files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania znova na víťaznej vlne, v nedeľu súboj o najlepšiu Duklu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sú naďalej na priaznivej bodovacej vlne. V piatok vyhrali v Liptovskom Mikuláši 6:2 a bol to ich už pätnásty duel zo šestnástich, v ktorom bodovali. Zverenci trénera Tomeka Valtonena vyhrali v piatom zápase v rade, čím si upevnili štvrtú priečku v tabuľke. Na tú môžu sadnúť ešte pevnejšie v nedeľu večer, po tom, čo zvládnu domáci súboj s Trenčínom (začiatok o 16.00 hod., priamy prenos RTVS2). Budú to však mať veľmi ťažké, keďže tabuľka pravdy ukazuje, že v nedeľu sa nebude hrať iba o najlepšiu Duklu na Slovensku, ale stretnú sa aj dva tímy, ktoré majú najlepšiu formu.

Michalovčania si tri body na Liptove vydobyli už v prvej šesťminútovke. Po góloch Takáča, Šoltésa a Mihálika viedli rýchlo 3:0 a z tohto náskoku čerpali až do konca duelu. „Veľmi nám tie góly pomohli,“ rozhovoril sa útočník Marek Mašlonku, ktorý bol najskôr vedený ako strelec piateho michalovského gólu. Potom, však rozhodcovia opravili strelca na Petra Galamboša a gól stredného útočníka štvrtej lajny nám potvrdil aj samotný Mašlonka. Posledný tím tabuľky po výhrach nad Slovanom Bratislava či Banskou Bystricou vzbudzoval rešpekt a očakával sa aj väčší odpor, ako v predošlých dvoch súbojoch. „Ak mám povedať pravdu, videl som hrať už aj lepší Liptovský Mikuláš. Ako som povedal, nám veľmi pomohol úvod a tri góly v ňom. Po nich bol súper odovzdanejší. Dal síce na 1:3, my sme rýchlo dopovedali na 1:4, ako aj na 2:5.“

Zverenci trénera Tomeka Valtonena tak opäť ťahajú víťaznú šnúru. Premožiteľa nenašli už v piatich dueloch v rade, v ktorých získali štrnásť bodov. „Nechceme sa pozerať na to, či je to piaty, šiesty, či siedmy zápas. Dohodli sme sa, že pôjdeme od zápasu k zápasu a zatiaľ nám to ide. Na druhej strane, všetci sme radi, že sme na víťaznej vlne. Verím, že na nej ostaneme ešte minimálne do reprezentačnej prestávky. Musíme teda zvládnuť ešte jeden duel doma s Trenčínom,“ podotýka Marek Mašlonka, ktorý v súboji dvoch Dukiel očakáva veľmi ťažký zápas. „Podľa tabuľky formy sa stretnú asi momentálne dve najlepšie družstvá v lige. Trenčín má rovnako dobrú fazónu ako my, hoci v piatok doma prehral s Banskou Bystricou. Určite si budú chcieť stratené body zobrať naspäť u nás. My však máme takisto dobrú fazónu a ja verím, že zlepšenú formu potvrdíme aj v nedeľu pred televíznymi kamerami,“ dodal na záver Marek Mašlonka.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.02.2021 13:28:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.