files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhý duel korisťou Trenčína, séria sa pod hrad Matúša Čáka sťahuje vyrovnaná

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v druhom štvrťfinálovom stretnutí Kaufland play-off Tipos Extraligy nad Duklou Trenčín 2:4 a v sérii je tak stav vyrovnaný 1:1. Séria sa teraz sťahuje pod hrad Matúša Čáka, kde sa v utorok a stredu odohrá jej tretí a štvrtý diel. Už teraz je jasné, že v piatok sa v Michalovciach odohrá jej piaty zápas.

V druhom štvrťfinálovom zápase mali mať na hokejkách väčšiu výhodu Michalovčania, ktorí v piatok piatimi gólmi otočili výsledok vo svoj prospech. Zverenci trénera Tomeka Valtonena síce viedli 1:0 aj 2:1, tentoraz ale obrat urobili Trenčania, ktorí sa troma gólmi v rade postarali o vyrovnanie série...

Aj tentoraz začali lepšie Michalovčania a tentoraz dokázali z počiatočného tlaku aj otvoriť skóre. V druhej minúte strieľal od modrej Mark Louis a Jordan Hickmott tečoval puk za chrbát bezmocného Valenta. O necelú minútu však bolo vyrovnané. Po strele Kukuču zaľahla michalovská obrana puk na bránkovej čiare a hlavní arbitri nariadili trestné strieľanie, ktoré Valach rutinérsky premenil. Od toho to momentu boli v prvej tretine lepší Trenčania, ktorí mali viac z hry, Tomeka ale už neprekonali. Gól nestrelili ani Michalovčania, hoci po faule Bokroša mali na to ideálnu šancu aj v presilovej hre.

Hneď po desiatich sekundách druhej tretiny bol vylúčení hosťujúci Paukovček. Presilovku síce Michalovčania nevyužili, no po jej skončení sa predsa gólovo presadil Tomáš Torok. Odpoveď trenčianskej Dukly prišla v polovici duelu. Hostia síce najskôr nepotrestali vylúčenie Louisa, keď ale putoval na trestnú lavicu Erkinjuntti, s prevahou o jedného hráča naložili lepšie, keď na 2:2 vyrovnal Oliver Okuliar. Trenčania sa opäť dostali na koňa. Pomohlo im k tomu ďalšie vylúčenie Louisa a vedúci gól Branislava Rehuša. A keď presilovky po fauloch Krajča a Okuliara ostali nevyužité, trenčianska Dukla išla do šatní s tesným vedením.

To si umnou hrou hostia udržiavali aj v tretej časti. Michalovskú snahu ešte viac otupil v 46. minúte Samuel Krajč, ktorý z brejku poslal puk za chrbát Tomeka. Jeho gól musel potvrdiť až videorozhodca. Domáci hokejisti sa tentoraz oproti piatku trápili v presilovkách. Dvojgólové manko mohli skresať pri vylúčeniach Ackereda i Šveca, kedy dokonca hrali power-play, paradoxne však mohli inkasovať a keď hrali na ľade siedmi, ich presilovka sa skončila. Záver už priniesol dávku emócii, ktoré zbĺkli aj do šarvátok. To ale nič nezmenilo na tom, že Trenčania zvíťazili 4:2 a séria sa tak pod hrad Matúša Čáka sťahuje za vyrovnaného stavu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Stav série 1:1.
Góly: 2. Hickmott (Török, Louis), 24. Török (Lehtonen, Ťavoda) – 3. M. Valach (t.s.), 31. Okuliar (Paukovček) pres/1, 34. B. Rehuš (Kettunen) pres/1, 46. Krajč
Vylúčení: 5:7 na 2 min., navyše Louis (Mich.) 5+DKZ za bitku, Bokroš (Tren.) 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Goga - Šoltés, Kacej. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Mašlonka - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Hickmott - Lačný.
HK DUKLA: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, Paukovček, Sojčík - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Švec, Kettunen - Krajč, Valach, Beták - Ferenyi.



Uverejnené: 03.04.2021 22:04:13
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.