files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prioritou úspech v play-off, reprezentácia obrovským lákadlom

Aj keď michalovská Dukla Ingema ešte momentálne úspešne bojuje v play-off, jej predstavitelia už myslia na budúcu sezónu. Tento týždeň došlo k predĺženiu zmluvy s fínskym trénerom s poľskými koreňmi Tomekom Valtonenon. Dukla predstavila aj nového športového manažéra, Valtonenovho krajan Elma Aittola a v závere týždňa prišiel na rad aj prvý hráč. Je ním odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda, ktorý v piatok rozhodol v nájazdoch o výhre Michaloviec nad Popradom a ujatí sa vedenia 2:0 v semifinálovej sérii.

Pavol Regenda je odchovancom michalovského hokeja, ktorý už zbieral skúsenosti aj v zahraničí. V sezóne 2017/18 pôsobil vo švédskom Linkoppingu, sezónu na to si zahral v ďalšom švédskom tíme Vaxjo Lakers. V sezóne 2019/20 zase pôsobil vo fínskom Jokerite Helsinki.

 

Pôsobenie v Škandinávii uzavrel pred touto sezónou, keď sa dohodol na zmluve s michalovskou Duklou. V jej drese sa mu nesmierne darí. 21-ročný šikovný útočník sa bodovo prebudil hlavne po novom roku. V základnej časti nazbieral v 50 dueloch 25 kanadských bodov za jedenásť gólov a štrnásť prihrávok. V play-off pridal v ôsmich dueloch ďalšie tri góly a tri asistencie. „Som vďačný Michalovciam za šancu. Po debate s vedením klubu a mojim manažérom sme sa dohodli, že tu ešte sezónu ostanem. Podľa všetkých strán to bude najlepšie pre vývoj mojej kariéry, v ktorej by som určite chcel potom pokračovať v zahraničí. Určite to bude dobré aj pre môj hokejový rast, pretože aj títo tréneri, ktorí tu sú, ma posúvajú dopredu,“ poznamenal exkluzívne pre náš portál 21-ročný rodák z Hažína, ktorý v michalovskom drese prežíva práve prvú seniorskú sezónu a prvé seniorské zápasy play-off.

V ňom chce s Duklou ísť čo najďalej. „Máme svoje ciele, každý o nich vie,“ zdôrazňuje Regenda, po tom, čo v piatok výrazným spôsobom pomohol tímu k druhému víťazstvu v semifinálovej sérii nad Popradom. V deviatej sérii premenil samostatný nájazd a keď následne Škorvánek vychytal Seiga, Dukla vyhrala 3:2 a v sérii tak vedie 2:0 na zápasy. „Vyhrávať 2:0 na zápasy s veľmi silným Popradom, je skvelý pocit. Všetci sme radi, že sme prvé dva domáce zápasy vyhrali a do Popradu ideme s vedením 2:0. Teraz sa musíme dobre pripraviť na pondelkový tretí zápas. Určite sa budú chcieť doma vrátiť do série a urobia všetko preto, aby doma vyrovnali stav zápasov,“ pokračuje Pavol Regenda a k splneniu domácej úlohy dodáva. „Bola veľmi ťažká! Vyhrať doma dva zápasy s takým silným tímom, ako je Poprad v rade, je veľmi náročné. Všetci sme vďační za takýto výsledok, no nesmieme zaspať na vavrínoch. Ešte totiž nie je koniec série. Musíme v nej vyhrať ešte dvakrát a je jedno, či to bude v Poprade, alebo na domácom ľade.“      

Pri šikovnom michalovskom útočníkovi, ktorý sa nevyhne ani jednému súboju na ľade, sa hovorí aj o účasti na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige. Jeho výkony určite neunikajú pozornosti Craigovi Ramsyimu a jeho trénerskému tímu. „Uvidíme, čo bude po play-off,“ reaguje na otázku Regenda. „Osobne by som sa veľmi rád dostal do tímu. Reprezentovať na majstrovstvách sveta by bola pre mňa obrovská česť. Teraz ale myslím hlavne na play-off a našu sériu s Popradom. To je pre mňa teraz najdôležitejšie a čo bude potom, to sa uvidí,“ pokračuje účastník majstrovstiev sveta do osemnásť aj do dvadsať rokov.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.04.2021 11:53:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.