoroš.  

O príprave

Michalovčania absolvujú zimnú prípravu v domácich podmienkach. V pláne majú aj sústredenie v Dunajskej Strede, kde by mali odohrať dva zápasy. Dokopy majú v pláne sedem stretnutí. V nich nastali zmeny. Prvý duel neodohrajú proti Kalši, ale proti Bardejovu, generálku nie proti Senici, ale proti druholigovej Podbrezovej. „Pribudol nám jeden zápas v Košiciach, s FC tak odohráme v príprave dvojzápas doma a vonku. Na sústredení sa stretneme s Banskou Bystricou a Podbrezovou, čo bude aj naša generálka pred začiatkom jarnej časti,“ informoval o zmenám v príprave tréner Zemplínčanov.

O ambíciách

Po jesennej časti desiaty tím Fortuna ligy má svoje ambície aj v jarnej časti. Chce sa ešte pobiť o prvú šestku, na ktorú stráca pred zostávajúcimi štyrmi kolami základnej časti štyri body. „Určite sa ešte o to pobiť chceme. Štvorbodová strate nie je malá, no ani príliš veľká. Uvidíme, ako sa s tým vysporiadame. Konkurentov v boji o ňu máme aj na domácom trávniku. Chceme sa čo najlepšie pripraviť na jarnú časť a keď nám tie zápasy výsledkovo aj herne vyjdú, som o tom presvedčený, že sa do prvej šestky dostaneme,“ dodal Jozef Majoroš.

Program prípravných duelov
Sobota 16. januára: Michalovce – FK Partizán Bardejov (II. liga).
Streda 20. januára: Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga).
Sobota 23. januára: FC Košice (II. liga) – Michalovce.
Streda 27. januára: Michalovce – Slavoj Trebišov (II. liga).
Sobota 30. januára: Michalovce – FC Košice (II. liga).
Utorok 2. februára: MFK Dukla Banská Bystrica (II. liga) – Michalovce (v Dunajskej Strede).
Sobota 6. februára: FK Podbrezová (II. liga) – Michalovce (generálka, v Dunajskej Strede).

Boli na prvom tréningu: Brankári: Matej Markovič, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar. Hráči v poli: Matúš Begala, Igor Žofčák, Georgios Neofytidis, Martin Bednár, Ismar Tandir, Lukáš Lukčo, Polydefkis Volanakis, Matúš Vojtko, Maksym Hirnyi, Filip Vaško, Artem Vovkun, Dimitrios Popovits, Tobias Bujňaček, Vasileios Ntotis (obaja z dorastu), Marián Sabolčík (na skúške z Prešova), Danilo Špoljarič, Alejandro Méndez García, Ricardo Antonio Phillips Hinds, Sergey Ivanov.
Chýbali pre zranenie: Matej Trusa, Martin Kolesár, Ian Pino Soler, Dimitrios Siopis.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.01.2021 13:02:01
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.