files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla aj naďalej pod vedením Valtonena. Je to súčasť našej stratégie, hovorí prezident Burinský

Trošku netradične, krátko pred štartom semifinálovej série s Popradom, zverejnila michalovská Dukla Ingema dôležitú informáciu týkajúcu sa už budúcej sezóny. Aj v nej povedie „líšky“ tréner Tomek Valtonen. Štyridsaťjedenročný Fín s poľskými koreňmi sa s vedením klubu dohodol na novej zmluve. Dukla Ingema má aj nového športového riaditeľa, ktorým sa od nastávajúcej sezóny stane Valtonenov krajan Elmo Aittola. Ten v súčasnosti pôsobí pri tíme ako videotechnik.

Chcú zachovať kontinuitu

Tomek Valtonen sa stal trénerom michalovskej Dukly Ingema v novembri minulého roka, keď nahradil Miroslav Chudého. Postupne dostal tím z najhoršieho vonku a v januári a februári tohto roka Dukla dokonca kraľovala celej súťaži. Postupnými krokmi sa prepracovala až na druhé miesto po základnej časti. Ďalším úspechom je postup do semifinále play-off, keď Michalovčania v napínavej sérii vyradili Duklu Trenčín (4:2 na zápasy). Pred sériou o kráľa východu proti Popradu došlo k predĺženiu Valtonenovej zmluvy o ďalšiu sezónu. „Rozhodli sme sa tak preto, že sme spokojní s jeho prácou,“ rozhovoril sa pre náš portál prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský. „Chceme zachovať v tomto smere kontinuitu a jeho zotrvanie je súčasťou našej stratégie. Chceme naďalej budovať moderný klub. Ambície určite budeme mať aj pre nasledujúcu sezónu. Už som viackrát spomínal, my sme prišli hokej robiť preto, aby sme ho robili na kvalitnej úrovni. Tréner Valtonen priniesol do tímu to, čo sme pri zmene vyžadovali. Spokojný tu je aj on a preto sme sa rozhodli predlžiť s ním zmluvu o ďalšiu sezónu.“

 

Myslia už na budúcu sezónu

Prezident michalovskej Dukly načrtol aj ďalšie vízie do nasledujúcich mesiacov. „Je viacero faktorov vedieť dobre robiť hokej a uspokojiť tým fanúšika. Veríme, že môžeme pracovať aj s mladými hráčmi. Naším cieľom bude aj zdokonaľovať hráčov pre reprezentáciu. Verím, že môžeme byť aj my prospešní pre slovenský hokej ako taký. To je naša vízia a veríme, že ju v nasledujúcich mesiacoch aj naplníme,“ podotýka prvý muž michalovského hokeja, podľa ktorého môže predlženie zmluvy s trénerom Valtonenom vniesť impulz aj pre tím pred sériou s Popradom, „Určite áno! Na druhej strane, sezóna skončí za pár týždňov a my už musíme pracovať na budovaní kádra pre budúcu sezónu. Chceme, aby aj hráči, ktorých oslovíme, mali v tomto jasno a vedeli, kto bude trénerom,“ odpovedá Martin Burinský.

 

Elmo Aittola je novým športovým riaditeľom klubu (foto: tomáš feigl)

Novým športovým riaditeľom Elmo Aittola

Skladaním kádra pre budúcu sezónu je poverený nový športový riaditeľ, taktiež Fín Elmo Aittola. Toho tu na sklonku minulého roka priviedol práve Valtonen. Aittola je v tomto čase videotechnikom tímu, od novej sezóny dostane aj prestížnejšiu úlohu. „Skladanie kádra pre novú sezónu už bude jeho úlohou. Spolu s trénerom Valtonenom sa jednak teraz musia sústrediť na záver tejto sezóny, ale už pozerajú aj na tú budúcu. My im dávame v tomto smere voľnú ruku, tak ako to mali tréneri u nás aj v minulosti. Zastávame názor, že tvorba kádra by mala byť na ich pleciach, my zase zabezpečujeme finančnú stránku klubu,“ dodáva na záver Martin Burinský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.04.2021 16:08:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.