files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na víťaznej vlne aj po šlágri v Prahe

Michalovská Iuventa pokračuje vo víťaznom ťažení aj po prestávke zapríčinenej koronavírusom a reprezentačnej pauze. Zverenky trénera Jana Beňadika zvíťazili v nedeľňajšom súboji 24. kola MOL ligy na pôde Slavie Praha hladko 30:18 (12:11) a svoju víťaznú sériu tak natiahli na desať zápasov.

Hráčky MŠK Iuventa cestovali do Prahy po trojtýždňovej prestávke. Naposledy boli v hre ešte na začiatku marca, kedy doma zdolali Písek. Možno aj preto sa v prvom dejstve, hoci boli takmer celý čas vo vedení, nevedeli od súperiek gólovo odtrhnúť. Podarilo sa im to až v úvode druhého polčasu. Prvú desaťminútovku vyhrali 8:1 a v ďalších minútach pokračovali v dominancii na palubovke. „V prvom rade sme všetci radi, že sme splnili ten cieľ, s ktorým sme do Prahy išli. Konečné víťazstvo je výsledkom hlavne našej hry v druhom polčase. V prvom polčase bolo vidno, že sme dlhšie nehrali. Trápili sme sa v koncovke. V druhom polčase sme ešte viac zlepšili obranu a po viacerých úspešne prevedených kontrách sme si vypracovali viacgólové vedenie,“ poznamenal na margo víťazstva 30:18 tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik.

Bibiana Štefaniková sa gólovo odtrhla. V Prahe zaznamenala dvanásť presných zásahov...

Aj keď to výsledok možno nehovorí, Michalovčanky museli o desiate víťazstvo v rade zabojovať. Rozhodol nástup do druhého dejstva. „Nemôžem povedať, že prvý polčas bol z našej strany zlý. Išlo však o to, že my sme sa trápili v koncovke a Slavia bola v útočnej fáze veľmi efektívna. Mali sme síce viac technických chýb, ako sme čakali, no hra zlá nebola. V druhom polčase sme sa viac zamerali na koncovku a naše sebavedomie v priebehu duelu išlo hore. Druhé dejstvo už bolo jednoznačne v našej réžii,“ pokračuje Beňadik k dvanásťgólovému víťazstvu svojho tímu.  A práve dvanásť gólov strelila pravá krídelníčka Bibiána Štefaniková. „Som strašne rád, že sa chytila. Veľmi nám pomohla na začiatku sezóny vo finále Slovenského pohára. Aj vtedy jej to gólovo sypalo. Potom ale prišlo nepríjemné zranenie členka, po ktorom dlho laborovala a nevedela sa chytiť. Teraz je len na nej, aby v tomto smere pokračovala. Určite má na to, aby sa gólovo chytila aj v ďalších zápasoch,“ uviedol Beňadik k streleckému koncertu Štefanikovej.

 

Odchovankyňa michalovskej hádzanej sa takto gólovo odtrhla vo finále Slovenského pohára proti Šali. Konto brankárok Dusla vtedy zaťažila ôsmimi presnými zásahmi. V Prahe zaznamenala ešte o štyri presné zásahy viac a takýto gólový nástrel si vo svojej kariére nepamätá. „V ženskom tíme som dala dvojciferný počet gólov prvýkrát. A ani si nepamätám, či som v nejakom zápase dala rovnaký počet gólov. Možno ešte za žiačky,“ smeje sa sympatická ľaváčka. Tá súboj proti bývalému trénerovi Františkovi Urbanovi, ktorý vedie teraz Slaviu, prestížne nebrala a extra motiváciu nemala. „„Určite nie! Nejako extra som sa na zápas nemotivovala. S trénerom Urbanom mám normálny vzťah. Bol trénerom, ktorý mi dal šancu v prvom tíme.“ Michalovská pravá krídelníčka excelovala už v prvom polčase, v ktorom strelila šesť gólov. Vo výbornom výkone pokračovala aj v druhom dejstve, kedy už na palubovke dominoval aktuálne druhý tím tabuľky MOL ligy. „Dôležité bolo, že sme boli na zápas veľmi dobre pripravené. V prvom polčase nás trošku zaskočila ich brankárka, ktorá chytila viacero dôležitých lôpt. Stále sme si však hovorili, že sme lepším tímom. Do druhého polčasu sme vstúpili výborne. V šatni sme si hovorili, že teraz ich musíme zlomiť, čo sa nám aj podarilo,“ pokračuje Štefaniková a k svojim dvanástim gólom dodáva. „Som veľmi rada, že sa mi takto darilo. Je to ale práca aj mojich spoluhráčok, ktoré mi dali výborne lopty. Budem sa nažiť napredovať aj v ďalších zápasoch a verím, že takéto ešte prídu.“

 

Michalovčanky tak dosiahli desiate ligové víťazstvo a na vedúci tím tabuľky DHK Baník Most strácajú už iba dva body (majú aj o jeden odohraný zápas menej). A práve v Moste sa predstavia najbližšiu nedeľu. Ešte predtým ich v piatok čaká duel v Hodoníne. „Sme všetky rady za to, že sa nám teraz takto darí. Myslím si, že zlom nastal v decembri, kedy k nám prišiel nový kondičný tréner Boris Aspridis. Pod jeho vedením sme všetky silnejšie a kondične lepšie pripravené na zápasy. Skrátka si viac veríme. Teraz nás čaká náročný dvojzápas. V Prahe sme ale ukázali, že na to máme a veríme si tak proti Hodonínu, ako aj Mostu,“ zdôrazňuje Štefaniková a tréner Beňadik k náročnému víkendu dodáva. „Nebudem klamať, príprava bude hlavne vedená na nedeľňajší zápas v Moste. Určite však máme nejaké ciele, s ktorými pôjdeme do zápasu v Hodoníne. Gro týždňovej prípravy však pôjde na nedeľu.“ My len dodajme, že Michalovčanky vyrazia na veľkonočný trip v piatok ráno. Večer odohrajú duel v Hodoníne, následne sa presunú do Malaciek, kde prespia a v sobotu aj potrénujú. V nedeľu ich tam čakajú ešte raňajky a po nich zhruba päťhodinová cesta na sever Čiech, kde absolvujú zrejme duel o prvé miesto v MOL lige.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.03.2021 20:08:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.