files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dotiahne nerozlučná dvojica po michalovských líškach do extraligy aj žilinských vlkov?

Pred skoro dvoma rokmi sa v Žiline tešili z vytúženého postupu do najvyššej Tipos Extraligy, teraz chcú práve žilinských vlkov dotiahnuť do nej takisto. Reč je o dvoch hráčoch Vlci Žilina, nerozlučnej dvojici Jakub Linet a Igor Safaralejev. Tých spojil do jedného útoku ešte v Michalovciach tréner Miroslav Chudý a Linet so „Safom“ to takto spolu ťahajú už tretiu sezónu v rade. Po dvoch michalovských tentoraz v Žiline.

„Rozumieme si na ľade, aj ľudsky,“ začal 26-ročný rodák z ruského Salekhardu a na otázku, kto môže za jeho príchod do Žiliny okamžite ukázal na Lineta. „On,“ smeje sa Safaralejev, ktorý reagoval na ponuku „vlkov“ hneď na to, ako sa dohodol s nimi na zmluve práve odchovanec hokeja spod Dubňa. „Ťaháme to spolu v jednom útoku už tretiu sezónu. Je to jeden z najlepších spoluhráčov, akého som mal. Hrá sa mi s ním veľmi dobre,“ dodáva ruský útočník už tretiu sezónu pôsobiaci na Slovensku.

Žilinský hokej spadol práve v roku 2019 do prvej ligy, kde ho vyprevadili Michalovce. Rozhodujúci siedmy duel pod Dubňom (2:1) rozhodol práve dvoma gólmi Linet. Odchovanec žilinského hokeja tak svojich odpálil o súťaž nižšie a paradoxne tým odštartoval reštart hokeja vo svojom rodnom meste. „Asi sa niečo muselo zmeniť. Momentálne to tu funguje ako hodinky. Vytvorili sme silný tím, ktorý ašpiruje na postup. Partia v šatni je skvelá a možno aj to môže za to, že sa nám zatiaľ darí,“ zdôrazňuje Linet, ktorý okrem jednej sezóny v materskom klube, Bardejove a vo Francúzsku seniorské ostrohy zbieral iba v Michalovciach. Pred touto sezónou odpovedal kladne na vábenie materského klubu a vrátil sa do prvej ligy. „Ako som povedal, klub funguje ako hodinky. Všetci sme spokojní. Svoj návrat sem rozhodne neľutujem,“ pokračuje Jakub Linet.

Linet so Safaralejevom by radi napodobnili michalovskú cestu do najvyššej súťaže zo sezóny 2018/19. Prvý krok vlci zvládajú. Aktuálne majú pred druhým Martinom osemnásťbodový náskok a ich účinkovanie pripomína michalovskú dominanciu z postupovej sezóny. „Isté rovnaké paralely tam určite sú. Aj v Michalovciach sa vytvorila výborná partia, ktorá ťahala za jeden koniec povrazu. Všetko to vyvrcholilo úspešnou barážou,“ zdôrazňuje Linet. Ruský útočník zase našiel aj nejaké odlišnosti. „Je to dosť podobné, s tým, že prvá liga sa za ten rok poriadne vyrovnala a skvalitnila. V sezóne, kedy sme postúpili s Michalovcami, tu boli Prešov a Nové Zámky B, ktoré sme hladko zdolávali. Teraz takého súpera v lige nenájdete. Je to vyrovnané a každý zápas je ťažký, či už hráte s Martinom, Považskou Bystricou alebo Humenným.“

Práve v metropole Zemplína Žilinčania úradovali naposledy v nedeľu.  V dohrávanom súboji trinásteho kola druhej najvyššej súťaže vyhrali hladko 9:1. Rozhodnuté bolo prakticky po prvej tretiny, ktorú Žilinčania vyhrali 4:0. Obaja ex-michalovčania sa zapísali raz do streleckej listiny. „Ak mám povedať pravdu, čakali sme tu ťažký zápas. Veľmi nám pomohli dva úvodné góly. Domáci znervózneli a nám to pridalo pokoj na hokejky. Potom sa už hrá ľahšie. Výsledok 9:1 sa zdá byť dominantný, no ďalší zápas s Humenčania taký byť nemusí. Súťaž je totiž veľmi ťažká a náročná,“ zdôrazňuje Linet. „Trošku sme si zaspomínali na tú dominanciu z Michaloviec,“ smeje sa Safaralejev a následne už vážne dodáva. „Je to o tom, že nemôžete súpera pripustiť k tomu, že má šancu na úspech. Nám sa tu podarilo rýchlo skórovať a tým sme získali zápas na svoju stranu.“

Výhrami v základnej časti sa ale ambície žilinských vlkov rozhodne nekončia. Tí chcú skoliť súperov aj v play-off, kde si chcú vyhrýzť postup do najvyššej súťaže. „Sú tu také ambície, to popierať nemôžeme,“ podotýka Safaralejev a Linet pokračuje. „Už pred sezónou sa hovorilo o postupe. Tomu sa prispôsobil aj káder. Zatiaľ sa nám to darí napĺňať, no play-off je iná súťaž. Určite nás nič ľahké nečaká.“ Aj vzhľadom k tomu, že túto sezónu sa baráž o najvyššiu súťaž hrať nebude a víťaz prvej ligy postúpi vyššie automaticky, majú takéto ambície aj ďalšie tímy. „V Michalovciach sme sa presvedčili, že sa dá postúpiť aj z baráže, no takto je to asi ľahšie. Možno to je posledná sezóna, kedy víťaz ligy postúpi priamo a preto chcú ísť vyššie viacerí. Je tam Martin, ktorý nás potrápil vo finále s Michalovcami a silné tímy majú napríklad aj Levice, Topoľčany, či Spišská Nová Ves. Našim cieľom je ale postup a musíme tak zdolať všetkých súperov, čo nám prídu do cesty,“ zakončuje Jakub Linet.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.01.2021 10:32:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.