files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozbehnutí Humenčania doma privítajú Spišiakov

Keď sa už zdalo, že im zrejme nebude pomoci, začali hokejisti HC 19 Humenné zbierať body. Nováčik prvej ligy sa po troch prehrách v rade oklepal a z ďalších piatich zápasov až štyrikrát vyhral.

Humenčania začali svoju sériu domácim víťazstvom 5:1 s Trnavou. Následne síce doma podľahli Žiline 1:9, no hneď na to uspeli na ľade silných Topoľčian (2:4), doma zdolali Dubnicu nad Váhom (5:2) a 2:1 po predĺžení vyhrali v Skalici. „Všetci sme radi, že sme sa po tých vynútených prestávkach konečne chytili. Podobne na tom sme boli aj v decembri, no stopol nás koronavírus. Veríme, že už to bude len lepšie, pretože mužstvo máme rozhodne na lepšie priečky, ako je posledné miesto,“ rozhovoril sa útočník HC 19 a jeden z odchovancov humenského hokeja Filip Vaško.

Dvadsaťsedemročného člena prvej humenskej lajny teší aj fakt, že dve zo štyroch výhier dosiahol nováčik na ľade súperov. „Už sme takúto šnúru potrebovali. Ako som povedal, aj predtým sme nehrali zle, no vždy, keď sme boli na nejakej vlne, tak nás niečo stoplo. Všetci veríme, že to bude takto pokračovať. Čo sa týka Topoľčian, tie sme zdolali aj predtým, takže nám tento súper asi sedí. Teší aj vydreté víťazstvo v Skalici, odkiaľ sa body ľahko nenosili. No a samozrejme, potešili nás aj domáce víťazstva. Ja verím, že v tejto šnúre budeme pokračovať aj v stredu,“ pokračuje Filip Vaško.

Humenčania môžu svoju víťaznú sériu predĺžiť v stredu, no budú to mať veľmi ťažké. Privítajú totiž Spišskú Novú Ves. Tej sa síce nedarí a nedávno tam došlo aj k zmene hlavného trénera, no Spišiaci majú káder na to, aby zabojovali o najvyššiu súťaž, čo je aj ich cieľ. „Jednoznačne sa nemôžeme nechať nejako „učičíkať“, že sa im nedarí. Kvalita v tíme rozhodne je. Tú ale máme aj my. Po korone sme sa dobre rozbehli a verím, že to v súťaži nikto s nami ľahké mať nebude. O to viac, že hráme doma, body rozdávať nechceme a chceme ich zdolať,“ presvedčivo konštatuje Filip Vaško, ktorý si dobre spomína aj na prehru 2:3 z nedele tretieho januára. „V krátkom čase ich doma privítame opäť a teraz máme šancu im túto porážku vrátiť. Veríme, že sa nám to podarí. Urobíme všetko preto, aby sme našu sériu natiahli aj v stredu,“ dodáva na záver humenský útočník.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.01.2021 09:28:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.