files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cheick Diarra späť v MFK Zemplín Michalovce

Pred začiatkom nadstavbovej časti sa káder MFK Zemplín Michalovce predsa rozšíril o jednu staronovú tvár. Návrat hlási 27-ročný francúzsky stredopoliar Cheick Alan Diarra, ktorý z Michaloviec odišiel minulé leto po skončení zmluvy.

O jeho príchode hovoril pre náš portál už v sobotu po zápase s Nitrou (1:0) člen predstavenstva klubu Ján Sabol. „Od leta si nenašiel nový klub a preto je stále našim hráčom. Práve preto sa môže vrátiť a vystužiť náš káder pred ťažkou nadstavbovou časťou. Iné prestupy už uskutočniť nemôžeme, keďže prestupový termín už skončil,“ poznamenal Sabol na margo príchodu Diarru. Dvadsaťsedemročný rodák z Lyonu v Michalovciach pôsobil v predošlých dvoch sezónach. Dokopy odohral 32 duelov, v ktorých zaznamenal štyri presné zásahy. Okrem toho nastúpil aj na 6 pohárových stretnutí, v nich si pripísal jeden presný zásah. Šikovného krídelníka v sezóne 2019/20 na niekoľko mesiacov vyradilo z hry zranenie kolena, ktoré si privodil hneď v úvodnom kole proti Žiline a do zápasového diania potom zasiahol až v jarnej časti. V júli 2020 mu s MFK Zemplín vypršal kontrakt a odvtedy bol bez angažmánu. Teraz sa Michalovciam upísal do konca aktuálneho ročníka.

Ako povedal pre oficiálnu stránku klubu tréner Jozef Majoroš, Diarra môže mať herný výpadok, no rozhodla jeho túžba vrátiť sa. „Cheika dobre poznáme a takisto on pozná michalovské prostredie. V mužstve nám chýbajú skúsenosti, preto sme sa obzerali po nejakom hráčovi, ktorý by priniesol trošku pokoja a práve tie skúsenosti. Boli sme spolu v kontakte a sám sa opýtal, či sa môže vrátiť. Navyše bol stále našim hráčom, takže tak sa upiekol jeho návrat do tímu. Menším problémom môže byť chýbajúca herná prax, lebo za posledný rok odohral možno päť zápasov, ale ja pevne verím, že sa do toho čo najskôr dostane.“

Vizitka Cheicka Alana Diarru
Narodený: 23. júna 1993 v Lyone (Francúzsko)
Výška: 182 cm
Váha: 73 kg
Materský klub: Olympique Lyon
Ďalšie pôsobiská: FC Gueugnon, FCO Dijon, Rapid Bukurešť, ASC Otelul Galati, FC Petrolul Ploješť, FC Dinamo-Auto Tiraspoľ, FC Dacia Kišiňov, MFK Zemplín Michalovce.

Zdroj: mfk zemplín michalovce



Uverejnené: 10.03.2021 19:13:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.