files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa do konca sezóny bez Popovcovej

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa v náročnom závere sezóny budú musieť zaobísť bez krídelníčky Martiny Popovcovej. Dvadsaťročná členka reprezentačného tímu Slovenska sa zranila pred tromi týždňami v Moste, kde nedohrala po nešetrnom zákroku domácej Borovskej. Popovcová si pri páde vykĺbila rameno a to následne potrebovalo aj operáciu. Na palubovke by sme ju znova mohli vidieť niekedy začiatkom budúcej sezóny.

Operoval ju člen správnej rady

Jedna z najväčších slovenských nádejí tak prišla nielen o reprezentačné zápasy so Srbskom, ale príde aj o vrchol sezóny, v ktorom Iuventa stále bojuje o dva poháre. Čaká ju vrchol MOL ligy, a takisto aj národné play-off. „Určite ma to všetko mrzí. Vôbec som si tak nepredstavovala záver sezóny, bohužiaľ aj zranenia patria k športu,“ rozhovorila stále iba dvadsaťročná nádej slovenskej hádzanej. „Operácia podľa doktorov prebehla bez problémov. Týmto sa chcem poďakovať primárovi Marošovi Eľkovi z michalovskej nemocnice, ktorý sa o mňa veľmi dobre postaral. Popravde, ani som nevedela, že aj on je členom správnej rady nášho klubu,“ smeje sa Popovcová. „Počas operácie mi museli stabilizovať drôtmi kľúčnu kosť, keďže aj toto bol dôsledok pádu. O dva mesiaca ma čaká ešte jedna operácia, kedy mi ich z ramena vyberú. Potom sa už budem môcť pripravovať na návrat na palubovky. V hre by som sa podľa doktorov mohla objaviť začiatkom budúcej sezóny,“ dodáva Martina Popovcová. 

Alternatívou Radovičová s Klučkovou

Trénerovi Janovi Beňadikovi zranenia síce robia vrásky na čele, ale... „Zranenie „Popi“ nás veľmi mrzí. Je pre nás dôležitá hráčka, ktorá nám bude chýbať do konca sezóny. Verím však, že si s touto situáciou poradíme a budeme hrať aj za ňu. Posledný dvojzápas proti Plzni a Slavii Praha sme odohrali až bez štyroch hráčok. Som rád, že družstvo na takéto situácie dokáže zareagovať a podá taký výkon, ako napríklad proti Slavii. Práve v takýchto situáciách sa ukazuje sila družstva, a že sa hráčky dokážu vzájomne zastúpiť,“ konštatuje Beňadik, ktorý podľa vlastných slov má na ľavé krídlo viaceré alternatívy. Po dlhodobom zranení sa dostáva do dobrej športovej formy Marija Radovičová. Máme k dispozícii Líviu Klučkovú, ktorá bola svojho času jednou z najlepších strelkýň súťaže práve z pozície ľavého krídla a dobre sa uviedla mladučká Barbora Polievková. Post ľavého krídla teda máme stále obsadený kvalitne.“

Cez víkend môžu mať striebro v hrsti

V nadnárodnej MOL lige bola minulý víkend reprezentačná prestávka. Na palubovky sa vrátia hráčky tento víkend. Na MŠK Iuventa čaká tretí dvojzápas v rade. V sobotu sa od 17.00 hod. predstavia jeho hráčky v Zlíne, v nedeľu ich od 15.00 hod. čaká súboj v Písku. Pred „repre pauzou“ bolo jasné, že medaile si v tomto ročníku MOL ligy rozdelia Most, Dunajská Streda a Michalovce. Aktuálne vedie tabuľku český tím s jednobodovým náskokom pred DAC a dvojbodovým pred Iuventou. Dunajská Streda už ale neodohrá ani jeden zápas, zatiaľ, čo Michalovčanky s Mostom budú v hre až trikrát, a tak si to práve tieto dva tímy rozdajú o prvenstvo. Môže sa stať, že tak bude aj v poslednom zápase ligy, v sobotu prvého mája v Michalovciach. Ešte predtým môže mať Iuventa istotu striebra a to v prípade jedného víťazstva počas víkendu. „Našim cieľom je, aby to tak bolo. Čaká nás veľmi náročný dvojzápas. Máme s touto situáciou čerstvú skúsenosť, preto verím, že to zvládneme aj v sobotu, aj v nedeľu,“ podotýka Beňadik, ktorému budú k dispozícii aj reprezentantky Rebičová, Dulinová a Štefaniková. Tie sa k tímu pripoja v piatok večer v Púchove. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.04.2021 14:30:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.