files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Parádny záver rozmetal víťazné plány „kamzíkov“

O tom, že hokej sa hrá šesťdesiat minút sa na vlastnej koži presvedčili v prvom semifinálovom zápase Kaufland Tipos Extraligy hráči HK Poprad. „Kamzíci“ síce v Michalovciach viedli viac ako pol zápasu, Michalovčania však nakoniec troma gólmi za 181 sekúnd rozmetali popradské plány ukoristiť prvý bod na franforce.

Keď v úvode druhej časti tečoval Haščákovú prihrávku do siete Handlovský, nik ešte netušil, že to na dlhší čas bude jediný gól v zápase. Brankári Vošvrda a Škorvánek totiž držali svoje tímy nad vodou a na ďalší gól sa čakalo až do záverečnej päťminútovky. Michalovčania to nakoniec vybavili za tri minúty a jednu sekundu. Za ten čas strelili tri góly a ukoristili prvú bod v bitke o východ. „Nahadzoval som puk na bránku a ich obranca to asi stečoval do siete. Trošku ma to prekvapilo, no som rád, že z toho bol gól,“ poznamenal strelec vyrovnávajúceho gólu Samuel Takáč. Prvý duel semifinálovej série bol taký, aký každý asi čakal. „Každý vedel, že veľa gólov padať nebude. My sme boli trpezliví, čakali sme na šancu a nakoniec sa nám podarilo streliť tri góly za tri minúty, čo je fantastické. Trpezlivosť nám tentoraz priniesla víťazstvo,“ pokračuje Samuel Takáč.

Na michalovskej strane tentoraz zabral druhý útok. Okrem Takáča si v play-off otvoril gólový účet aj ďalší kridelnik tejto formácie Dávid Šoltés, ktorý upravoval na 3:1. „Bol to brejk troch na jedného. Zakončovať mohol už Jakub Suja, no nakoniec to vyšlo na mňa,“ smeje sa odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly Ingema. „Nakopol nás trošku šťastný gól Sama Takáča. Sme všetci veľmi radi, že sme to zvládli a že v sérii vedieme 1:0. Dnes to bolo aj o jednom góle a takýto priebeh očakávam aj v celej sérii. Družstvá sú vyrovnané, hrali sme proti sebe už jedenásty duel, nemáme sa čím prekvapiť. Rozhodovať budú maličkosti.“  

Domácim strelcom robil počas celého duelu obrovské problémy brankár Vošvrda. Tomu zdatne sekundoval na druhej strane Stanislav Škorvánek, ktorý podobne ako v šiestom zápase v Trenčíne inkasoval iba jeden gól. „Chytal fantasticky. Držal nás v zápase. Dúfam, že táto forma mu vydrží čo najdlhšie,“ zložil poklonu spoluhráčovi Dávid Šoltés. „Som spokojný, že to takto dopadlo,“ začal svoje hodnotenie Škorvánek, ktorý sa vyznamenal aj pri dvoch tutovkách ostrostrelca Marcela Haščáka. „Bol to ale iba prvý zápas. Ešte určite vyhraté nemáme. Zajtra nás čaká druhý duel, ktorý bude minimálne rovnako náročný. Musíme sa na zápas dobre koncentrovať, pretože, keď nás niečím opäť prekvapia, zase budú na koni.“ pokračuje Škorvánek. Ten už viackrát potvrdil, že to na Poprad vie. „Budem rád, keď to tak bude aj naďalej. Vždy to tak vychádza, že práve proti Popradu idem do brány ja. Ako špecialista na tento tím sa ale necítim. Týmto faktorom neprikladám veľkú vážnosť,“ dodáva na záver michalovský hrdina z prvého semifinálového zápasu.

Nespokojnosť sa dala čítať z tvár „kamzíkov“. Tí dlho viedli tesným rozdielom a zdalo sa, že môžu futbalovým výsledkom 1:0 vyhrať v Michalovciach podobne ako začiatkom novembra v semifinále Kaufland Cupu. Tento plán im ale Michalovčania rozmetali troma gólmi za spomenutých 181 sekúnd. „Posledných šesť minút sme stratili koncentráciu a stratili sme zápas. Domáci to využili. Vycítili šancu na úspech, podarilo sa im streliť gól, následne druhý, ktorý padol z ofsajdu a po treťom bolo po zápase, aj po našich víťazných ambíciách,“ znelo strohé hodnotenia trénera HK Poprad Petra Mikulu.

Strelec jediného gólu „kamzíkov“ Lukáš Handlovský nevedel povedať, čo sa v posledných minútach stalo s ich koncentráciou. „Prehra nás veľmi mrzí. Celý zápas sme hrali dobre, vytvárali sme si kopu šancí. Už po prvej tretine sme mohli viesť viacgólovým vedením. Michalovčania nakoniec využili našu chybičku, vyrovnali a dostali sa na koňa. Túto prehru musíme hodiť za hlavu. Zajtra nás čaká druhý zápas a v ňom chceme uspieť,“ pokračuje strelec popradského gólu. V samom záver vzkypeli aj emócie na oboch stranách. Po záverečnom hvizde to vyvrcholilo bitkou medzi domácim Ťavodom a Presingerom. „Oni tam majú niektoré typy hráčov, vytvorené len na toto. Puk im zavadzia, tak sa prezentujú týmto,“ dodáva na záver Lukáš Handlovský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.04.2021 22:15:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.