files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po tretích dobytých trenčianskych hradbách psychická výhoda znova na strane Michalovčanov

Michalovskí hokejisti aj po tretíkrát v tejto sezóne dobyli hradby trenčianskeho štadióna a po výhre 2:1 sa ujali aj rovnakého vedenia v sérii. V taktickej bitke si druhý štvrťfinálový bod vydobyli dvoma gólmi Erkinjunttiho a psychická výhoda sa tak opäť presúva na ich hokejky. V prípade stredajšej výhry budú v piatok doma premieňať prvý postupový mečbal!

Taktická hokejová bitka o najlepšiu Duklu na Slovensku sa tentoraz preniesla na trenčiansky ľad. Aréna Pavla Demitru bola opäť svedkom vyrovnaného duelu, ktorý rozhodovali maličkosti. Michalovčania sa najskôr ujali vedenia po presilovkovom góle Erkinjunttiho, domácim sa podarilo vyrovnať na začiatku druhej časti po chybe brankára Tomeka. O všetko sa rozhodlo štyri minúty pred koncom, kedy sa druhým gólom v zápase prezentoval fínsky kridelnik Erkinjutti. „Samozrejme zápas sa nám hodnotí lepšie, ako v sobotu,“ rozhovoril sa asistent trénera Michaloviec Juraj Faith. „Opäť sme videli vyrovnaný zápas z obidvoch strán. Výborné výkony podali obaja brankári. Rozhodli maličkosti. Sme všetci radi, že tie tentoraz hrali pre nás. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, no ešte nie je koniec série,“ pokračuje Juraj Faith.

O druhom bode v sérii rozhodol dvoma gólmi Anti Erkinjuntti

Michalovskí tréneri sa pred tretím štvrťfinálovým duelom rozhodli pre viaceré zmeny v zostave. Do defenzívy sa vrátil Jordon Southorn, no väčšie zmeny sa udiali v útokoch. Z tých, čo boli v prvých dvoch zápasoch v Michalovciach zostal pokope iba tretí, v ďalších nastali zmeny. „Keďže sme vyhrali, takže to asi prinieslo svoj efekt,“ reaguje Juraj Faith a následne k tomu dodáva. „Máme tie veci odskúšané, takže sa vieme k útokom vrátiť. Teraz sme ale chceli urobiť nejakú zmenu, nejako to oživiť. Netreba z toho robiť žiadnu vedu. V sérii vedieme iba 2:1. Zajtra nás čaká štvrtý zápas a aj v tom chceme uspieť.“ Psychická výhoda, ktorú získali Trenčania výhrou v druhom dueli série v Michalovciach sa tak opäť presúva na hokejky Zemplínčanov. Tí si išli do Trenčína minimálne po jedno víťazstvo, v stredu tak môžu hrať uvoľnenejšie. Na druhej strane, pod hradom Matúša Čáka zvíťazili vo všetkých troch doterajších dueloch a na výhru si trúfajú aj vo štvrtom. „Keďže na tribúnach chýbajú diváci, domáce prostredie stráca väčšinou výhodu. V stredu je ďalší zápas, ktorý ako som povedal chceme zvládnuť a domov sa vrátiť za stavu 3:1 v sérii,“ dodáva na záver Juraj Faith.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.04.2021 21:42:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.