files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s prvým domácim skalpom Popradu: Ideme výkonmi nahor, hovorí Samuel Takáč

Na štvrtý pokus sa to konečne podarilo. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce na štvrtý pokus zdolali na domácom ľade východoslovenského rivala HK Poprad. S ním doteraz doma prehrali v dvoch dueloch Kaufland Cupu, ako aj v ligovom súboji. V nedeľňajšom stretnutí 34. kola Tipos Extraligy však zdolali lídra tabuľky 4:3 a opäť ukázali, že sa dostávajú na správnu koľaj.

„Myslím si, že sme na správnej ceste a budeme pre každého čoraz silnejším súperom,“ rozhovoril sa útočník Ville Korhonen. Práve jeho a brankára Tomeka môžeme považovať za strojcov dôležitého víťazstva. Strelil totiž prvý a aj rozhodujúci štvrtý gól. Fínsky útočník sa po zranení dostáva do správnej formy. Skóroval v posledných troch dueloch, proti Popradu rovno dvakrát. „Samozrejme, že ma to teší a teší ma to o to viac, že tentoraz moje góly pomohli tímu k dôležitému víťazstvu a prvému pokoreniu Popradu. Dokázali sme si, že na nich máme a určite ich budeme chcieť zdolať aj v utorok,“ pokračuje Ville Korhonen.

Popradčanom sa v stretnutí dvakrát podarilo zrovnať tesný náskok domácich, keď vyrovnávali na 1:1, aj 2:2. „Vedeli sme, že nás nič ľahké nečaká. Poprad je líder tabuľky. Piatkový duel s Novými Zámkami, aj keď sme vyhrali, nám príliš nevyšiel. Teraz to bolo iné. Od začiatku sme išli za víťazstvom. Hrali sme veľmi dobre a výsledok to len ukázal,“ poznamenal ďalší útočník Samuel Takáč. Bol to práve odchovanec popradského hokeja, ktorý Duklu v tretej tretine nasmeroval k víťazstvu. Vo vlastnom oslabení využil chybu Drgoňa a strelou pod hornú žŕdku prekonal svojho kamaráta Tomáša Vošvrdu. Mimochodom, bol to jeho prvý gól od pätnásteho novembra, čiže na presný zásah čakal viac ako dva mesiace. „Práve mi to v šatni pripomenul tréner Valtonen, Je to fakt dlhý čas,“ reaguje Samuel Takáč, ktorý najskôr svojmu tímu zavaril, keď vo vlastnom oslabení urobil útočný faul a hostia tak získali presilovku o dvoch hráčov. Tú aj pretavili vo vyrovnávajúci gól na 2:2. „My sme svoju presilovku o dvoch hráčov nevyužili a som rád, že sa tentoraz nepotvrdilo, že kto nevyužije presilovku o dvoch hráčov, nezaslúži si vyhrať. Veľmi ma moje vylúčenie mrzelo. Bol to taký nešťastný faul, ktorý vyplynul z hry. Chvalabohu som dostal šancu napraviť to a chvalabohu, že sme vyhrali. Keď sa stane taká vec, každý hráč túži, aby to napravil. Mne sa to tentoraz podarilo.“

Odchovanec popradského hokeja v službách michalovskej Dukly mal zo svojho gólu obrovskú radosť. Nepredchádzal mu však hnev na svoj materský klub, skôr radosť z toho, že napravil chybu a že skóroval po dlhom čase. „Ja sa na nikoho v Poprade nehnevám. Toto víťazstvo chutí, no neberiem to nejako špecificky. V Poprade mám veľa kamarátov, žijem tam ja, moja rodina. Bola to radosť zo streleného dôležité gólu. Túto výhru sme potrebovali. Ukázali sme, že ideme výkonmi nahor a že s nami treba rátať,“ podotýka Samuel Takáč. Jednu bitku vyhrali, no v utorok ich čaká hneď druhá. Opäť na domácom ľade a opäť s lídrom tabuľky. Toho privítajú tentoraz v dohrávke 24. kola, ktoré sa malo hrať ešte na druhý sviatok vianočný. „Bude to ešte ťažšie ako v nedeľu,“ reaguje michalovský útočník. „Samozrejme, hrať proti prvému tímu v tabuľke je pre nás všetkých výzva. Ešte väčšia výzva je ho zdolať a dvakrát v rade, to by bola paráda. Očakávam, že budú ešte motivovanejší. Ako poznám ich trénera Mikulu, v pondelok si urobí dobrý rozbor zápasu a dobre svoj tím pripraví. My budeme musieť podať ešte lepší výkon, pretože súper bude určite motivovaný vrátiť nám prehru,“ dodáva na záver Samuel Takáč.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.01.2021 10:39:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.