files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude mať Popovitsov gól cenu zlata?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v sobotu odlepili z dna tabuľky. Pomohlo im k tomu víťazstvo 1:0 nad Nitrou, ktoré zabezpečil v 87. minúte striedajúci Dimitrios Popovits. Michalovčania sa rázom posunuli na deviate miesto v tabuľke a v skupine o záchranu sa im tak môže dýchať lepšie. Podobne dôležitý gól zaznamenal aj pred piatimi rokmi Dominik Kunca. Ten v nadstavenom čase prekonal senického brankára Šullu a týmto gólom nasmeroval Zemplín k záchrane. Bude Popovitsov gól rovnako dôležitý?

Viaceré rovnaké paralely

So zápasom so Senicou (2:1), ktorý sa odohral 30. apríla 2016 mal ten sobotňajší s Nitrou viacero rovnakých paralel. V oboch prípadoch išlo o „šesťbodový“ zápas. Skalica sa pred piatimi rokmi doťahovala na jedenáste Michalovce, ktoré boli tentoraz ešte o priečku nižšie. V oboch prípadoch mali Michalovčania obrovský tlak, vytvárali si viacero gólových šancí, no zdalo sa, že víťazný gól nedajú ani do rána. Obaja strelci gólov majú zhruba rovnaké postavy a podobajú sa aj futbalovým štýlom. Tak Kunca, ako aj Popovits, prišli na ihrisko až v druhom polčase.

 

Kuncov gól výrazne Zemplínčanom pomohol k záchrane. To, či bude Popovitsov rovnako cenný, na to si ešte musíme počkať, no môže sa stať, že Zemplínčanov nakopne tak, ako nakopol Kuncov. Následne totiž získali v troch zápasoch štyri body, keď doma remizovali so Slovanom a zdolali Žilinu, čím si vybojovali záchranu. Verme, že rovnako zaúčinkuje aj Popovitsov víťazný presný zásah.  

FOTO: RÓBERT ANDREJOV

Prvý gól v drese Michaloviec

Dvadsaťšesťročný grécky legionár si svoj prvý gól v drese MFK Zemplín nemohol načasovať na vhodnejší moment. Tréner Majoroš ho poslal na ihrisko až v poslednej štvrťhodine duelu, za čo sa mu bývalý mládežnícky reprezentant Grécka odvďačil nesmierne dôležitým gólom. „Som veľmi rád, že sa mi ho podarilo streliť. Potrebovali sme vyhrať. Dlho sa nám však nedarilo skórovať. Som nesmierne rád, že som takto pomohol tímu,“ povedal po zápase Popovits. „Verím, že nám tieto tri body pomôžu psychicky a v skupine o záchranu už budeme hrať lepšie a lepšie. Určite máme na to, aby sme sa zachránili,“ pokračuje Popovits.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.03.2021 10:32:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.