files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla spadla z víťaznej vlny, v nedeľu sa chce na ňu vrátiť

Najvyššiu prehru v sezóne utrpeli v šlágri piatkového 47. kola Tipos Extraligy hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Najvýchodnejší účastník najvyššej súťaže prehral v priamom súboji možno aj o prvú priečku na ľade Zvolena hladko 1:7.

Michalovčania tak po víťaznej sérii utrpeli druhú porážku v rade, ktorá ich zrejme po trinástich výhrach v rade vráti späť na zem. Po prvých dvoch tretinách to na ľade na takúto vysokú prehru nevyzeralo. Michalovčania síce prehrávali 1:3, no na gólové šance možno aj viedli. Zlom nastal v úvode tretej časti, v ktorom po deviatich sekundách hry skóroval Radovan Bondra a definitívne tým zlomil zápas na stranu domácich. Tí naložili „lišiakom“, čo sa do nich zmestilo a pridali ešte tri góly. „Zápas sa samozrejme ľahko nehodnotí,“ rozhovoril sa na margo najvyššej porážky v sezóne jeden z dvojice asistentov Juraj Faith. „Prvé dve tretiny takejto vysokej prehre nenasvedčovali. Hralo sa vo vyrovnanom tempe, len my sme svoje šance nepremenili a súper áno. Za stavu 0:0 sme nepremenili dva samostatné nájazdy. Ako rozhodujúci moment vidím zvolenský gól na 3:1, ktorý prišiel krátko po našom skorigovaní ich dvojgólového vedenia,“ pokračuje Juraj Faith.

Ten si nevie vysvetliť zlomenie svojho mužstva v tretej časti. „Po góle na 4:1 naša hra skončila. Prakticky sme sa v celej tretine iba dotrápili do konca. Ťažko povedať, čím to bolo. Dnes sme to rozoberali pred tréningom. Niečo sme si k tomu aj povedali. Hlavnou príčinou našej prehry bolo, že sme neboli takí dôrazní pred oboma bránkami. V tretej tretine sa na nás všetko zosypalo,“ zdôraznil michalovský tréner, ktorý ale po dvoch prehrách v rade vidí aj pozitíva. „Trénerský štáb sme sa na tom zhodli, že to môže byť aj na niečo dobré. Niekedy je dobre aj prehrať a dostať takúto facku. Možno sa už zdalo, že všetko je v najlepšom poriadku a že sa nám už nemôže nič stať. Prišli dve prehry, ktoré nás vrátia na zem a teraz čakáme, ako na to odpovie družstvo v zostávajúcich dueloch pred play-off. Nie je to samozrejme nič príjemné, stále sme ale v tabuľke tam, kde sme chceli byť. Najdôležitejší je pre nás nedeľňajší zápas s Liptovským Mikulášom, v ktorom sa znova chceme vrátiť na víťaznú vlnu.“

Aj keď sa Michalovčania stretnú s posledným tímom tabuľky, Faith žiadne podcenenie nepripúšťa a "lišiaci" tak zrejme na Liptákov vykorčuľujú s tým najlepším, čo majú. Pred zápasom sa ešte poradíme, ale skôr to vidíme, že nastúpime v plnej sile. Potrebujeme sa dobre pripraviť, nič nepodceniť a odčiniť posledné dve prehry. Musíme sa vráti k tej hre, ktorá predtým fungovala a pred štartom play-off si tak zlepšiť náladu a formu,“ zdôrazňuje Juraj Faith. Situácia v tabuľke sa zamotala aj po piatku a to nielen v boji o prvú šestku, ale aj o štvorku. Na prvé miesto sa tri kolá pred koncom základnej časti predral práve Zvolen. Ten na prvej priečke vystriedal Poprad, ktorý prehral v Košiciach 2:5. Rozdiel medzi prvým Zvolenom a štvrtým Slovanom Bratislava je päť bodov. Do hry o prvú štvorku ešte stále môže prehovoriť aj piata Nitra, ktorá na belasých stráca štyri a na tretie Michalovce päť bodov. „Zamotáva sa to každým kolom viac. Je to aj tým, že tie družstvá hrajú proti sebe. Medzi štyrmi tímami je štvorbodový rozdiel, čo je veľmi málo. Hrá sa ešte o deväť bodov. Najlepšie na tom bude ten, ktorý ich získa všetky,“ dodal na záver Juraj Faith.

Valtonen sa necítil dobre

Košický rodák bol v zápase písaný ako hlavný tréner. Kormidelník Tomek Valtonen totiž na ňom chýbal. „Necítil sa dobre, preto sme sa ho rozhodli izolovať. Zatiaľ nevieme, aká choroba ho trápi,“ poznamenal k absencií fínskeho trénera s poľskými koreňmi manažér HK Dukla Ingema Peter Tirpák, podľa ktorého slov sa Valtonen v sobotu mal podrobiť testom na koronavírus.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.03.2021 15:56:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.