files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s nožom na krku. Posledný krok býva najťažší, hovorí jej kapitán Mihálik

Semifinálová séria medzi dvoma tímami z východu Slovenska Michalovcami a Popradom sa začína preklopovať na stranu „kamzíkov“. Tí po dvoch prehrách na Zemplíne v úvode série doma vyrovnali jej stav a v piatom zápase po výhre 3:2 po predĺžení sa ujali prvýkrát vedenia. Získali prvý mečbal, ktorý budú môcť premeniť na účasť vo finále v sobotňajšom zápase na domácom ľade.

Po prvýkrát sa v bitke o východ stalo, že domáci tím neuhájil svoj ľad. „Či to bude zlomový moment série, to sa uvidí až po jej konci,“ rozhovoril sa strelec dvoch gólov Popradu v riadnom hracom čase Dávid Skokan. Práve po jeho presných zásahoch Popradčania v druhej tretine otočili skóre vo svoj prospech. Aj keď boli od úvodu lepším tímom, po prvej časti prehrávali po góle Lalancetta. Na Skokanov gól odpovedal osem minút pred koncom Erkinjuntti, ktorý nasmeroval duel do predĺženia. V ňom rozhodol James Livingston. „Myslím, že sme si išli od prvej minúty za víťazstvom. Dve tretiny sme určite boli lepším tímom. V tej tretej sme sa zase zbytočne stiahli. Zbytočne sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Ten nás trošku zrazil a bolo to vidno hlavne v závere. V predĺžení to James zobral na seba. Sme všetci radi, že sme tu zvíťazili a ideme domov premeniť finálový mečbal,“ pokračuje Dávid Skokan.

Práve kridelnika prvej formácie HK fauloval v samom závere štvrtého duelu Marek Mašlonka, za čo si michalovský útočník vyslúžil od disciplinárky predbežné zastavenie činnosti. „Ja sa na Mareka vôbec nehnevám. Už som na to aj zabudol,“ reaguje Skokan a vzápätí dodáva. „Marek mi po zápase zavolal. Poznáme sa od mala, sme kamaráti. Ospravedlnil sa mi. Ja som to ale vôbec tak nebral. Ani ja nehrám v rukavičkách. Som rád, že je chlap, že mi zavolal a pre mňa je to uzavreté. Bol by som strašne rád, keby v ďalšom zápase už hral a rozhodlo by sa na ľade.“

Po prvýkrát v sérii sa do michalovskej bránky vo štvrtok postavil Tomáš Tomek. Jeden z najlepších golmanov základnej časti rozhodne nesklamal. Čelil 35 strelám, tri z nich prešli za jeho chrbát. „Táto prehra nás určite zabolela. Zápas sme totiž chceli zvládnuť a opäť sa dostať v sérii do vedenia. Bohužiaľ, v predĺžení im to tam padlo a keď chceme ísť do finále, musíme dvakrát zvíťaziť,“ rozhovoril sa michalovský brankár, ktorý sa návratu do zápasového diania potešil. „Neriešil som, aký je stav série. Chcel som chytať. V prvej tretine som sa chytil. Podstatné ale bolo získať bod a my sme ho nezískali,“ pokračuje Tomáš Tomek. Aj keď Michalovčania v sérii prehrávajú, zbrane neskladajú. „Hovorí sa, že posledný krok je najťažší. My sa pokúsime v sobotu v Poprade vyhrať a vrátiť ešte sériu do Michaloviec na siedmy zápas,“ presvedčivo dodáva michalovský brankár.

Na jeho slová nadväzuje aj kapitán tímu Vladimír Mihálik. „Posledný krok býva najťažší. Presvedčili sme sa o tom aj v našej sérii s Trenčínom, kedy sme nezvládli piaty domáci duel. Stalo sa, čo sa stalo. Prehrali sme piaty zápas, no určite zbrane neskladáme a ideme si po dve víťazstvá,“ zdôrazňuje Mihálik, podľa ktorého vo štvrtok rozhodla efektivita. „Bol to vyrovnaný duel. My máme s efektivitou problém už dlhšie. V prvých dvoch tretinách sme nehrali to, čo sme chceli. Po vyrovnaní sme mali niekoľko šancí na to, aby sme strhli zápas na svoju stranu. Teraz sa musíme dobre pripraviť na sobotňajší zápas v Poprade. Pre nás už neexistuje deň potom. Musíme zabrať v sobotu, inak nám sezóna končí. Aj preto sa už nemáme na čo šetriť a musíme dať do toho všetko,“ dodáva michalovský kapitán.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.04.2021 15:04:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.