files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Môj dom – môj hrad neplatí. Po trenčianskych spadli aj michalovské hradby

V najvyrovnanejšej štvrťfinálovej sérii Kaufland play-off Tipos Extraligy medzi dvoma Duklami michalovskou a trenčianskou zatiaľ vonkoncom neplatí pravidlo môj dom – môj hrad. Iba Michalovčanom sa podarilo vyhrať v prvom zápase série na domácom ľade 5:4 a to otáčali z 0:4. V ostatných štyroch zápasoch sa tešil hosťujúci tím.

Bolo tomu tak aj v piatkovom piatom stretnutí série, keď Trenčania na Zemplíne zvíťazili 3:1 a v sérii tak znížili na 2:3. Vojna Dukiel tak bude pokračovať v nedeľu v Trenčíne šiestym zápasom. „Neviem, čím to je, že sa v tejto sérii viac darí hosťom. Tak Michalovčania, ako aj Trenčín, podávajú lepšie výkony na súperovom ľade. Trochu som z toho prekvapený, že v domácom prostredí tieto zápasy majú problém zvládať. Možno je problém v tom, že na štadióne chýba divák a domáce prostredie tak stráca svoje čaro. V tejto sérii sa jasne ukazuje, že domáce prostredie nie je výhodou,“ poznamenal náš expert pre sériu dvoch Dukiel Martin Opatovský, ktorý počas aktívnej kariéry obliekal dresy oboch tímov.

Anti Karjalainen v piatok patril medzi hlavných strojcov trenčianského víťazstva na Zemplíne

Pred piatym štvrťfinálovým súbojom sa obaja tréneri rozhodli pre zmeny v zostavách. Zatiaľ, čo Trenčan Ján Pardavý sa po prvýkrát v play-off rozhodol do bránky poslať Fína Karjalainena, michalovský tréner Valtonen zase vynechal zo zostavy najproduktívnejšieho hráča Christophe Lalancetta. Miesto Kanaďana sa rozhodol pre iných sedem legionárov. „Samotný zápas ukázal, komu tie zmeny prospeli viac,“ reaguje Opatovský, podľa ktorého bol Karjalainen jedným z hlavných strojcov trenčianskeho víťazstva 3:1. „Obidve zmeny v zostave boli pre mňa osobne prekvapením. Na strane Trenčína sa to ukázalo ako správna vec. Na strane Michaloviec zase ako nesprávna vec, pretože Lalancetteho kreativita chýbala ofenzíve domácich.“  

Michalovčania tak na domácom ľade nepremenili prvý semifinálový mečbal. Stále ale vedú v sérii 3:2, hoci tá sa teraz presúva do Trenčína. V nedeľu sa tam aj pred kamerami RTVS 2 odohrá šiestu duel, ktorý už môže, alebo aj nemusí rozlúsknuť posledného semifinalistu. „Ja som už pred začiatkom série predpokladal, že môže ísť do šiesteho, či siedmeho duelu. Trenčín ma veľmi milo prekvapil tým, že po dvoch domácich porážkach nezložil zbrane. Dokázal zase raz Slovensku, že séria končí až posledným zápasom a viem to aj z vlastnej skúsenosti, že posledný krok býva vždy najťažší. Teraz sa séria sťahuje do Trenčína, no ako som povedal na úvod, doma v tejto sérii nik nie je prorokom. Počas sezóny doma Trenčín s Michalovcami nevyhral ani raz. Neviem, či si to hráči až takto uvedomujú, no určite im to pred zápasom niekto povie.“

Martin Opatovský vo svojej kariére zažil s Trenčínom viacero obratov v play-off. Pamätná je napríklad séria so Slovanom Bratislava, kedy Dukla otočila z 0:3 na 4:3. Opatovský si ale zaspomínal aj na štvrťfinálovú sériu prvej ligy zo sezóny 2011/12, kedy s michalovskou Duklou otočil s Liptovským Mikulášom z 0:2 na 3:2. „Ja na túto sériu spomínam veľmi rád. Mikuláš bol vypadávajúci extraligista z predchádzajúcej sezóny a bol favoritom. Po dvoch porážkach tam nás všetci odpisovali. Chalanom som vtedy spomínal naše trenčianske série a obraty. Hovoril som, že sa netreba vzdávať, že séria končí až keď sa vyhrá tretí, či štvrtý zápas. Proste, treba mať vôľu na obrat a tú Trenčania v piatok ukázali. Osobne má táto séria veľmi teší. Vidím totiž zaujímavý hokej. Palce držím obom, pretože iba tímy mám rád. Nech teda vyhrá lepší a v ďalšom kole mu budem držať palce takisto,“ dodáva na záver Martin Opatovský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.04.2021 13:49:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.