files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská séria stále trvá, „lišiaci“ ju chcú natiahnuť v domácich dueloch

Sedem zápasov v rade už bodujú hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí za ten čas získali osemnásť bodov, čím sa konečne prepracovali do prvej šestky. Naposledy zverenci trénera Tomeka Valtonena vyhrali v Banskej Bystrici 5:1 a po tretej výhre v rade konečne v tabuľke preskočili Košice.

Duel vo Zvolene, kde hrajú „barani“ vedení Miroslavom Chudým, bývalým trénerom Dukly Ingema, sa v úvode nevyvíjal v prospech Michalovčanov. Tí sa ale v polovici chopili jeho oprát, dvoma gólmi za tridsať sekúnd otočili vývoj skóre vo svoj prospech a duel už zo svojich rúk nepustili. Ešte v druhej časti to potvrdili dvoma gólmi a definitívny klinec do rakvy pridali v tretej časti. „Dlhšia cesta na nás asi zanechala trochu stopy. Prvá tretina nebola v našej réžii. Potom sme sa ale do toho dostali a zápas už z rúk nepustili,“ rozhovoril sa k zápasu vo Zvolene strelec prvého michalovského gólu Tomáš Torok. Podľa jeho ďalších slov rozhodol jeden faktor. „Boli sme strašne efektívni. V minulých zápasoch sme sa trápili v koncovke, teraz sme premenili skoro všetko na gól. Bolo to strašne dôležité, pretože tieto tri body nás veľmi tešia. Ťaháme sériu, v ktorej bodujeme, ktorá nás veľmi teší. Teraz nás čakajú ďalšie domáce zápasy, v ktorých chceme takisto bodovať,“ pokračuje syn bývalého slovenského reprezentanta.

Michalovčania aktuálne ťahajú sériu, o ktorej mohli trebárs v novembri, či začiatkom decembra iba snívať. Ako dôležitý faktor sa ukazuje ich defenzívna činnosť. Veď v siedmych dueloch inkasovali iba šesť gólov, čo v priemere nie je ani jeden gól na zápas. „Presne na to sa tréner Valtonen zameral. Potrebovali sme sa zlepšiť v defenzíve. Potrebovali sme popracovať na tom, aby sme inkasovali menej. Nad vodou nás držia aj brankári a my skrátka vieme, že nejaký gól dáme. Niektoré veci si jednoducho museli sadnúť a teraz to funguje,“ zdôrazňuje Tomáš Torok a na jeho slová nadväzuje aj obranca Ján Ťavoda. „Tomáš Tomek sa rozchytal a teraz v nedeľu nás podržal aj Škorvánek. Je to veľmi dôležité, že sa chytili obaja brankári. Chytili poriadnu fazónu, čomu dúfam pomáhame aj my všetci v obrane. Zlepšili sme sa v defenzíve a teraz sa to prejavuje aj na výsledkoch, keďže sme v posledných kolách po Detve najčastejšie bodujúcim tímom,“ podotýka odchovanec zvolenského hokeja v službách michalovskej Dukly.

 

A práve zvolenský HKM bude súperom Michalovčanov už v utorok v dohrávanom stretnutí deviateho kola Tipos Extraligy. „Pre mňa rozhodne špecifickejší zápas. Asi budem musieť do šatne vypísať nejakú odmenu za víťazstvo, pretože by som rád získal skalp svojho materského klubu,“ smeje sa Ťavoda a následne už vo vážnejšom tóne pokračuje. „Zvolen má ako každý rok silné mužstvo. Majú dobrého brankára, kvalitnú obranu a v ofenzíve nebezpečných hráčov. Čo som počul, momentálne sa boria so zraneniami, čo by sme mohli využiť. Verím, že vyhrávame a svoju sériu, v ktorej bodujeme, natiahneme aj po utorku.“ Michalovčania by mohli svoju sériu, v ktorej bodujú, ťahať ešte dlhšie. Veď po domácom zápas so Zvolenom na nich čakajú ďalšie tri na vlastnom ľade. V piatok privítajú Nové Zámky a v nedeľu a utorok lídra súťaže HK Poprad. „Tréner Valtonen nás aj motivoval nejakou odmenou za to, že sa dostaneme do šestky a ostaneme v nej. Tieto zápasy by nám k tomu mali pomôcť. Odmena sa týka určitého počtu bodov, čo teraz prezrádzať nechcem,“ dodal na záver Ján Ťavoda.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.01.2021 17:59:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.