files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sklamanie v MFK Zemplín. Na pomoc prichádza jedna známa tvár!

Aj keď to bolelo, futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v poslednom kole základnej časti Fortuna ligy odlepili z dna tabuľky. Po výhre 1:0 nad Nitrou sa do nadstavbovej časti o záchranu presúvajú z deviateho miesta. Tabuľka je poriadne natlačená. Na siedmy Ružomberok strácajú iba jeden bod, na druhej strane, posledné Pohronie na nich stráca iba dva body.

Michalovčania chceli po dvoch účastiach v lepšej šestke zopakovať účasť v nej aj do tretice. „Určite je to sklamanie,“ rozhovoril sa pre náš portál člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol, ktorý ale verí, že je družstvo po výhre s Nitrou z najhoršieho vonku. „Ako som povedal, spokojnosť nie je, no teraz musíme brať to, čo je. Ideme do nadstavbovej časti o záchranu a musíme sa zachrániť. Verím, že týmto víťazstvom sa nakopneme. Verím, že sme to zlomili a už to bude dobré. Stále treba myslieť pozitívne. Ešte stále môžeme skončiť na siedmom mieste a za určitých okolností hrať baráž o Európsku ligu,“ pokračuje Sabol, ktorý nevylúčil, že hráčov bude finančne motivovať k záchrane. „Finančnú motiváciu mali aj za tento zápas. Musíme sa ešte vo vedení porozprávať, no je to jedna z ciest, ktorú by sme mohli aplikovať, aby sme hráčov motivovali. Oni musia byť však motivovaní aj tým, že si zahrajú najvyššiu súťaž aj budúcu sezónu. To by pre nich mala byť najväčšia motivácia.“

 

Keďže prestupový termín už skončil, Michalovčania veľké zmeny v kádri robiť nemôžu. Nateraz nepríde ani k zmene v realizačnom tíme. „Tréner Majoroš má našu dôveru,“ zdôrazňuje Sabol, podľa ktorého slov predsa jedna novinka v kádri bude. „Vracia sa k nám Cheick Diarra, ktorý si od leta nenašiel nový klub a preto je stále našim hráčom. Môže nám tak pomôcť k záchrane a je len na ňom, či nás zaujme a zostane tu aj ďalej. Myslím si, že určite nemáme mužstvo na vypadnutie. To ukázal aj zápas s Nitrou, kde sme boli lepším tímom, no neprialo nám šťastie. Verím, že sa to po tejto výhre otočí v náš prospech a mužstvo bude dominovať v skupine o záchranu. Má na to všetky predpoklady,“ dodáva člen predstavenstva MFK Zemplín.

Cheick Diarra sa po necelom roku vráti do Michaloviec

Najvýchodnejší fortunaligista v sobotňajšom zápase na trávniku dominoval. Začal výborne. V prvom polčase si vypracoval tri, či štyri čisté gólové šance. V druhom polčase kapitán Žofčák krátko po hodine hry nepremenil pokutový kop. Zdalo sa, že aj napriek tlaku nedajú Michalovčania gól ani do rána, no prišla akcia dvoch striedajúcich hráčov, keď Tandir vysunul rýchleho Popovitsa a ten prekonal skvelého brankára Šipoša. „Myslím si, že nad Nitrou sme vyhrali zaslúžene,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš. „Už v prvom polčase sme mali niekoľko šancí na skórovanie. Zápas sme mohli rozhodnúť už vtedy. Bohužiaľ, vo finálnej fáze sme riešili veci zle. V druhom polčase sme už toľko šancí nemali. Celý zápas sme išli za víťazstvom a nakoniec sa nám to aj podarilo. Neboli sme v ideálnej pozícii, čo ukázalo, ako sme naložili so šancami. Hrali sme kŕčovito. Toto víťazstvo nám môže veľmi pomôcť,“ pokračuje Majoroš.

 

Michalovčania v základnej časti Fortuna ligy získali v 22 zápasoch rovnaký počet bodov, keď päťkrát vyhrali, sedemkrát remizovali a desaťkrát odišli porazení. Vzhľadom na to, že cieľom bolo dostať sa do šestky, s deviatou priečkou spokojnosť byť nemôže. „Určite nie je spokojnosť! Hlavne s umiestnením, chceli sme skončiť lepšie. Naše výkony neboli zlé, trápili sme sa ale výsledkovo. Už sa ale nechceme pozerať dozadu. Čaká nás desať dôležitých zápasov, ktoré musíme zvládnuť. Rozdiely v tabuľke sú minimálne. Preto bude dôležitý každý jeden zápas. Cieľom bude vyhnutie sa vypadnutiu a baráži,“ zdôrazňuje Majoroš.

 

Mimochodom, vidí michalovský tréner jednu z príčin nesplnenia cieľa aj v letnej prestavbe v kádri? „Určite to má vplyv na naše umiestnenie. Odišlo dvanásť hráčov. Začiatok súťaže sme hrali pomaly s dorastencami. Nastal tu veľký odliv hlavne skúsených hráčov, ktorí už niečo mali za sebou. Následne sme sa posilnili, no máme stále veľmi mladé mužstvo. Aj to je jedna z možných príčin, prečo sme neskončili v prvej šestke a budeme sa zachraňovať.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.03.2021 09:30:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.