files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Súboj Dukiel opäť v prospech michalovskej. Dukla Ingema blízko k druhému miestu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stretnutí predposledného 49. kola Tipos Extraligy na ľade Dukly Trenčín po góloch Matiasa Lehtonena a Pavla Regendu 2:0. Michalovčania si tak upevnili druhé miesto v tabuľke, na ktorom majú jednobodový náskok pred Popradom. V poslednom kole v nedeľu od 17.00 hod. privítajú Nitru.

V súboji dvoch Dukiel, ktorým išlo obom o veľa, sa hral v prvej tretine vyrovnaný hokej, ktorý sa podobal duelom play-off. Ani jeden z tímov nechcel úplne otvoriť obranu, čakalo sa teda na chyby súperov. Už v prvej minúte pohrozili domáci, keď Okuliar našiel pred bránkou Rehuša, ktorého bekhend však Tomeka nemohol prekvapiť. V siedmej minúte dala o sebe vedieť opäť druhá formácia Trenčína. Okuliarovu strelu Tomek vyrazil, no a neprekonal ho ani z následnej dorážky Kukuča. V druhej polovici prvej časti boli lepším tímom Michalovčania. Bartánus sa však pred Valentom k puku nedostal, no a trenčiansky brankár sa vyznamenal aj pri nepríjemnej strele Hickmotta.  

Aj v druhej časti sa hral zaujímavý hokej, navrch začínali mať domáci. Tí mohli ísť už v druhej minúte do vedenia, Okuliara ale vychytal v samostatnom úniku Tomáš Tomek. Michalovský brankár musel byť v permanencii aj pri strele Berishu, ktorá tesne minula jeho bránku, na druhej strane ani na dvakrát neprestrelil Valenta Lalancette. Výborný zápas pokračoval aj naďalej. Tomek si efektnou lapačkou poradil so šancou Kukuču, Valenta zase neprekonal z ideálnej parkety Lehtonen. Tomáš Tomek neinkasoval ani pri šanci Rehuša, hneď na to putoval na trestnú lavicu domáci Lemcke. V presilovke síce Michalovčania zamkli svojich súperov do ich pásma, skóre však neotvorili.

Na úvodný presný zásah sa teda muselo čakať až do tretej tretiny. A v tejto časti sa naň nečakalo až tak dlho. V tretej minúte napriahol od modrej Mark Louis a odrazený puk poslal za Valentov chrbát Matias Lehtonen – 0:1. Šanca Zemplínčanov na úspech stúpla po následnom vylúčení Kettunena. Michalovčania druhú presilovku v zápase už využili, keď McCormackovu strelu dorazil do siete Pavol Regenda. Domáci mohli ihneď kontrovať pri vylúčení Toroka. V presilovke sa opäť vyznamenal Tomek, keď zlikvidoval tutovku Hecla. Trenčania sa mohli vrátiť do zápasu aj pri viac ako minútovej presilovke o dvoch hráčov, ani v nej však nenašli recept na skvelého Tomáša Tomeka. V posledných troch minútach už hrali Trenčania bez brankára, v power-play však takisto Tomeka neprekonali a Michalovčania sa v súboji Dukiel tešili aj zo štvrtého víťazstva v sezóne.

Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 43. Lehtonen (Louis, Southorn), 46. Regenda (McCormack, Lalancette) pres/1.
Vylúčení: 3:4. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Stano – Stanzel, J.Konc ml. Bez divákov.
DUKLA: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Bezúch, Paukovček, Hecl – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, Reddick, Kettunen – Sádecký, Švec, Chromiak – Honzek.
HK DUKLA INGEMA: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Southorn, Ťavoda – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Takáč, Suja, Šoltés – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka - Chalupa.



Uverejnené: 19.03.2021 19:35:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.