files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novou akvizíciou v kádri Daniel Magda

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou prvý týždeň prípravy na jarnú časť. Po jeseni desiaty tím Fortuna ligy privítal v prvom prípravnom súboji druholigový Bardejov, ktorý zdolal 2:1. Michalovčania sa však poriadne potrápili a víťazný gól zaznamenali až z poslednej akcie zápasu. Tréner Jozef Majoroš mal k dispozícii aj dvoch nových hráčov. Prvým je 20-ročný Prešovčan Marián Sabolčík a druhým o tri roky starší krajný obranca Daniel Magda. Ten naposledy hosťoval v Nitre, no je kmeňovým hráčom Podbrezovej.

Od premiéry čakal viac

V síce chladnom, no futbalovom počasí sa v sobotu napoludnie hral na michalovskej umelej tráve vyrovnaný futbal. Favorit síce išiel po góle Tandira do vedenia, hostia vak dokázali odpovedať Lizardom. O výhre Zemplínčanov rozhodol v poslednej minúte duelu Hirnij. Jeho presný zásah bol bodkou za zápasom. „Prvý polčas z našej strany ešte vyzeral dobre. Vedeli sme, že prvých desať dní prípravy bude ťažkých. Aj napriek tomu som prekvapený z nášho celkového prejavu. Čakal som rozhodne viac. Po futbalovej stránke to bolo z našej strany veľmi zlé. Prvý polčas ešte ako tak bol dobrý, druhý ale nie. Niektoré výkony si musíme rozobrať, pretože chlapci síce majú možno „ťažké nohy“, no sú prvoligoví hráči a to by mali prezentovať aj na ihrisku. Prezentovať by to mali v každom jednom zápase, či je majstrovský, alebo prípravný,“ uviedol po stretnutí sklamaný tréner MFK Zemplín Michalovce Jozef Majoroš.  

Prvý blok zakončia v stredu proti Liptovskému Mikulášu

Michalovčania budú pokračovať v prípravnom období aj budúci týždeň. Tentoraz odohrajú až dva zápasy. Prvý blok prípravy ukončia v stredu domácim duelom s Liptovským Mikulášom, ktorý začne od 13.00 hod. „Škoda Phillipsa, ktorý má mierne zdravotné problémy. Takisto škoda dlhodobých zranení. Ostatní chlapci celý týždeň zvládli. Teda, až na Phillipsa, ktorý má zdravotný problém a aj preto proti Bardejovu nehral. Trénovať budeme aj v nedeľu, pondelok a utorok. V stredu nám zápasom s Mikulášom vyvrcholí prvá časť príprava, ktorú sme zamerali na kondíciu,“ zdôraznil Jozef Majoroš, podľa ktorého slov v ďalších dňoch sa už budú viac venovať futbalovým veciam.

Novicom v kádri Daniel Magda

V prvom prípravnom zápase sme mohli v drese MFK Zemplín vidieť aj dve nové tváre. Okrem Mariána Sabolčíka, ktorý začal prípravu s tímom už v pondelok, prvý polčas na pravej strane obrany odohral Daniel Magda. Dvadsaťtriročný odchovanec futbalu z Prešova je kmeňovým hráčom druholigovej Podbrezovej. Minulú sezónu a takisto aj jesennú časť tejto strávil v Nitre, za ktorú odohral dokopy 42 duelov. „Vieme, aký je to typ hráča. Ukázal dobré, aj slabšie momenty. Limitovaný ale bol taktiež menším zranením. Musí si trochu zvyknúť. Od neho, či Maja Sabolčíka možno chceme iné veci, aké doteraz hrali vo svojich kluboch. Dano Magda by podľa mňa mohol byť prínosom pre tím. Majo Sabovčík, ktorý je tu na skúške, takisto ukázal dobré veci. Priestor ešte dostanú v ďalších zápasoch, potom sa k ním vyjadríme bližšie,“ uviedol michalovský tréner.

Čakajú, čo bude so Solerom, Taiwo ešte vyriešený nie je

Najvýchodnejší fortunaligista sa naďalej zaoberá ďalším posilnením kádra. „Uvidíme, aká bude situácia so Solerom, ktorý má problémy s pruhom. Keby bola zlá, musíme sa poobzerať po nejakom stopérovi. Od pondelka by s nami mal začať trénovať aj Siopis. Ten má momentálne takisto zdravotný problém, do dvoch, či troch týždňov by ale mal byť v poriadku. Za ten istý čas by mohol byť k dispozícii aj Matej Trusa, Martin Kolesár nám bude chýbať dlhšie,“ pokračuje Jozef Majoroš. Komplikovanejšia situácia je pri predĺžení hosťovania nigérijského útočníka Abdulrahmana Taiwa. Ako je známe, najlepší jesenný strelec Michalovčanov je kmeňovým hráčom DAC Dunajská Streda. Hoci najskôr bolo sľúbené, že by sa jeho hosťovanie malo predĺžiť až do konca súťažného ročníka, DAC si ho stiahol a momentálne sa pripravuje s ním. „Zatiaľ je v Dunajskej Streda. Tá ešte nedala žiadne stanovisko, či si ho ponechajú v kádri, alebo ho opäť pošlú na hosťovanie,“ dodal k šesťgólovému jesennému strelcovi tréner Zemplínčanov. My dodajme, že ďalší dvaja kmeňoví hráči DAC Ricardo Phillips a Martin Bednár ostávajú v Michalovciach na hosťovaní do konca sezóny.

Peter Brendza      



Uverejnené: 16.01.2021 17:38:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.