files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vydoloval víťazstvo s Nitrou a odlepil sa z dna tabuľky

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v dôležitom súboji 22. kola Fortuna ligy nad FC Nitra 1:0 a v poslednom kole základnej časti sa tak odpútali z posledného miesta v tabuľke. O ich výhre rozhodol v 87. minúte striedajúci Dimitrios Popovits. Michalovčania sa posunuli na deviate miesto a v nadstavbovej časti tak budú bojovať o záchranu. Ich program vám prinesieme čoskoro...

Posledný tím tabuľky začal aktívne. Vynikal hlavne po ľavej strane krajný bek Vojtko, ktorý ťahal skoro všetky útoky. V siedmej minúte sa po jeho prihrávke dostal k lopte Sharani, ghanský útočník ale mieril iba do bočnej siete. O sedem minút neskôr napriahol spoza šestnástky Magda, Šipoš jeho štipľavú strelu vyrazil na rohový kop. Následne sa síce hra vyrovnala, šance ale mali iba domáci. Phillips si ale zle spracoval loptu a Sharani pálil z jednej do nôh Šipoša. Brankár Nitry bol v permanencii aj v poslednej minúte prvého dejstva, kedy si poradil so strelou Mateja Trusu.

V druhom polčase mali domáci viac loptu na svojich kopačkách, až toľko gólových šancí ako v prvom polčase si však nevytvorili. Na ich kopačky sa postupne vkrádala nervozita. Po hodine hry mohol skórovať Sharani, ktorý sa predral až do pokutového územia, na bránu ale poslal málo razantnú strelu. O päť minút neskôr spadol v pokutovom území Phillips a hlavný arbiter Smolák ukázal na biely bod. Pokutový kop však domáci kapitán Igor Žofčák nepremenil, keď ho vychytal brankár Šipos. Michalovčania sa začali ešte viac trápiť. Keď v 86. minúte pálil nad Phillips, už sa zdalo, že gól nedajú ani do rána. Omyl! V 87. minúte zakombinovali striedajúci Tandir s Popovitsom a druhý menovaný premenil nájazd na brankára na vytúžený gól v sieti Corgoňov – 1:0.

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 1:0 (0:0)
Gól: 87. Popovits. Rozhodovali: Smolák – Pozor, Borsányi; bez divákov
MFK ZEMPLÍN: M. Markovič – D. Magda, Soler, F. Vaško, M. Vojtko – Adekuoroye – I. Žofčák (80. Popovits), Oshima, M. Trusa (66. Ntotis), Phillips – Sharani (76. Tandir)
FC: Šípoš – Fabiš, Djiby Ba, Kolčák, Celebi – Vrábel (56. Kurt), Regäsel – Danek (23. Mészáros), Jendrišek, Kindsvater (56. Chríbik) – Franko (72. Käuper)



Uverejnené: 06.03.2021 20:09:04
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.