files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Utrápené víťazstvo michalovskej Dukly

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stretnutí 31. kola Tipos Extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 3:1. O góly v sieti súpera sa postarali Ville Korhonen, Anti Erkinjuntti a Graeme McCormack. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa najbližšie predstavia opäť na domácom ľade, keď v nedeľu o 18.00 hod. aj pred televíznymi kamerami Sport 2 privítajú lídra súťaže Poprad.

Michalovčania sa po prehre so Zvolenom chceli opäť vrátiť na priaznivú výsledkovú vlnu, no v prvej tretine to neukázali. Hral sa totiž hokej veľmi slabej úrovne, viac sa bojovalo v rohoch a oba tímy si vypracovali iba minimum šancí. Nepomohli ani presilovky na oboch stranách. Michalovčania nepotrestali vylúčenie Števuliaka, hostia zase útočný faul Suju. Ani v prevahách o jedného hráča si oba tímy gólovú šancu nevypracovali. Jediná sa zrodila v samom závere, domáci Takáč ale trafil iba brankára Kiviaha, z odrazeného puku mieril Korhonen vedľa opustenej bránky.

Druhá tretina už priniesla viac vzruchu pred bránkoviskami, opäť ale hokej veľmi nezaujal. Opäť sa viac bojovalo ako hralo, prevládali defenzívy nad ofenzívami. V 25. minúte putoval na trestnú lavicu Västilä a jeho faul už domáci potrestali gólom, keď Ville Korhonen prekonal svojho fínskeho krajana v bránke HC Mikron Kiviaha. Michalovčania sa ale dlho z vedenia netešili. Po strelenom góle nepochopiteľne poľavili, čo využil na vyrovnanie Seppanen. Hneď na to sa dopustil útočného faulu Samuel Takáč, hostia sa ale v presilovke do vedenia nedostali a brankár Tomek odolal aj pri nájazde Bajteka, či úniku troch hráčov HC Mikron proti jednému Michalovčanovi.

V tretej tretine mali síce v úvode domáci aspoň optickú prevahu, opäť to ale bol ich obrovský boj nielen so súperom, ale aj so sebou. V ich hre chýbala myšlienka, či prekvapenie a Zámky tak bezpečne odolávali ich platonickému tlaku. O všetkom mohol rozhodnúť v 57. minúte Samuel Záhradník, ktorý ale v brejku troch na dvoch minul odkrytú michalovskú bránu. Hneď z následného útoku sa zrodil brejk dvoch na jedného na druhej strane a Antti Erkinjuntti prekonal svojho krajana Kiviaha a nasmeroval tak Duklu k trom bodom. Jej víťazstvo následne gólom v power-play potvrdil Graeme McCormack, ktorý trafil odkrytú bránku od svojej bránkovej čiary.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Mikron Nové Zámky 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 27. Korhonen (Erkinjuntti) pres/1, 57. Erkinjuntti (Lalancette), 60. McCormack (Ťavoda) – 28. Seppanen (Holovič).
Vylúčení: 2:3. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Výleta, Adamec - Valo, Stanzel. Bez divákov:
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Kolusz, Louis, Ťavoda, McCormack, Mihálik, Mudrák, Zekucia - Takáč, Lalancette, Korhonen - Torok, Suja, Erkinjuntti - Šoltés, Hickmott, Regenda - Mašlonka, Galamboš, Bartánus - Chalupa.
HC MIKRON: Kiviaho - Västilä, B. A. Clarke, Fereta, Ordzovenský, Holenda, Mikuš, Majdan, Šeliga – Bajtek, Doggett, Števuliak – Okoličány, Holovič, Seppanen – G. C. Clarke, Jurík, Andrisík – Zahradník, Ondrušek, Rehák.



Uverejnené: 15.01.2021 20:18:58
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.