files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania prvý mečbal nepremenili, vojna Dukiel pokračuje v nedeľu v Trenčíne

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce nezužitkovali prvý semifinálový mečbal, keď v piatom dueli Kaufland play-off Tipos Extraligy podľahli na domácom ľade Dukle Trenčín 1:3. Trenčania tak znížili v sérii na 2:3. Jediný michalovský gól zaznamenal Dávid Mudrák. Šiesty štvrťfinálový duel sa odohrá v nedeľu na ľade Trenčína.

Pred piatym duelom sa tréneri oboch tímov rozhodli prekvapiť v zostave. Zatiaľ, čo domáci lodivod Tomek Valtonen vynechal najproduktívnejšieho hráča Christophe Lalancetta, tréner Trenčína, ktorý mal nôž na krku, Ján Pardavý zase do bránky po prvýkrát v sérii postavil Antiho Karjalainena. Už v úvode sa ho snažil otestovať Dávid Šoltés, ktorý sa preštrikoval obranou hosťujúceho tímu a obišiel dokonca aj fínskeho brankára, jeho puk však Hickmott cez dvoch brániacich hráčov nedokázal zasunúť do bránky. V rovnovážnom stave sa hral vyrovnaný hokej, čakalo sa teda na presilovky. Prvú šancu dostal Trenčín po vylúčení Korhonena. Presilovku však hostia zahrali zle. Aj napriek tomu sa ujali vedenia, keď spomedzi kruhov namieril presne Berisha. Hostia následne nezužitkovali vylúčenie Šoltésa, na druhej strane neprišlo k potrestaniu faulu Paukovčeka. Michalovčanom sa ale predsa podarilo vyrovnať. V poslednej minúte pri hre štyroch proti štyroch našiel Suja spoza bránky Dávida Mudráka a ten svojim prvým gólom v play-off vyrovnal na 1:1.

V druhej časti sa opäť hral vyrovnaný hokej z jednej strany na druhú. Hneď v úvode si gólovú šancu vypracovali Michalovčania, ktorí išli traja na jedného, Regendova strela ale išla veľmi nepresne. Hostia dali o sebe vedieť v 27. minúte a kontrovali gólovo. Od modrej pálil Ackered a puk do siete stečoval Reddick. Michalovčania mohli vyrovnať pri vylúčení Rehuša, Bartánus ale nezúžikoval nájazd na brankára Karjalainena. Po presilovke zlyhal pred bránkou súpera v gólovej šanci aj Samuel Takáč, hosťujúci Berisha zase v brejku dvoch na jedného mieril len do Tomeka. Hokejovo kvalitná druhá tretina viac šancí nepriniesla, a tak do záverečnej časti išli s tesným vedením hostia.

V tretej časti sa čakal tlak domáceho tímu, ktorý ale neprichádzal. Michalovčania sa v ofenzíve presadzovali dosť kŕčovito, akoby nevedeli nájsť ten správny recept na súpera. Hostia tak bezpečne odolávali. Keď sa blížil záver stretnutia, narastal aj tlak Zemplínčanov, ktorí sa ale stále do čistej šance nevedeli dostať.  V 56. minúte sa preštrikoval michalovskou obranou Rajnoha a strelou pod hornú žŕdku definitívne zlomil duel na trenčiansku stranu. Domáci ihneď na to odvolali brankára Tomeka a vyvinuli na súpera tlak. Ten ešte zväčšilo dvojnásobné vylúčenie Jozefa Šveca, Michalovčania sa však nezmohli ani na kontaktný gól a piaty duel napínavej série tak prehrali 1:3.   

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Stav série: 3:2.
Góly: 20. Mudrák (Korhonen, Suja) – 10. Berisha (Reddick, Kettunen), 27. Reddick (Ackered, Bokroš), 56. Rajnoha (Valach, Paukovček)
Vylúčení: 3:5. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. – Durmis, Synek. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: T. Tomek – Mihálik, Mudrák, Southorn, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda – Erkinjuntti, Lehtonen, Korhonen – Šoltés, Hickmott, Takáč – Bartánus, Galamboš, Regenda – Mašlonka, Suja, Karaffa – Lačný.
HC DUKLA: Karjalainen – Ackered, Lemcke, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Rajnoha, J. Urban – Kettunen, Reddick, Berisha – Okuliar, B. Rehuš, Kukuča – Beták, Paukovček, Valach – Sojčík, J. Švec, Sádecký – Krajč.



Uverejnené: 09.04.2021 21:02:13
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.