files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Očkovanie proti Covid-19 v Michalovciach

Od pondelka 18. januára začnú v Nemocnici Svet zdravia Michalovce očkovať proti ochoreniu COVID-19 určené skupiny ľudí, ktoré sa prihlásia cez národný portál na voľné kapacity v rámci dňa. Ide o konkrétne definované zdravotnícke pozície v zmysle národnej očkovacej stratégie.

Michalovská nemocnica sa stala jedným z vakcinačných centier, ktoré stanovilo ministerstvo zdravotníctva. V sieti nemocníc Svet zdravia budú takéto vakcinačné centrá fungovať ešte v Humennom a Rožňave. Očkovanie v michalovskej nemocnici sa bude konať vo vakcinačnom centre na Duklianskej ulici. (Presnú polohu centra si možno pozrieť na mape v prílohe).

Pripravených je päť ambulancií s celkovou dennou kapacitou približne 300 ľudí. Vakcinačné centrum bude v prevádzke od 9.00 do 15.30 hod. Je potrebná registrácia na stránke www.korona.gov.sk, kde je v prvej fáze aktuálne otvorené prihlasovanie pre zdravotníckych pracovníkov, osoby, ktoré profesionálne priamo alebo nepriamo zabezpečujú starostlivosť, transport a diagnostiku pacientov, zamestnancov zariadení sociálnych služieb a terénnych sociálnych pracovníkov. „Po príchode do vakcinačného centra, respektíve ambulancie vypĺňa pacient dotazník, v ktorom sa posudzujú rizikové faktory. Po vykonaní všetkých náležitých úkonov sa pristúpi k samotnej vakcinácií. Po tomto kroku je potrebné, aby pacient počkal na pozorovanie približne 15 minút v čakárni. U rizikových skupín je táto doba predĺžená na 30 minút,“ informovala nás hovorkyňa Svet zdravia Jana Fedáková.

Od stredy minulého týždňa (6.1.2021) sieť nemocníc Svet zdravia spustila vakcináciu svojich zdravotníkov v 14 svojich nemocniciach. „Za prvé tri dni sa zaočkovalo viac ako 2800 zamestnancov. Tento týždeň by to malo byť ďalších vyše 5100. Zvýšený počet sa podarí dosiahnuť aj vďaka efektívnejšiemu využitiu dodanej vakcinačnej látky. Obstarané špeciálne striekačky (s minimálnym mŕtvym priestorom)  umožnia z jednej ampulky aplikovať až šesť vakcinačných dávok (doteraz to bolo päť). V michalovskej nemocnici bolo dosiaľ zaočkovaných 480 zdravotníkov,“ pokračuje Fedáková.



Uverejnené: 14.01.2021 16:24:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.