files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po treťom dobytí Steel arény Dukla už v prvej štvorke. V nedeľu ďalší pokus o zdolanie lídra

V minulej sezóne sa hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce v košickej Steel aréne absolútne nedarilo. V oboch zápasoch prehrali 0:3 a nestrelili tam teda ani jeden gól. V tejto je už situácia iná. Michalovčania totiž v piatok po výhre 3:2 dobyli košickú pevnosť aj tretíkrát v sezóne a v tabuľke sa už vyšvihli na štvrté miesto.

Aj keď sa Zemplínčanom v úvode nedarilo a prvú bezgólovú tretinu prehrali na strely 5:12, trpezlivo čakali na svoje šance. Tie chladnokrvne premenil v druhej časti fínsky útočník Antti Erkinjuntti, ktorý čistým hetrikom zabezpečil vedenie 3:0. „Samozrejme, že ma hetrik teší. Posledný som strelil ešte v roku 2007, takže to bolo už dávno,“ poznamenal 34-ročný útočník, ktorý prišiel do Michaloviec v priebehu sezóny. Najskôr sa síce trochu oťukával, no postupne sa stáva lídrom ofenzívy. Po troch góloch v sieti Košíc má s ôsmymi presnými strelami a dvanástimi prihrávkami už priemer jeden bod na zápas. „Produktivita sa odo mňa očakáva a preto som aj tu, aby som strieľal góly. Pre to ma tu brali, takže som rád, že týmto pomáham svojmu tímu,“ pokračuje útočník, ktorý si vo svojej vlasti zahral v najvyššej súťaži za TPS Turku, Tapparu Tampere, Pelicans Lahti a Sport. Jednu sezónu si zahral aj vo švajčiarskom Langnau Tigers a v devätnástich dueloch si obliekol aj dres fínskej reprezentácie.

Prínos skúseného útočníka vidí aj asistent trénera Dukly Juraj Faith. „Od takého hráča s takým životopisom sa čakajú góly a tie od neho čakáme aj my. Celkovo je veľmi užitočný. Chodí napríklad na oslabovky, chodí na presilovky, takže od neho nečakáme len gólové veci. Vie sa obetovať pre tím, vie sa hodiť do strely. Niekedy by ste ani nečakali, že hráč s takými skúsenosťami sa tu bude hádzať do striel a on to robí. Antti je hráč, na ktorého vsádzame a má našu dôveru. Veríme, že nielen gólmi, ale aj tou čiernou robotou nám pomôže a bude platným hráčom aj pre najdôležitejšiu časť sezóny,“ podotýka na margo fínskeho útočníka Juraj Faith.

Michalovčania v Košiciach nezačali najideálnejšie, no podľa Juraja Faitha dusno v šatni po prvej tretine nebolo. „Niečo sme si samozrejme povedali, pretože dobré to nebolo. Nebyť brankára Tomeka, určite by sme prehrávali. Aj hráči si uvedomovali, že prvá tretina dobrá z našej strany nebola. Chlapci to zobrali pozitívne. Druhú tretinu sme odohrali výborne a vytvorili si tak dôležitý náskok. Ten sme aj napriek viacerým zbytočnostiam v tretej tretine udržali. Neboli sme až takí disciplinovaní, za čo nás súper potrestal dvoma gólmi. Nakoniec sme to ale udržali a sme radi za tieto tri dôležité body,“ vrátil sa ešte k piatkovému zápasu v Steel aréne Juraj Faith, ktorého zverenci bodovali v desiatom z jedenástich duelov roka 2021. Táto séria Michalovčanov vyniesla už na štvrté miesto v tabuľke, teda na miesta, na ktorom chceli byť od úvodu súťaže. „Náš vstup do sezóny nebol dobrý. Nechceme sa k tomu už vracať, chceme sa pozerať dopredu. Mužstvo asi potrebovalo trošku viac času, aby si všetko sadlo tak ako malo. Sme radi, že po 35. kole sme tam, kde sme chceli byť už na začiatku. Treba sa pozerať aj vyššie, no aj dozadu. Aj za nami majú mužstvá totiž dobré série. Výborné výsledky má momentálne Trenčín, boduje aj Detva. Musíme byť teda stále ostražití a naďalej podávať tie výkony, aké podávame teraz,“ pokračuje druhý člen generácie Faithovcov na michalovskej striedačke.

Zemplínčania tak naďalej ťahajú významnú sériu. V posledných štrnástich dueloch síce trikrát prehrali, no v trinástich bodovali, a tak nečudo, že stúpajú v tabuľke. Ako jediný ich dokázal zdolať v riadnom hracom čase Zvolen a práve lídra súťaže privítajú v nedeľu od 16.00 hod. vo svojej aréne. „Je najvyšší čas ich zdolať,“ reaguje Juraj Faith aj na našu pripomienku, že Zvolen je v tejto sezóne jedným z dvojice tímov, ktoré Michalovčania nezdolali. „Čaká nás jeden z najťažších súperov v lige. Aj my však máme svoju kvalitu a môžeme si veriť na každého. Myslím si, že po tejto našej sérii ide z nás rešpekt. Sme v tabuľke tam, kde sme chceli byť a dole ísť nechceme. Na Zvolen sa musíme dobre pripraviť. Pozrieme náš posledný vzájomný zápas, ukážeme si chyby, ktoré sme pri domácej prehre urobili a veríme, že sa hráči z toho poučia a Zvolenčania po prvýkrát v nedeľu zdoláme,“ dodáva na záver jeden z dvojice asistentov trénera Tomeka Valtonena.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.01.2021 11:23:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.