files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa opäť v tréningovom procese, s Mostom budúcu stredu doma nehrá

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa tento týždeň znova zapojili do tréningového procesu. Ako je známe, minulý týždeň ho museli kvôli kontaktu s osobou nakazenou koronavírusom prerušiť a neodohrali ani naplánovaný dvojzápas v Zlíne a Písku. Po tom, čo všetky hráčky mali negatívne PCR testy na Covid-19 odišla sedmička z nich plniť si svoje reprezentačné povinnosti, no a zvyšné hráčky sa od pondelka znova pripravujú na záver sezóny.

Michalovskí tréneri sa musia zaobísť bez Martiny Popovcovej, Nikolety Trúnkovej, Marianna Rebičovej, či Vladimíry Bajčiovej, ktoré budú slovenskej reprezentácii k dispozícii na kvalifikačný turnaj prvej fázy o postup na MS 2021. Ten sa odohrá v Luxembursku a okrem domáceho výberu a Izraelu budú súperkami Sloveniek aj Ukrajinky, kde má Iuventa v podobe Iryny Kompaniecovej a Jevgenije Kohučovej dvojnásobné zastúpenie. Sedmičku reprezentantiek uzatvára Sanja Premovičová, ktorá reprezentuje Čiernu Horu v kvalifikácii o postup na Letnú olympiádu v Tokiu. „Ostatné dievčatá sa v rámci dvojfázových tréningov pripravujú na záver sezóny. Neostalo ich však veľa. Je tu sedem hráčok do poľa a dve brankárky. Preto sme to doplnili dievčatami z dorastu. Tento týždeň sme zvolili skôr atletické, či posilňovacie tréningy, hre sa budeme venovať od záveru týždňa a ten budúci,“ informoval nás tréner Iuventy a zároveň aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. „Čo sa týka herných vecí, venujeme sa hlavne individuálnym činnostiam. Venujeme sa aj obrane a takisto tým pozíciám, kde nás tlačí topánka,“ pokračuje Beňadik.

Iuvente sa zmenil aj zápasový program. Duel s Mostom, ktorý sa mal hrať už v stredu 24. marca, je preložený na sobotu 1. mája. Najbližšie sa tak MŠK predstaví v nedeľu 28. marca v Prahe proti Slavii. Zemplínčanky už poznajú aj program zvyšných šiestich duelov MOL ligy. Po Slavii sa predstavia najskôr v piatok 2. apríla v Hodoníne a potom na Veľkonočnú nedeľu 4. apríla v Moste. Následne ich naopak čaká domáci dvojzápas s Plzňou (sobota 10. apríl) a Slaviou Praha (nedeľa 11. apríl). V sobotu 24. apríla ich čaká dohrávaný súboj v Zlíne, o deň neskôr sa predstavia v Písku.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.03.2021 18:29:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.