files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Regenda s Mudrákom si idú svoje prvé play-off užiť. Veríme, že uspejeme, tvrdia zhodne

Hovorí sa, že hokejové play-off je úplne iná súťaž, ako základná časť. Presvedčili sa o tom už viacerí, ktorí išli do vyraďovacej časti s malou dušičkou, alebo aj tí, ktorí do nej vstupovali s najvyššími cieľmi a pohoreli hneď na prvej prekážke. V tíme michalovskej Dukly Ingema je viacero hráčov, ktorí odohrali desiatky sérii play-off. Sú v nej však aj takí, pre ktorých bude vyraďovacia časť, ktorú Michalovčania štartujú v piatok s Trenčínom prvou, čo zažijú v seniorskom hokeji.

Zemplínčania obsadili po základnej časti druhé miesto v tabuľke a na svojho súpera museli čakať. Vzišiel až z predkola play-off a po nedeli je jasné, že ním bude Dukla Trenčín. Prestížneho súboja o najlepšiu Duklu na Slovensku sa už nevie dočkať Pavol Regenda. „Osobne som veľmi rád, že hráme práve proti Trenčínu. Z trojice, ktorú sme mohli dostať, som chcel práve ich. Mne sa s ním v tejto sezóne darilo v každom zápase. Ide o tím, ktorý chce hrať hokej, čo mne osobne vyhovuje,“ zdôraznil odchovanec michalovského hokeja, ktorý sa na svoje prvé seniorské play-off veľmi teší. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo skončiť v základnej časti na druhom mieste. Na play-off sa veľmi teším. Všetci vieme, že to bude veľmi náročné, že nás čakajú zápasy až na dno síl. O tom je práve play-off, že v každom zápase musíte ísť naplno. Už sa nie je na čo šetriť, je tu najdôležitejšia časť sezóny,“ pokračuje dvadsaťjedenročný Pavol Regenda.

 

Na svoje prvé seniorské play-off nastúpi aj o rok mladší obranca Dávid Mudrák. „Veľmi sa naň teším. Všetci vieme, že play-off je úplne nová súťaž. Očakávam bojovné zápasy. Trenčín rozhodne kožu lacno nepredá. Začína sa od 0:0 a tak to musíme brať. Nemôžeme pozerať na to, že sme nad nimi vyhrali každý zo štyroch zápasov základnej časti. To teraz nič neznamená,“ podotýka Mudrák, ktorý do Michaloviec prišiel v januári po skončení majstrovstiev sveta do 20 rokov z Košíc. Okamžite sa zaradil medzi najviac vyťažených bekov tímu Tomeka Valtonena. „Myslím, že som urobil správny krok. Teraz sa však zaoberám iba našim účinkovaním v play-off, kde nás v prvom kole čaká veľmi silný protivník. Ako hovorím, čaká nás veľmi ťažká séria, v ktorej budú rozhodovať maličkosti. Všetci veríme, že sa nám podarí postúpiť ďalej a budeme naplňovať stanovené ciele,“ pokračuje rodák zo Zvolena.

 

Michalovčanov vo štvrťfinále čaká súboj o najlepšiu Duklu na Slovensku. V štyroch vzájomných konfrontáciách s Trenčínom v tejto sezóne stratili iba jediný bod, no to nič v play-off neznamená. „Tie zápasy boli veľmi vyrovnané a v troch z nich sme vyhrali iba o jeden gól, v jednom o dva. Očakávam opäť vyrovnané zápasy,“ zdôrazňuje Pavol Regenda a na jeho slová nadväzuje aj Mudrák. „Síce sme s nimi štyrikrát v tejto sezóne vyhrali, to však nič neznamená. Play-off je iná súťaž. V tejto fáze sezóny už ide o všetko. Nám neostáva nič iné, len do každého zápasu ísť naplno a dokázať, že tie štyri víťazstvá neboli náhodné.“ Zatiaľ, čo hráči michalovskej Dukly sú od minulej nedele iba v tréningovej permanencii, Trenčania majú v nohách náročnú sériu predkola play-off proti Banskej Bystrici. Bude výhoda na jednej, či druhej strane? „Uvidíme,“ reaguje Dávid Mudrák a na jeho slovo už širšie reaguje aj Pavol Regenda. „Na jednej strane môže byť našou výhodou, že sme oddýchnutí. Oni ale boli v zápasovej záťaži a sú teda v tempe. Uvidíme, komu táto situácia prospeje viac. Všetci veríme, že nám.“ Veľa napovedia už prvé dva zápasy, ktoré sa hrajú v piatok a v sobotu v Michalovciach. „Séria sa hrá na štyri víťazstvá, no prvé dva zápasy u nás ukážu veľmi veľa. Keby sa nám ich podarilo vyhrať, dostaneme súpera pod tlak, čo aj chceme. Verím, že po dvoch zápasoch budeme viesť 2:0,“ dodáva Pavol Regenda.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.03.2021 16:21:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.