files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nie je úder hokejkou do krku už cez čiaru?

V závere štvrtého semifinálového zápasu Poprad – Michalovce (5:2) vzkypeli emócie na oboch stranách. To samozrejme k play-off patrí, no nie je úder hokejkou do krku, ktorý uštedril Marcel Haščák obrancovi Dukly Markovi Louisovi už cez čiaru? Čo by sa dialo, keby pre zmenu Louis uštedril úder hokejkou po tvári niekomu z popradského elitného komanda?

Disciplinárna komisia SZĽH bude mať opäť čo robiť. Podnety totiž podali obaja aktéri semifinálovej série. Zaoberala sa faulom Mareka Mašlonku na Dávida Skokana, po ktorom prišlo aj na spomenuté emócie. Michalovský útočník dohral toho popradského neprimerane, po odohratí puku. Takýto istý ale bol aj zákrok Paločka na striedajúceho McCormacka v druhej tretine pri striedačke michalovského tímu. Bude to potrestané tiež? Bude stačiť vyjadrenie rozhodcov (mimochodom, najslabšieho článku semifinálovej série) I´m sorry (prepáčte, nevidel som to...)? A mimochodom, rovnaký zákrok predviedol popradský obranca Adam Drgoň práve na Mašlonku. Michalovský útočník už bol potrestaný predbežným zákazom štartu od 21. apríla. Bude DK pokračovať v nastolenom trende?

Čo hovorí disciplinárny poriadok?

Napadnutie hlavy a krku

Disciplinárny poriadok SZĽH je v týchto prípadoch nekompromisný. „Disciplinárne obvinený hráč, ktorý bezohľadne ohrozí protihráča tak, že ktoroukoľvek časťou svojho tela, alebo výstroja spôsobí napadnute hlavy a krku, trestá sa zastavením činnosti pri prvom prípade jedným až siedmimi zápasmi, pri ďalších prehreškoch troma až desiatimi zápasmi.“ Ten istý prípad je aj pri napadnutí zozadu, teda prehrešku Mareka Mašlonku, ale aj Adama Drgoňa pri faule na michalovského útočníka. Mašlonka už svoj ortieľ pozná. Podľa rozhodnutia Disciplinárnej komisie, ktorá sa zaoberala podnetom HK Poprad má od 21. apríla pozastavenú činnosť. Do piateho semifinálového duelu tak určite nezasiahne. Podnetom michalovského klubu na hráčov Drgoňa a Haščáka sa Disciplinárna komisia ešte bude zaoberať. V prípade, že by to bola séria v NHL, dostal by podľa slov experta RTVS Borisa Valábika Haščák minimálne trest na desať zápasov. Koľko dostane na Slovensku?

Marek Mašlonka si minimálne v piatom semifinálovom zápase nezahrá

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.04.2021 16:52:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.