files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla začala prípravu na play-off

Po dvoch dňoch voľna sa v stredu začali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce pripravovať na najdôležitejšiu časť sezóny, play-off. Po základnej časti druhý tím tabuľky stále čaká na svojho súpera v prvom kole. Ten vzíde z predkola play-off a bude to jeden z trojice HC Dukla Trenčín, HC Košice a HC Mikron Nové Zámky. Prvé dva zápasy odohrajú Michalovčania na vlastnom ľade v piatok druhého a v sobotu tretieho apríla.

Zemplínčania nezačali sezónu ideálne. Tím predsezónne vysoké ambície nedokázal naplňovať, miesto toho, aby bojoval o špicu tabuľky, súperil o miesta v druhej polovici tabuľky. Vzhľadom k tomu je s druhým miestom po základnej časti pri Laborci spokojnosť. „Je to pre náš veľmi dobrý výsledok,“ rozhovoril sa asistent trénera v michalovskej Dukle Ivan Droppa, ktorý následne zmenil svoje slová na drobné. „Stojí na zamyslenie, prečo sa nám v úvode sezóny nedarilo. Skončili sme iba štyri body za prvým Zvolenom a keby sme takto konštantne bodovali aj v úvode súťaže, určite obsadíme prvé miesto. V závere minulého roka sme sa konečne odpichli a je z toho výborné druhé miesto. Ako hovorím, mohlo to byť aj o priečku lepšie, to už ale teraz nikto nerieši. Sme spokojní.“

Zlom vo výsledkoch michalovskej Dukly nastal práve v decembri lanského roka. Po reprezentačnej prestávke sa tím pod vedením už nového trénera Tomeka Valtonena nakopol až do takej miery, že v závere základnej časti mal šancu aj na pohár Dušana Pašeka, ktorý sa dáva jej víťazovi. „Cieľom tímu bolo hrať v prvej šestke. Druhým miestom sme to výrazne prekročili. Ukázala sa obrovská sila družstva. Nič to ale neznamená. Až play-off je súťaž, ktorá určuje úspech a neúspech. Nám nezostáva nič iné, len sa dobre pripraviť na najdôležitejšiu časť sezóny a ísť za splnením cieľov, ktoré sme si dali,“ podotýka Ivan Droppa, ktorého družstvo si možno na seba ušili veľký bič. Už sa hovorí aj o tom, že Dukla môže byť aj vo finále... „Musíme byť skromní a ísť od zápasu k zápasu. Najskôr nás čaká náročné štvrťfinále. Všetci vieme, že to nebude jednoduché.“ Špecifickou situáciou je fakt, že aj keď sa Michalovčania pripravujú na vyraďovaciu časť, svojho súpera v prvom kole ešte nepoznajú. Ten vzíde z predkola a bude to jeden z trojice Trenčín, Košice a Nové Zámky. Dôležitým merítkom môže byť aj fakt, že za dva týždne Zemplínčania môžu vychladnúť, zatiaľ, čo ich súper môže mať v nohách úspešnú sériu, ktorá ho nakopne. „Predkolo sa hrá už viacero rokov. Je to taká dvojsečná zbraň. Na jednej strane môžete do série vstúpiť oddýchnutý, doliečiť si malé zranenia a hrá sa vám lepšie. Trošku oddychu nezaškodí. Na strane druhej, nie je to ani veľká výhoda, keď družstvo dlhšie stojí. Súper môže byť rozohratejší, my zase môžeme byť viac oddýchnutí,“ zdôrazňuje Ivan Droppa. Prvé zápasy série predkôl medzi Trenčínom a Banskou Bystricou a Košicami s Novými Zámkami ukazujú, že si tímy nič nedarujú. „Je to play-off, kde sa už nie je na čo šetriť. Emócie k tomu samozrejme patria. Za nás môžem povedať, že už sa nemôžeme dočkať. Veľmi sa na play-off tešíme a teraz je jedno, koho budeme mať v prvom kole,“ pokračuje strieborný medailista z MS 2000 v Petrohrade.

 

Na slovenský hokej tak čaká najdôležitejšia časť sezóny. Je len na škodu, že zápasy sa podobne ako tie v základnej časti budú hrať bez divákov. „Je to veľká škoda, pretože fanúšik a s ním späté emócie patria k tejto časti. Na druhej strane, minulý rok sme boli svedkom toho, že sa to všetko zrušilo krátko pred začiatkom play-off. Diváci samozrejme chýbajú, no je dobré, že aspoň môžeme hrať,“ zdôrazňuje Ivan Droppa, ktorý si nemyslí, že domáce prostredie tým, že fanúšik nie je v hľadisku stráca na svojej dôležitosti. „Ani nie! Doma je doma a keď ste doma, všetko tu poznáte. Ste v rovnakej šatni, ako celú sezónu, súper musí k vám stále cestovať. Divák samozrejme chýba. Celú sezónu sa ale hralo bez neho. Je to smutné, no nejako sme si na to zvykli,“ dodáva na záver asistent michalovského trénera.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.03.2021 19:05:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.