files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: Slováci pred vypredaným hľadiskom zdolali Lotyšsko

Presne pred troma rokmi, konkrétne v piatok 20. apríla 2018 boli Michalovce stredobodom slovenského hokeja. Reprezentácia mužov sa tu predstavila prvýkrát v histórii, keď privítala Lotyšov. Michalovce sa tak v rámci Slovenska stali osemnástym mestom, kde sa predstavila mužská reprezentácia. Slováci pred zaplneným hľadiskom zdolali Lotyšov 4:1. Paradoxom je, že aj dnes po troch rokoch doma v Piešťanoch privítajú Lotyšov. Pôjde o ich prvý prípravný duel pred šampionátom v Rige.

Plné hľadisko ich dohnalo k cennému víťazstvu

Michalovce privítali ekipu trénera Ramsaya veľkolepo. Takmer do posledného miesta vypredaný zrekonštruovaný „zimák“ hnal Slovákov od úvodných sekúnd k víťazstvu. Po góloch Martina Bakoša, Michela Miklíka (nastúpil na stý repezentačný zápas), Juraja Valacha a Dávida Bondru sa im to po výhre 4:1 aj podarilo. „Diváci videli z našej strany výborný zápas. Čo sa týka atmosféry v hľadisku, bola elektrizujúca,“ povedal po zápase tréner Ramsay. Obdobný názor vyjadril aj generálny manažér reprezentácie, dnes aj prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan. „Diváci boli fantastickí. Mohli ste to vidieť aj sami. Bolo vidno, že majú hlad po takomto zápase. Je dosť možné, že sme tu neboli naposledy,“ zdôraznil Šatan, ktorý mal pravdu. Po roku tu Slováci privítali aj Nórsko. V zostave aj s hviezdami NHL Andrejom Sekerom, Richardom Pánikom či Tomášom Tatarom vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch. Mimochodom, pre Slovákov to bola generálka na domáci svetový šampionát.

Slovákov hnal dopredu zaplnený štadión

 

Titul, extraliga, osemnástka aj ženská reprezentácia

Reprezentačný duel bol na michalovskom „zimáku“ predzvesťou ďalších významných akcií. V lete roka 2018 sa tu uskutočnila rozlúčka najslávnejšieho michalovského hokejistu Richarda Šechného. Následne mohli diváci sledovať spanilú jazdu hráčov HK Dukla Ingema, ktorá vyvrcholila obhajobou prvoligového titulu a následným postupom cez baráž so Žilinou do najvyššej súťaže. Ešte predtým sa tu v rámci turnaja predstavila slovenská osemnástka, no aj v roku 2019 tu zase turnaj odohrala ženská reprezentácia. Okrem toho sme tu mohli sledovať aj majstrovstvá Slovenska starších žiakov.

Reprezentačný zápas Slovenska v kocke
Piatok 20. apríl 2018
Slovensko - Lotyšsko 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly: 15. Bakoš (Miklík, Hovorka), 18. Miklík (Kudrna, Čajkovský), 24. Valach (Bondra, Svitana), 36. Bondra (Valach, Rybár) - 30. Abols (Indrašis). Rozhodovali: Lauff, Kalina - Bogdaň, Korba, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3060 divákov.
Slovensko: Rybár - Jánošík, Ďaloga, Graňák, Fehérváry, Trška, Čajkovský, Valach, Grman - Miklík, Hovorka, Bakoš - Paulovič, Krištof, M. Sukeľ - Kudrna, Šimun, Cingel - Svitana, Buc, Bondra.
Lotyšsko: Jučers (19. Čalpa) - Ševčenko, Galvinš, Siksna, Zile, Balinskis, Salija, Bindulis - Redlihš, Jevpalovs, R. Bukarts - Indrašis, Abols, Karsums - Meija, Pavlovs, Cipulis - Razgals, Batna, Škvorcovs - Bičevskis.
hlasy:
Craig Ramsay, tréner SR: "Bol to dobrý výkon z našej strany a je to pre nás cenné víťazstvo. Snažili sme sa držať puk v útočnom pásme, čo sa nám v mnohých fázach darilo. Bolo naším zámerom tvoriť hru a diktovať tempo. Musíme však hrať koncentrovane celých 60 minút a nenechať sa tak často vylučovať."

Miroslav Šatan, generálny manažér tímu SR: "Počas zápasu sme kontrolovali hru a aj keď tam boli viaceré vylúčenia, viaceré aj zbytočné, pri tomto výsledku nám to neuškodilo. Aspoň sa mohli viac dostať do hry hráči, ktorí hrávajú najmä v oslabeniach."

Michel Miklík, ktorý nastúpil na stý zápas v reprezentácii SR: "Je pekné odohrať toľko zápasov. Nikdy som si nemyslel, že dosiahnem takúto métu. Každý gól poteší, v reprezentácii to platí dvojnásobne. Zápas sme si užívali, divákov sme potešili peknými akciami."

Dávid Bondra, strelec 4. gólu: "Som veľmi rád, že som dal svoj prvý gól v reprezentácii. Videl ho aj môj otec, ktorý tu bol a viem, že je na mňa hrdý. Podstatné však bolo, že sme vyhrali. Zajtra je ďalší zápas, na ktorý sa musíme pripraviť."



Uverejnené: 20.04.2021 15:20:37
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.