files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O víťazstvo prišli v nadstavenom čase

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nedotiahli v poradí druhý domáci duel s Nitrou v rade do víťazného konca. Zverenci trénera Jozefa Majoroša síce viedli od 83. minúty po premenenej penalte Tandira 1:0, v nadstavenom čase si však Filip Vaško zrazil loptu do vlastnej siete a duel tak skončil remízou 1:1.

Presne pred týždňom mali šťastie v závere Michalovčania, ktorí gólom Popovitsa vydolovali cenné víťazstvo, teraz sa šťastena pre zmenu usmiala na Nitru. Skoro z poslednej akcie sa im podarilo aj o desiatich získať šťastný, no vzhľadom na priebeh duelu aj zaslúžený bod. „Do centrovanej lopty išiel náš brankár, aj viacero hráčov. Neviem, či tam bol nejaký faul, alebo nie... Osobne som bol trochu prekvapený, že sa lopta odrazila ku mne. Následne sa mi odrazila od stehna a smoliarsky išla za bránkovú čiaru. Je to škoda. Mali sme zápas pod kontrolou a už sme to mali ustáť,“ opísal moment z nadstaveného času autor vlastného gólu Filip Vaško. Nitrania strelili vyrovnávajúci gól, hoci hrali o jedného menej. „Chalanov som upozorňoval na poslednú štandardku. Vraveli sme si, že to musíme nejako „dokopať“. Nakoniec, ja som bol ten, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru...,“ dodal michalovský stopér.

Už druhý duel po sebe dobre ako striedajúci hráč naskočil Ismar Tandir. Vysoký útočník minulý duel prihral na víťazný gól Popovitsovi, tentoraz poslal z pokutového kopu Zemplínčanov do vedenia. „Na penaltu som si veril. Vedel som, kde sa brankár Nitry Šipoš hodí. Už dvakrát som ho z penalty prekonal a podarilo sa mi to aj do tretice,“ poznamenal bosniansky útočník, ktorý sa následne pustil do hodnotenia zápasu. „Bol veľmi ťažký. Súper nás v prvom polčase prekvapil aktivitou. Mohol streliť niekoľko gólov. V druhom sme už boli lepší my. Dali sme gól, no víťazstvo sme neudržali.“

Ismar Tandir si na penaltu veril (foto: Róbert Andrejov)

V minulom zápase Nitrania prakticky nevystrelili na bránu. O to väčšie prekvapenie bolo pre všetkých v sobotu, keď už po pol hodine hry mohli vyhrávať aj o tri góly. Svoje šance však nepremenili a skoro za to pykali. „V prvom polčase nám nešla hra. Druhý už bol z našej strany dobrý. Mali sme tri čisté šance, napokon sa nám podarilo streliť vytúžený gól. Mrzí inkasovaný gól v nadstavenom čase. Chybu sme urobili už predtým. Mali sme to uhrať. Bohužiaľ, máme iba bod a už teraz sa musíme sústrediť na najbližší zápas v Ružomberku, ktorý odohráme budúcu sobotu,“ skonštatoval k zápasu tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš.

Situácia v tabuľke je po prvom kole nadstavbovej časti ešte zamotanejšia, ako na začiatku. Na „čelo“ sa dostala Sereď, ktorá má s 25 bodmi dvojbodový náskok pred ďalšími štyrmi prenasledovateľmi (Nitra, Michalovce, Pohronie, Ružomberok). Z hry rozhodne nie je ani posledná Senica, ktorá na štvoricu tímov stráca iba dva body. „Dôležitý bude každý zápas,“ reaguje Ismar Tandir a Filip Vaško dodáva. „My sa teraz musíme pripraviť na nasledujúci duel v Ružomberku, ktorý bude pre nás takisto dôležitý. Teraz sme stratili dva body a naším cieľom musí byť získať ich niekde vonku. Rozhodovať bude asi každý bod a preto si už nemôžeme dovoliť strácať body takto, ako to bolo teraz s Nitrou.“  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.03.2021 10:34:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.