files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z histórie michalovského plesu

Ples Mesta Michalovce každý rok štartoval plesovú sezónu, nielen na Zemplíne, ale skoro aj na Slovensku. Iba Ples v Opere bol v skoršom termíne. Na Zemplíne, či východnom Slovensku mal Michalovský ples ustavične prvé miesto.

Od roku 2014 iba v Chemkostav aréne

Michalovský ples sa dostal do povedomia hlavne od svojho siedmeho ročníka. V roku 2014 sa po prvýkrát uskutočnil v priestoroch jednej z najmodernejších hál na Slovensku, Chemkostav aréne. Mesto sa rozhodlo zmeniť priestor hlavne pre nárast návštevníkov, ktorým už nevyhovovali predchádzajúce reštaurácie, či hotely. „Všetky tie priestory boli veľmi dobré, veľmi pekné, ale stále sme mali pocit, že nevyhovujú celkom predstavám. My sme chceli, aby ples bol pre čo najviac ľudí všetkých vekových kategórií. Na viac tých, ktorí sa cítia byť Michalovčanmi a chceli by na takomto podujatí aj byť,“ poznamenal v roku 2014 pre Denník Korzár primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorého pohľad na vyzdobenú arénu veľmi tešil. „Tie priestory sú naozaj úchvatné.“ Chemkostav aréne sa stala následne domovom Michalovského plesu aj v nasledujúcich rokoch. Postupne sa tu ples konal aj v rokoch 2015 až 2020, v aréne sme tak zažili zatiaľ dokopy sedem plesov. Jubilejný štrnásty ročník by sa dozaista konal v tomto roku, koronavírus ale zrušil okrem iných aj toto podujatie...

Známi moderátori, speváci aj športovci

V roku 2014 sa začali organizátori plesu obzerať aj viacerých osobnostiach slovenskej nielen kultúrnej scény. Zakaždým bola minimálne jedna osobnosť ťahákom plesu. V roku 2014 to bola skupina IMT Smile na čele so svojim frontmenom Ivanom Táslerom.

Ivan Tásler so svojou skupinou I.M.T. Smile bol hosťom plesu v roku 2014 (foto: milan potocký)

V známych hudobných skupinách pokračovali organizátori aj v ďalších rokoch. O rok neskôr bola hlavným ťahákom speváčka Beata Dubasová a košická skupina No Name. Na plese, ktorý po prvýkrát moderoval Michal Hudák zavítala aj michalovská speváčka Nika Karch.

V sobotu deviateho januára 2016 sa v aréne konal už deviaty ročník plesu. Ten mal opäť bohaté kultúrne zastúpenie, o ktoré sa postarala skupina Desmod, ale aj herečka Michalovčanka Lucia Lapišáková a ďalší hosť Martin Dejdar. O maškrtné zážitky sa postaral známy kuchár Vojtech Artz.

Na známe osobnosti stavili organizátori plesu aj v nasledujúcom roku. Ples po prvýkrát moderovala známa Michalovčanka Janka Hospodárová a pridal sa k nej aj Milan Junior Zimnýkoval. Opäť tu bol kuchár Vojtech Artz a prítomní sa mohli baviť aj na skladbách skupiny Drupi. Toho organizátori zabezpečili na poslednú chvíľu, keďže im vypadol hlavný ťahák, spevák Miroslav Žbirka. Duo Hospodárová –  Zimnýkoval viedlo ples moderátorsky aj v roku 2018. Spevácky zážitok zabezpečila Natasha Wright a hlavným ťahákom bol Vašo Patejdl.

O rok neskôr sa ples niesol v športovom duchu. Veď mesto Michalovce bolo v roku 2019 vyhlásené Európskym mestom športu a na plese sa tak zúčastnili viaceré športové osobnosti na čele s futbalovým majstrom Európy Antonínom Panenkom, hokejovým olympijským víťazom Jiřím Šlégrom, či deväťnásobným najlepším hádzanárom Slovenska Richardom Štochlom.

Posledný ples v roku 2020 sa zase zameral skôr na muzikál. Jeho hosťami boli muzikálové herečky Lenka Machcníková a Lenka Lera Rakárová. Hosťom boli aj Ludek Sobota a Vladimír Kobielský.

Fotogalérie z plesov v Chemkostav aréne
Rok 2015
Rok 2016
Rok 2017
Rok 2018
Rok 2019
Rok 2020



Uverejnené: 26.01.2021 20:59:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.