files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sedemnásťročný Hrubovský na svoj debut nikdy nezabudne. Verím, že prídu aj ďalšie zápasy

V poradí tretím brankárom, ktorý sa v tejto sezóne dostal do bránky HK Dukla Ingema Michalovce je iba sedemnásťročný odchovanec hokeja v metropole Zemplína Jakub Hrubovský. Ten sa tak dostal do zoznamu s už skúsenými Tomášom Tomekom a Stanislavom Škorvánkom, ktorí hájili michalovské farby na bránkovej čiare doteraz.

Hrubovský mal doteraz skúsenosti s extraligou iba dorasteneckou. Jednotka v tíme trénera Ivana Králika sa dostala na tréningy Dukly v čase zranenia Škorvánka. Súčasťou toho bola aj jeho účasť na striedačke, aby kryl chrbát Tomášovi Tomekovi. Ten po siedmom góle Zvolena v šlágri piatkového 47.kola Tipos Extraligy (7:1) dostal desaťminútový osobný trest a do brány tak na posledných sedem minút putoval práve sedemnásťročný debutant. Čelil piatim zvolenským strelám a všetky chytil. „Vôbec som to nečakal. Táto sezóna je pre nás dorastencov špecifická, keďže nemôžeme hrať a ani trénovať. Ja som trénoval s Duklou a to mi pomohlo. Osobne som už nečakal, že si v tejto sezóne zachytám a vidíte, chytal som vo Zvolene, ktorý vedie extraligovú tabuľku,“ rozhovoril sa pre náš portál sedemnásťročný ochranca svätyne, ktorý po tom, ako Tomek buchol hokejkou o bránku vedel, že ide chytať. „Keď som videl, že ten siedmy gól psychicky nezvládol a buchol hokejkou o bránku, vedel som, že prichádza môj čas. Absolútne som to nečakal, no možno to bolo aj dobré, pretože som nemohol nad ničím rozmýšľať a hneď som šiel do bránky,“ pokračuje Jakub Hrubovský.

Rodák z neďalekého Vranova nad Topľou sa môže zaradiť medzi najlepších brankárov Extraligy! Keďže si udržal čisté konto, má stopercentný priemer zákrokov a keď sa už vo zvyšných dvoch extraligových kolách do bránky nedostane, tento priemer mu zostane. „Takto nad tým nerozmýšľam,“ smeje sa Hrubovský, ktorý si cení, že sa dostal do bránky proti momentálne najlepšiemu tímu súťaže. „Aj preto si to budem pamätať do konca života. Je to pre mňa úplne niečo iné, ako doteraz. Doteraz som chytal len dorastenecké zápasy. Mužský hokej je úplne iný. Je rýchlejší, je agresívnejší a musíte sa viac sústrediť. Ja som síce chytal len tých sedem minút, no fakt som mal dosť. Verím však, že si takéto zápasy zachytám aj v ďalších rokoch. Mojím cieľom je dostať sa do prvého mužstva Michaloviec.“

PETER BRENDZA (foto: Tomáš Feigl)



Uverejnené: 15.03.2021 10:42:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.