files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kuly si v Michalovciach pripadal ako na Premier League

Okrem Ľuboša Moravčíka bol hosťom na sobotňajšom futbalovom zápase prvého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy o záchranu medzi MFK Zemplín Michalovce a FC Nitra (1:1) aj spevácky líder skupiny Desmod Mário „Kuly“ Kollár. Ten je spoločne ako Moravčík rodený Nitran a okrem spoločného manažéra ich spája aj veľké kamarátstvo.

„Na hodnotenie futbalu sa ma nepýtajte. To nechám na iných,“ zasmial sa „Kuly“, ktorý nám následne prezradil, prečo sa zúčastnil na zápase svojej Nitry s Michalovcami. „Môj kamarát Ľubo Moravčík s našim manažérom „zmanažovali“ príchod sem. Ja som sa len viezol. Pardón, šoféroval som,“ pokračoval v dobrej nálade spevák skupiny Desmod. Mária Kollára sme sa samozrejme spýtali aj na to, aký vzťah má k futbalu. „Aktívne ho hrávam veľmi málo,“ ihneď reagoval Kuly, ktorý je skôr „televízorovým futbalistom“. „Rád si pozriem dobrý zápas v televízii. Ale to sa týka každého športu, či je to futbal, hokej, alebo lyžovanie. Na druhej strane, môj otec je veľký futbalový fanúšik. Ten pozerá asi ešte aj ugandskú ligu,“ dodáva s úsmevom na perách známy spevák a v súčasnosti aj porotca v súťaži.

Ani jemu neuniklo, že Michalovce sa v poslednej dobe zviditeľnili hlavne športom. „Viem, že boli Európskym mestom športu, podobne ako Nitra,“ podotýka Mário Kollár, ktorého nadchol michalovský futbalový štadión. „Chýba tomu iba divák, ale to je momentálne všade,“ krúti hlavou líder skupiny Desmod a hneď na to dodáva. „Som prekvapený z celého štadióna. Aj som sa pochválil predstaviteľov mesta či klubu. Parádny trávnik, umelé osvetlenie, krásne mantinely, nová tabuľa, tribúny, zázemie. Pripadám si ako niekde v Anglicku na Premier League.“ Michalovce ako také sú lídrovi skupiny Desmod sympatické už dlhšie. „Máme tu priateľov, ktorých poznám vyše desať rokov. To už považujem za dlhodobých kamarátov. Veľmi radi sem chodíme koncertovať. Ani nie tak do Michaloviec, ale na okolitú Zemplínsku šíravu, kde sme skoro každý rok,“ podotýka Kuly, ktorý sám nevie, kedy tu odohrá ďalší koncert. „To nevedia ani srnky a ani ryby v Zemplínskej šírave. Nikto totiž nevie, ako dlho bude trvať táto pandémia. Všetci veríme, že už nie dlho a ja týmto sľubujem, že sa so svojou kapelou hneď ako to bude možné, v tomto kraji rád zastavím.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.03.2021 19:45:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.