files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prišiel, videl a skoro rozhodol. Slovenský Švajčiar si pôsobenie v Michalovciach užíva

Nestáva sa často, aby si tréneri šetrili svojich hráčov na play-off. Michalovská Dukla Ingema tak urobila, no prinútili ju k tomu aj okolnosti. Po jednom odohranom zápase sa útočník Roman Karaffa, ktorý Michalovčanov posilnil tesne pred uzavretím prestupového obdobia, zranil. Dokopy sa dal až pred vyraďovacou časťou a do nej vstúpil excelentne. Vo štvrtom štvrťfinálovom stretnutí v Trenčíne (4:5) si na svoje konto pripísal gól a aj asistenciu.

Tesne pred koncom prestupového obdobia vyvolalo najväčšie otázky angažovanie 22-ročného útočníka Romana Karaffu. Rodený Spišiak nebol na očiach. Hrával od pätnástich rokov vo Švajčiarsku, kde však prerazil aj do najvyššej súťaže. „Viem, že som bol pre slovenského fanúšika neznámou. Veď vo Švajčiarsku som hral od pätnástich rokov a nikdy som ani nereprezentoval na nejakom šampionáte,“ poznamenal pre náš portál Roman Karaffa. Ten postupne vo Švajčiarsku prešiel mládežníckymi výbermi Biel-Bienne, či Ajoie až do prvého tímu účastníka najvyššej NLA EHC Biel-Bienne. Za ten odohral vo vlaňajšej sezóne dvanásť ligových duelov, ďalších 22 pridal v druholigovom HC La Chaux-de-Fonds. V ňom odohral aj trinásť duelov v tejto sezóne. „Švajčiarsko je pre mňa druhým domovom. Chcem sa tam po sezóne určite vrátiť. Michalovce som zobral ako obrovskú šancu dokázať niečo výnimočné a možno aj získať slovenský titul,“ pokračuje 22-ročný Spišiak, ktorý po šesťročnom pôsobení vo Švajčiarku má aj licenciu tamojšej krajiny a nie je tak považovaný za legionára.

Karaffa po príchode do Michaloviec stihol odohrať jeden duel. V domácom stretnutí s Banskou Bystricou (4:1) bol silno narazení na mantinel, čoho dôsledkom bolo zlomenie stavcov. Zápas ešte dohral, po ňom už ale iba rehabilitoval. Následne pauzoval sedem týždňov. Do tréningového procesu sa vrátil akurát včas. Tesne pred štartom štvrťfinálovej série s Trenčínom. A sérii hneď aj dostal šancu. V utorok ešte ako trinásty útočník, v stredu už ako člen štvrtej útočnej formácie. „Vážim si šancu, ktorú mi tréneri dali. Snažil som sa robiť všetko preto, aby som ich uspokojil. Verím, že sa mi to podarilo,“ smeje sa autor jedného gólu a jednej prihrávky na presný zásah, ktorý je v Michalovciach iba na hosťovaní. Po sezóne je jeho cieľom vrátiť sa do Švajčiarska. „Som tam veľmi spokojný. Hokejovo v tejto krajine napredujem a napreduje aj hokej vo Švajčiarsku. Teraz som ale v Michalovciach, ktorým chcem pomôcť k naplneniu cieľov. Kluby sa dohodli na mojom hosťovaní a ja osobne som aj rád, že som tu. Ako som povedal, lákajú ma vysoké ambície klubu a možno dosiahneme aj na tie najvyššie méty,“ uzatvára debatu 22-ročný Spišiak.

PETER BRENDZA (foto: tomáš feigl)



Uverejnené: 08.04.2021 19:34:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.