files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania pred historickou premiérou. Budú úspešnejší proti slávnejšej Dukle?

Piatok druhého apríla 2021 sa vryje do histórie michalovského hokeja. Dukla Ingema totiž po prvýkrát vstúpi do play-off a po historickom postupe do najvyššej súťaže, prvom zápase v extralige, prvej výhre, príde na rad aj prvý duel vo vyraďovacej časti. Jej štvrťfinále bude o to prestížnejšie, že Michalovčania vyzvú Trenčín a pôjde teda aj o súboj o najlepšiu Duklu na Slovensku.

V základnej časti štyri súboje o najlepšiu Duklu na Slovensku zvládli lepšie Michalovce. Tí zvíťazili vo všetkých konfrontáciách a získali v nich jedenásť z možných dvanástich bodov. „To nič neznamená. Play-off je totiž iná súťaž a dajú sa čakať iné zápasy,“ rozhovoril sa tréner Dukly Ingema Michalovce Tomek Valtonen. Ten druhé miesto v základnej časti vníma veľmi dobre, ale... „Základná časť je už za nami. Teraz je pred nami najdôležitejšia časť sezóny, ktorá rozhoduje o úspechu a neúspechu. Proti Trenčínu sme síce štyrikrát vyhrali, trikrát to ale bolo o gól a raz o dva góly. Vyrovnané zápasy čakám aj vo štvrťfinálovej sérii. Veľmi dôležité zápasy budú prvé dve u nás,“ pokračuje Valtonen.

 

Zatiaľ, čo Trenčania si museli účasť v play-off vybojovať v predkole, v ktorom zdolali Banskú Bystricu 3:1 na zápasy, Michalovčania si mohli oddýchnuť. Na druhej strane, skoro dva týždne nehrali, zatiaľ, čo Trenčania môže byť po úspešnej sérii v hernom laufe. „Neviem, či to bude výhoda,“ reaguje Valtonen a dodáva. „Počas dvanástich dní bez hokeja sme si dobre oddýchli a v posledných dňoch sme dobre potrénovali. Všetci sa už tešíme na play-off. Na Trenčín sa pripravujeme nielen fyzický, ale aj psychicky, pretože to môže byť nesmierne náročná séria aj v tomto smere.“

 

Štvrťfinálová séria štartuje na Zemplíne v piatok prvým duelom, ktorý sa začína od 18.30 hod. Michalovčania síce nehrali od konca základnej časti, ako svoju nevýhodu to však nevidia. „Po dlhšej prestávke sa všetci tešíme na štart play-off a všetci veríme, že do série vstúpime tou pravou nohou. Síce to bolo pre nás dvanásť dní bez zápasu, na ľade sme sa ale tvrdo pripravovali. Všetci sme už nabudení a tešíme sa na prvý zápas,“ zdôrazňuje jeden z najskúsenejších hráčov Dukly Michalovce Marek Bartánus. Päťnásobný majster Slovenska upozorňuje na dávanie si čiastkových cieľov. „Mám to šťastie, že som pôsobil pri tímoch, ktoré slávili titul. Ten by som samozrejme chcel získať aj s Michalovcami. Sme si vedomí našej sily, no musíme do toho ísť s rešpektom a pokorou. Namiesto rečí o titule sa musíme sústrediť na každý jeden zápas a ísť krok za krokom.“

 

Druhé miesto po základnej časti favorizuje skôr Michalovce. Tie budú v prvých zápasoch pod tlakom zisku dvoch domácich víťazstiev. Až potom by sa tlak presunul aj na hokejky Trenčanov, ktorí v piatok a v sobotu môžu iba získať. „Tlak bol vždy a všade. Je na nás, ako sa s tým vysporiadame,“ reaguje kapitán Dukly Vladimír Mihálik, ktorý je pripravený aj na fyzickú hru súpera. „Keď budú hrať tvrdo, my musíme hrať ešte tvrdšie. Aj o tom je play-off.“ Kapitán Dukly Michalovce vidí v tíme obrovské chcenie pobiť sa o postup do semifinále a naďalej tak prepisovať históriu michalovského hokeja. „Sme nabudení a dá sa povedať, že aj dobre pripravení. Už sa nevieme dočkať prvého zápasu, pretože sme dlhšie nehrali. Nevnímam to ako nevýhodu, oddýchli sme si a dobre potrénovali. Naše očakávania sú vysoké, musíme ísť ale od zápasu k zápasu. Keď zvládneme v piatok prvý, môžeme sa sústrediť na sobotu a druhý duel série,“ dodáva na záver Vladimír Mihálik. My len dodajme, že oba úvodné zápasy štvrťfinálovej série si môžete pozrieť aj v televíznom priamom prenose. Ten piatkový prinesie stanica SPORT TV, v sobotu odvysiela priamy prenos RTVS 2.

Program štvrťfinálovej série
1. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín (piatok 2. apríla o 18.30 hod.).
2. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín (sobota 3. apríla o 18.00 hod.).
3. zápas: HC Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce (utorok 6. apríla o 18.00 hod.).
4. zápas: HC Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce (streda 7. apríla o 18.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín (piatok 9. apríla o 18.00 hod.).
Prípadný 6. zápas: HC Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce (nedeľa 11. apríla o 18.00 hod.).
Prípadný 7. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín (utorok 13. apríla o 18.00 hod.).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.04.2021 17:42:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.